Zrovna u toho majáku ti je napíšou. Na jaře jsem se ptal na dopravce co je potřeba abych mohl do TP napsat maják. Na sundávací maják není potřeba nic, ani zápis do TP. Maják co je na pevno se musí napsat do TP, ale není to jenom tak. Musí na to být povolení o přestavbě, pak se s tím musí na STK, kde to musí schválit a změní se tím i výška traktoru, která se napíše do TP. Tohle mi bylo řečeno, tak jsem dal sundávací maják a nic jsem neřešil.Lukashil píše:když ti do tp zapíšou maják taky nepřipisujou 15 cm navíc
STK - traktor
Moderátor: Lukashil
Re: STK - traktor
- lukisek 099
Ja kdyz koupil pred 5ti lety 6748 tak jsem na evidencni kontrole nahlasil ze chci zapsat majak do tp technik mi to tam poznacil do poznamek na protokolu a na urade pri prepisu mi jej zapsali do toho tp ze vozidlo je vybaveno vystraznym zarizenim oranzove barvy stalo me to 50kc. majak mam sundavaci na magnet bo jezdim po lese a na strechu jej hodim jen kdyz je potreba. Na stk letos v lete sem jej mel taky sundany byl v kabine na blatniku a technik nerikal nato nic. Jo a rozmery v tp zmenene zadne nemam... Ted to je asi jine no jak pred 5ti lety
Přěji pékný den
Ohledně oranž.majáku.Ptal jsem se také na STK na zápis do techničáku.Chlapi na mě koukali jak na blázna.Oranž maják se u nás vůbec neřeší.
Ohledně oranž.majáku.Ptal jsem se také na STK na zápis do techničáku.Chlapi na mě koukali jak na blázna.Oranž maják se u nás vůbec neřeší.
také tu mám papír podle kterého když nečumí nad střechu (např dva po stranách) tak může být namontován bez zápisu v tp
Stydím se za tuto zem
Problém je v tom, že každý zapsaný maják (majáky) musí být taky nainstalován tak, aby splňoval třeba to, že musí být vidět ze všech stran, na správné umístění má dohlédnout právě STK a toto si zrovna u traktorů nedovedu představit jak, aby se nezměnil obrys vozidla. A až po tomto schálení vozidlo v souvislosti s používáním oranž. majáku nemusí dodržovat některé ustanovení silničního zákona, jako třeba jízda na červernou, jednosměrkou, zákaz zastavení nebo stání apod. Ti, co používají snímatelný maják podporují sice aktivní bezpečnost, ale zase by neměl měnit obrysy vozidla a nemá právo na úlevy ze zákona. Že by i takový maják měl být schválen pro provoz snad není třeba zmiňovat. Obecně by mělo platit, že pokud účastník provozu vidí blikat maják, měl by zbystřit, zvolnit nebo nevím co ještě, protože se může "něco" dít. Na druhé straně by se uvedení v činnost a vypnutí majáku nemělo dít vždy při spuštění či vypnutí motoru, jako třeba u popelářů, kteří jedou z nebo do "rajonu",je to čiré zneužití, ale omezit použití majíků jen v době sběru komunálního odpadu při popojíždění nebo jiných jizdních úkonech po ulicích.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
DYK souhlas, jsou lidi, co používají majáky, třeba i na traktoru zároveň se zapnutím motoru. Má např. čelák a vzadu na tříbodu veze balík. A bliká proč ? Aby lidi viděli, že v létě usušil ? Takové používání majáků vede akorát k tomu, že ho lidi přestanou vnímat jako označení něčeho vyjímečného z hlediska dopravy
Tady se stalo že traktorista s kombinátorem asi 3 m širokým se "nepohodl" při míjení s osobákem . Na repliku policistovi -no já měl puštěný malák, měl počkat - zazněla odpověď : Právě proto to máte 50:50 .Tím jste dal najevo že víte že jste jel s nadrozměrem a měl jste zastavit....
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
no to je zdůvodnění.
To jako kdyby ho nezapnul, tak by nemusel vědět, že je široký 3 m a mohl by to hnát kudy chce ?
Zajímavá policejní logika
To jako kdyby ho nezapnul, tak by nemusel vědět, že je široký 3 m a mohl by to hnát kudy chce ?
