Plechové lemování bočnic vleku
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Plechové lemování bočnic vleku
A když to bude pořádnej kamen tak to učko se prohne i tak.
A když poveze sračky, tak bude mít posraný sajtny.
Nezacházej do extrémů, pořádnej kámen se tam nedostane tak, aby to ohnul. To by musel spadnout přímo na sajtnu z výšky. Když se bude sunout po podlaze, tak nic neudělá. Neřešíme extrémní přepravu, ale běžné používání vlečky.
Nezacházej do extrémů, pořádnej kámen se tam nedostane tak, aby to ohnul. To by musel spadnout přímo na sajtnu z výšky. Když se bude sunout po podlaze, tak nic neudělá. Neřešíme extrémní přepravu, ale běžné používání vlečky.
Ok tak já na své běžné používáni tam Učko nedal a nedam,na co? když se tam kamen přeci nemůže dostat tuďíž ani oštípnout sajtnu .
Njn ale v místech svaření nátěr půjde dopryč.... nehledně na to, že uvnitř Učka se už nedostanu se štětcem-budou tam prkna....ale jinej způsob asi není.Jaryn82 píše:čtvrtou stranu přivaříš až tam budeš mít prkna. já jí tam nemám ani bych jí nedával je to dobrý jen na to aby se tam držela voda
super nápadAntony30011 píše:Já je mám kolem dokola a ze spodka pár navrtaných děr. Kdyby tam zatekla voda ať má kudy i ven
Ještě mám dotaz: podlaha je u vleku tvořená plechem (tak 3mm silným) a deskami. desky se vymění a přemýšlím jestli tam dát plech a nebo něco jiného. Myslíte že by měl stejnou životnost jako plech tahle
deska? http://www.rempo.cz/oddeleni/164/PE-HD- ... desky.aspx nebo plech je plech?
Celkově se ten budoucí vlek bude využívat jak na seno, tak na dovoz štěrku a jiných stavebních pochutin :-)
deska? http://www.rempo.cz/oddeleni/164/PE-HD- ... desky.aspx nebo plech je plech?
Celkově se ten budoucí vlek bude využívat jak na seno, tak na dovoz štěrku a jiných stavebních pochutin :-)
Nebo ho přišroubovathlavajda píše:Njn ale v místech svaření nátěr půjde dopryč.... nehledně na to, že uvnitř Učka se už nedostanu se štětcem-budou tam prkna....ale jinej způsob asi není.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nějak tě nechápu já dělal bočnice v létě. Desky sem nařezal a všude natřel (dělal sem z péro-drážky). I na bokách, vrchu spodku. Pak sem ohl z učka tvar U. Ten zavařil v rožkách a natřel. Nasadil do U desky a na vrch desek položil to poslední U aby bylo uzavřeno. A to sem přivrtal šroubama s polokulatou hlavou, právě abych nesvářel na deskách a hlavně aby to bylo rozdělávací. A na horní části ty 2 mm nebo kolik polokulatý hlavy ničemu nevadíhlavajda píše:Njn ale v místech svaření nátěr půjde dopryč.... nehledně na to, že uvnitř Učka se už nedostanu se štětcem-budou tam prkna....ale jinej způsob asi není.
na kárce mám bočnici olemovanou ze všech 4 stran, na vleku jen ze 3
na káře to mám stejně jako Antony - olemování složené jakoby ze 2 úček - ramena 25 cm, základna účka 4m pak jsou ty 2 účka nasazeny na bočnici
když to uděláš jen ze 3 stran tak se může stát že když sklápíš dřevo tak se ti to za ten konec chytne nějaká větev nebo suk a jak popojedeš tak to olemování z bočnice vytrhneš ( nedal jsem si pozor a na vleku se mi to stalo, už tam jsou ty prkna nic moc takže tam to olemování už moc nedrží)
Chce to pak do toho olemování vyvrtat aspoň z čela díry aby voda mohla ven.
na káře to mám stejně jako Antony - olemování složené jakoby ze 2 úček - ramena 25 cm, základna účka 4m pak jsou ty 2 účka nasazeny na bočnici
když to uděláš jen ze 3 stran tak se může stát že když sklápíš dřevo tak se ti to za ten konec chytne nějaká větev nebo suk a jak popojedeš tak to olemování z bočnice vytrhneš ( nedal jsem si pozor a na vleku se mi to stalo, už tam jsou ty prkna nic moc takže tam to olemování už moc nedrží)
Chce to pak do toho olemování vyvrtat aspoň z čela díry aby voda mohla ven.
kdo si hraje nezlobí
Zdarec chlapi,je radost pozorovat jak tady děláte sajtny na věčné časy.U nás chlap říká,kdo dělá na věky nasrat mu do ruky.Jestli dáte účko nahoru nebo i dolu je úplně jedno,spíš dávejte pozor co a jak nakládáte,jak s vozem zacházíte a aby byl vůz pod střechou.A taky platí pro všechno dřevěné co je venku a natírá se ,že čím víc naplácáte barvy,tím dřív to shnije. Sajtny natřite až je okovete a to jen z venkovní strany aby to vypadalo.Taková sajtna když zmokne ,tak může zase rychle vyschnout ale když je natřená ze všech stran,tak se tam voda stejně dostane a nemůže tak rychle ven a tam to pod vrstvou barvy hnije.
no tak to jsem s tou barvou na káře udělal chybu, mám to natřené komplet, natíral jsem to bezbarvým luxolem a do něj nalil trochu syntetiky, aby to mělo odstín jaký jsem chtěl.
vlek byl původně jen barvou když jsem ho kupoval, ale už to bylo hodně oloupané, takže se to tenkrát taky udělalo luxolem s barvou aby to vypadalo a aby to mohlo aspoň trochu dýchat. Oboje bohužel stojí venku, ale na zimu když se tolik nejezdí tak to aspoň plachtuju, a vlek, protože s kárkou se jezdí víc, bývá pod plachotu i v část léta.
jinak ve vyhlášce je že to co má dřevěné bočnice musí to být okované kvůli bezpečnosti
vlek byl původně jen barvou když jsem ho kupoval, ale už to bylo hodně oloupané, takže se to tenkrát taky udělalo luxolem s barvou aby to vypadalo a aby to mohlo aspoň trochu dýchat. Oboje bohužel stojí venku, ale na zimu když se tolik nejezdí tak to aspoň plachtuju, a vlek, protože s kárkou se jezdí víc, bývá pod plachotu i v část léta.
jinak ve vyhlášce je že to co má dřevěné bočnice musí to být okované kvůli bezpečnosti
kdo si hraje nezlobí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak Jaryne tato myšlenka mi příjde zcela zcestná. Dělat vlek na rok, to bych si nasral do ruky! Po střechou mám všecko a když už by na něco mělo chcát tak nikde ne dřevěnýho.
nedělám práci jen na půl ,abych se k tomu musel pak vracet a dodělávat nebo předělávat,to raději nebudu dělat nic. máme doma ještě jeden valník opravoval ho táta asi před 25lety nikdy nestál venku na dešti a sajtny jsou pořád jak nové a myslím že i mě ještě dlouho vydrží jestli ho neprodám. Budu muset tátovy vyhubovat proč to dělal na věky
Já mám bočnice natřené už druhou či třetí vrstvou barvy a nic mi nehnije .Mám shnilé jen vinkle naspod, místo uček mám vinkle , mezi podlahou a deskou.Ty budu měnit .A vlečku máme přes 30 let.Stojí venku a je přikrytá plechama .
Libor :-)