Zetor forterra
Moderátor: Lukashil
-
Re: Zetor forterra
zdar neska sem prolejzal novou forterru a nevim teda jak uz dlouho mozna sem dost zaspal ale kardan na předni napravu už nejde bokem ale středem přidemi že se zvýšilo těžiště,nebo ne,myslyte že to bude lepší řešení ,výhody...
No co mě říkal opravář,tak zlatý 95-10540. Čím novější tím horší,ale to je dneska asi u všeho.
-
Zdar mam novu forterru 120 a po 500 mh nzozrala 12 l oleja vymenili gufera na ventloch a znova po 150 mh 3 l oleja v cudu motoroveho nema tu niekto taky problem ??
Předpokládám,že ju máš novou. Tak nechápu proč neprcáš prodejce a servis??? Na druhou stranu nemusíš měnit olej-stačí jen dolejvatdusanko0597 píše:Zdar mam novu forterru 120 a po 500 mh nzozrala 12 l oleja vymenili gufera na ventloch a znova po 150 mh 3 l oleja v cudu motoroveho nema tu niekto taky problem ??
Zdar a co na to filtr pevných částic?Ptám se,protože pokud spálí tolik oleje,tak už ho tam buď nemáš,nebo ho musíš stále nechávat vypalovat.Myslím,že to je bolest zetora,regenerace bez přístřiku nafty je utopie.Mám 100,je v krmení a filtr už je 3krát vypalovanej přímo v Zetoru,vždy tak 3-4 týdny a už svítí červená kontrolka.Nevím,ale asi bych stím musel orat,abych ho zregeneroval....Teď ji tam nemám,traktor táhne líp o jeden násobič a spotřeba je také nižší...dusanko0597 píše:Zdar mam novu forterru 120 a po 500 mh nzozrala 12 l oleja vymenili gufera na ventloch a znova po 150 mh 3 l oleja v cudu motoroveho nema tu niekto taky problem ??
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
ani po 20 hektrech s 90 proximou a čtverákem obracecím pluhem jsem filtr nevypálil, takže ať žije servisní vložka.
- adam
Já mám stovku forterru 330mth a zatim jsem s filtrem nic nedělal. Servisák mě říkal že dokud je na filtru na volnoběh do 9 tak to je dobrý mě to ukazuje 6. Řikal že dávaj místo filtru nějakou baňku, která na venek vypadá stejně, ale vevnitř nic není..
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
-
Po 100mh mam servisnu vloskusumi100 píše:Zdar a co na to filtr pevných částic?Ptám se,protože pokud spálí tolik oleje,tak už ho tam buď nemáš,nebo ho musíš stále nechávat vypalovat.Myslím,že to je bolest zetora,regenerace bez přístřiku nafty je utopie.Mám 100,je v krmení a filtr už je 3krát vypalovanej přímo v Zetoru,vždy tak 3-4 týdny a už svítí červená kontrolka.Nevím,ale asi bych stím musel orat,abych ho zregeneroval....Teď ji tam nemám,traktor táhne líp o jeden násobič a spotřeba je také nižší...dusanko0597 píše:Zdar mam novu forterru 120 a po 500 mh nzozrala 12 l oleja vymenili gufera na ventloch a znova po 150 mh 3 l oleja v cudu motoroveho nema tu niekto taky problem ??
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
tak já po 200 mth mám tu servisní vložku (to je ta baňka co myslíš). A je to s tím lepší, hlavně to líp táhne, akorát ta cena tý vložky nebyla malá.
a nebude problém s emisema na technický ? taková vychytávka by se mě na potenciálním novým traktoru taky líbila
Nebude,na emise se tam vrátí zpátky filtr...akorát si musíš koupit i tu servisní vložku a na to,že to je jen kus stočenýho nerezu s děrovaným plechem uvnitř,pěkná dardazikajay píše:a nebude problém s emisema na technický ? taková vychytávka by se mě na potenciálním novým traktoru taky líbila
Pokud na to máš,tak ji tam nech a filtr už tam nedávej...U nás teď snad už pochopí,že ta cena je sice "nadstandardní"ale lepší jak dávit motor.A prodejce by to při koupi měl dávat grátis,osobně bych ji tam měl hned od začátku při zajížďění a né až když z toho vyklepeš "kýbl" sazí...dusanko0597 píše:Po 100mh mam servisnu vloskusumi100 píše:Zdar a co na to filtr pevných částic?Ptám se,protože pokud spálí tolik oleje,tak už ho tam buď nemáš,nebo ho musíš stále nechávat vypalovat.Myslím,že to je bolest zetora,regenerace bez přístřiku nafty je utopie.Mám 100,je v krmení a filtr už je 3krát vypalovanej přímo v Zetoru,vždy tak 3-4 týdny a už svítí červená kontrolka.Nevím,ale asi bych stím musel orat,abych ho zregeneroval....Teď ji tam nemám,traktor táhne líp o jeden násobič a spotřeba je také nižší...dusanko0597 píše:Zdar mam novu forterru 120 a po 500 mh nzozrala 12 l oleja vymenili gufera na ventloch a znova po 150 mh 3 l oleja v cudu motoroveho nema tu niekto taky problem ??
Naposledy upravil(a) sumi100 dne pon led 11, 2016 8:31 pm, celkem upraveno 1 x.
A co ty saze co jsou od dpf po konec roury?To zas kluci zetorácký nedomysleli.Servisní vložku a suchá regenerace.To už fakt aby se vykašlali na svoje motory a začali montovat něco co je zmáknuté od a až po zet.A když už ne celý motor tak alespoň management vstřikování,plnění,fap nebo scr a podobně.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
zase máš jedinečnou možnost jezdit bez filtru což už se asi nikdy nepovede a je jasný že to musí bejt fakt rozdíl ve výkonu a i v životnosti motoru