Led žárovky

elektroinstalace, okruhy, světla, startéry, baterie, dobíjení, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
vasek.barta

Re: Led žárovky

#31 Nový příspěvek od vasek.barta »

Toto by mě také zajímalo jak svítí.

Mipi5

#32 Nový příspěvek od Mipi5 »

Bohužel toto tema asi upadlo v zapomnění. Dodnes mi nikdo neodpověděl
MT8 132.2, Multicar M22-D, Multicar M22 P-D, DH0115,
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od elbarto »

Mozna znam odpoved :-) Daval jsem H11 do pevnostniho narazniku Offiku. Zhruba stejny pocet cipu co mas na obrazku. Zamerem bylo 2x denni sviceni a 2x pracovni svetlo. To znamena i moznost rozsvitit 4x vsechny svetla na praci. Zkousel jsem 30, 50, 70watu. V dennim sviceni jsem nechal 30 na hlavni pracovni nakonec 70W.

Vyhody: oproti zarovkam mikro odber. Denni sviceni perfektni a v pevnostnaku moc pekny. Pracovni sviceni pri 4 svetlech najednou docela vydrz i bez beziciho motoru. Zatim jeste nemam docelanou druhou baterku, tak to moc neprehanim. Tohle monstrum se neroztlaci uplne snadno :-(

Nevyhody: Zarovka je proste zarovka !! Zarovka sviti do paraboly a svetlo je dokonale homogenni. Cipy maji jedovate svetlo s viditelnou vyraznou osou sviceni. Stredy presvicene, kolem tma.
Pokud nemas jinou moznost (slaby altik) je to jiste reseni. Kdyz srovnam treba na stroji dve velke klasicke 55W navic v pracovnim svetle je to uplne jinde. Chce to vyzkouset.
Sveho casu letely na offech velke svetelne LED rampy, dnes se tomu smejeme, je to uplne o nicem.

dvk

#34 Nový příspěvek od dvk »

U těch všelijakých LED ramp a svítidel je to asi hodně o tom, jak jsou udělané ty "parabolky". Teď jsem pořídil jako pracovní světlo na auto toto: http://hadex.cz/t790-svetelna-lista-led ... rozptylna/

Su velice příjemně překvapen právě tím, jak to svítí krásně spojitě - řekl bych naprosto srovnatelné třeba s takovým tím klasickým pracovním světlem 10x10cm s 55W halogenkou. Ovšem svítivost/dosvit je u té LEDky úplně někde jinde. Ty "parabolky" mají průměr dobré 4cm, v detailu to vypadá takto: http://dvk.blbeckove.com/technika/Nissa ... 74_res.jpg

Jediné co mi je na těch LEDkách pořád nepříjemné je to studené světlo.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od elbarto »

Ta svetelna lista co uvadis vypada pekne. Bohuzel mi tez vadi jedovate bile nebo dokonce namodrale svetlo.

U auta jsem konecne na stara kolena pochopil, ze jedine co sviti jsou poradna pridavna na velke talire 20cm a klasika zarovkama. To doslova zalije vyhled svetlem.

LED Solution

#36 Nový příspěvek od LED Solution »

LED žárovky do aut se pomalu rozšiřují ale problém je právě s jejich chlazením, většinou jsou na malé ploše ve velkém množství a postupně odcházejí v důsledku přehřívání. Pro traktory a jiné pracovní stroje je lepší využít LED přídavné světla, viz. odkaz: http://eshop.ledsolution.cz/LED-pracovn ... 2V-24V-48V

Pokud Vám někdo u LED osvětlení slibuje 100 000 hodin životnost, je to lhář. Respektive životnost je měřena při nereálných pracovních teplotách čipů kolem 20°C. Naše technologicky nejvyspělejší svítidla veřejného osvětlení s čipy Cree dosahují životnosti 80 000 hodin. V projektech se používá jednoduchý výpočet. Záruka by měla pokrýt návratnost. Pak se LEDky jasně vyplatí.