Zajímavá policejní logika
pozor pokud nejde (nebo nechci kvůli větvím) umístit maják na nejvyšší místo musí jich být tolik, aby byly vidět ze všech stran, což u mě dva majáky po stranách vedle střechy splňují.DYK píše:Problém je v tom, že každý zapsaný maják (majáky) musí být taky nainstalován tak, aby splňoval třeba to, že musí být vidět ze všech stran, na správné umístění má dohlédnout právě STK a toto si zrovna u traktorů nedovedu představit jak, aby se nezměnil obrys vozidla. A až po tomto schálení vozidlo v souvislosti s používáním oranž. majáku nemusí dodržovat některé ustanovení silničního zákona, jako třeba jízda na červernou, jednosměrkou, zákaz zastavení nebo stání apod. Ti, co používají snímatelný maják podporují sice aktivní bezpečnost, ale zase by neměl měnit obrysy vozidla a nemá právo na úlevy ze zákona. Že by i takový maják měl být schválen pro provoz snad není třeba zmiňovat. Obecně by mělo platit, že pokud účastník provozu vidí blikat maják, měl by zbystřit, zvolnit nebo nevím co ještě, protože se může "něco" dít. Na druhé straně by se uvedení v činnost a vypnutí majáku nemělo dít vždy při spuštění či vypnutí motoru, jako třeba u popelářů, kteří jedou z nebo do "rajonu",je to čiré zneužití, ale omezit použití majíků jen v době sběru komunálního odpadu při popojíždění nebo jiných jizdních úkonech po ulicích.
Stydím se za tuto zem
ještě prosím ty z vás, co máte na 7011 - 7745 číslo na nápravě zaručeně původní, máte tam 10mm veliké čísla nebo 8 mm?
popř. komu by se to nechtělo měřit stačí foto kde bude vidět alespoŇ jedna číslice (ideálně 2,3,6 nebo 7) zbytek může být zakryt.
na těch číslicích nejlépe poznám zda jsou to 10tky nebo 8čky.
děkuji
popř. komu by se to nechtělo měřit stačí foto kde bude vidět alespoŇ jedna číslice (ideálně 2,3,6 nebo 7) zbytek může být zakryt.
děkuji
Stydím se za tuto zem
- drevakm
- Kontaktovat uživatele:
Trochu se přidám do diskuze se zkušenostmi. Když jsem kupoval traktor tak cca před 5 lety, tak byvaly majitel nakonec kvuli technické na ktreré jsme se dohodly že mi ji udělá před prodejem lítal 3 dny mezi uřadem a STK kvuli tomu že tak kdysy byl vymneneny motor z 57 na 67. Nadruhou stranu, asi před 2 lety jsem si koupil vozik za osobak ktery mne l v techničáku napsáno vlastní konstrukce a na evidenční kontrole se objevil problém že nebylo na rámu žádné číslo. Tak vzhledem k tomu že jsem sdnad i možná narazil na pohodového přezkoumavatele, jsem se po chvilkovém rozhovoru dozvěděl že kod na vozidlo dává výrobce, a trochu delší dobu mi trvalo zjistit od něj ve kterých místech by požadované místo mělo být o jaké velikosti, a pak jsem jej požádal zda mi dá 20 minut na to aby jej tam mohl videt. ( nakonec mi ještě sám poradil kde je nebližší autoservis kde mněli raznice....). Po opetovném přijetí na technickou už problém s neviditelným číslem byl odstraněn...
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.
Dnes som to akurát pozeral. Starší typ traktoru 6718 ma na konzole čísla 10mm a na druhom 7245 -8mmLukashil píše:ještě prosím ty z vás, co máte na 7011 - 7745 číslo na nápravě zaručeně původní, máte tam 10mm veliké čísla nebo 8 mm?
děkuji
já myslel že 67čka na konzole neměla vyražené nic, nebo ano?
ty konzoly ani tu plošku nemívaly
každopádně na 7245 máme 10tky a na 7211 8mm
tak a teĎ co je správně?
kdo další prosím?
ty konzoly ani tu plošku nemívaly
každopádně na 7245 máme 10tky a na 7211 8mm
tak a teĎ co je správně?
kdo další prosím?
Stydím se za tuto zem
Ohľadom tej 67 Ti to s istotou netvrdím či mala alebo nie, pretože ešte v r. 1989 bola na nej originál robená poctivá GO, pri ktorej bola prerobená takpovediac na 7211. Nová kapotáž, motor 7201, nová Brnenská 72jková kabína... a na konzole sú čísla 10mm.
Ta 7245 je bez nejakých podobných zásahov a na nej mám 8mm čísla... Asi čo mali po ruke, tým tĺkli...
Ta 7245 je bez nejakých podobných zásahov a na nej mám 8mm čísla... Asi čo mali po ruke, tým tĺkli...
-
Zdravím, chystám se s traktorem Zetor 6945 na evidenční kontrolu a při evidenčce mi udělají i Stk a emise. Emisí se nebojím. Co se týče stk co všechno musím mít, musí fungovat, atd..... Traktor svítí, brzdí, troubí a stěrač stírá. Strach mám z toho že dveře nemají ještě těsnění mezi dveře a kabinu, jedny dveře nejdou otevřít z venku, mám jen levé zrcátko a traktor nemá horní ani spodní závěs a ramena hydrauliky. Jo a nemám el. zásuvku na vlek. Traktor je motoristicky po go krom kabiny a plechařini, to už jsem nestihl. Na co si mám dát pozor, po čem jdou atd... Díky moc chlapy. Stk traktoru jsem ještě neabsolvoval