Pro zajímavost přikládám crash test našich pracovních světel. :)

https://www.youtube.com/watch?v=AoUnmJPcVws

Fandomir

#37 Nový příspěvek od Fandomir »

Já bych si dával na DX bacha, reklamaci tam nevyřešíte. Lepší je podle mě koupit z nějakýho českýho eshopu (mám dobrou zkušenost s http://www.ledko.cz/), LEDky se často porouchávají, tak je dobré mít českou podporu.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#38 Nový příspěvek od elbarto »

Podobna stupidni videa nesnasim. Klicova je obecna zivotnost treba po roce a pocet mrtvych cipu. Zakladnim kriteriem je rozumny pristup k reklamacim zakazniku, kteri do toho nebudou busit a delat podobne kraviny. Pri znasnuti treba jednoho cipu ocekavaji novy kus a ne hromadu vymluv ...

štěpa

#39 Nový příspěvek od štěpa »

Elbarto ty si nějakej vysazenej na ty ledky :smich:
ledkový žárovky do světel jako parkovačky, interiér, spz OK, policajtům nevadí, ale jako náhrada do pracovních nebo dálkových světel to fakt nefunguje. U těch náhrad za normální žárovky občas odejde nějaký čip nebo přestane svítit celá, při ceně několika málo kč nemá smysl řešit, prostě toho čína chrlí tuny bez výstupní kontroly.
Když už tak koupit přímo ledkový světla, už mi jich prošly rukama tuny, především ty rampy, a funguje to neskutečně dobře, když někdo tvrdí že dálková světla svítí líp, tak je nadmíru jasné, že to nikdy neviděl. Rozbít se to prakticky nedá, už mnoho let slouží na bagrech, traktorech... a za tu dobu žádný problém, a že by odešla nějaká dioda nebo zdroj sem ani nikdy neslyšel.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od elbarto »

Nejsem, mam je na offiku v pevnostnaku. Na pracovnich strojich tez parada, obzvlast, kdyz altiky neutahnou velky halogeny. Strilel bych spis pubertaky co maji china Xenony a perou slusnym ridicum do oci. Nase benga na to pecou, ty resi pouze rychlosti, telefonovani, pasy a podobne mega buzerace. Naopak pro nemecky je podobny ocas luxusni ulovecek :-) S tim rozbijenim to bylo mysleno, ze nejlepsi reklama pro prodavajiciho jsou kladne recenze zakazniku, mlaceni kladivem do svetla nikoho rozumneho nezajima.

ota

#41 Nový příspěvek od ota »

Scháním nějaké osvětlení na můj nový bagr (rozuměj, u mě je nový jinak už je to chlapík v letech :smich: ) no a nemá žádný světýlka v předu. Proto bych chtěl naroubovat něco, co bude slušně svítit a bude to co nejmíň papat elekriky. U motoru je alternátorek jako dva puky na hokej takže to asi moc elektriky tlačit nebude. Takže by se mi líbili nějaké diodové světýlka. Chtěl bych je dát nahoru pod stříšku. Takže by to chtělo nejlíp třeba podlouhlí, nebo menšího průměru. Ale aby to trochu svítilo. Tedy těch diod asi víc. Nebude to že bych při tom osvětlení bagroval celé večery. Ale stane se, že budu chtět cosi dodloubat a nebo se dostanu dom už po tmě a blbě se jezdí když není vidět kam ( již odzkoušeno )
Máte někdo něco vyzkoušeného? Světelně a cenově přijatelného? Jo je to na 12V. Koukal jsem na nějakou rampu na netu a chtějí za to strašný prachy do toho bych nešel.

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#42 Nový příspěvek od J.A.Y. »

nechoď pod 7W. lepší 9 i víc... a stejně to svítí jinak než halogen :-/ je potřeba si na to zvyknout

kenybz

#43 Nový příspěvek od kenybz »

oto doporučuju toto:
http://www.autochladek.cz/cz/produkt/we ... covni-led/
máme 2ks na VZV a světlo jak vedně pouvažuj nad umístněním světla pod rameno abys viděl kam kopeš to z1. a za 2. když dáš světlo nad kabinu tak se ti část světla odrazí do ksichtu a naopak za ramenem bude stín

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#44 Nový příspěvek od elbarto »

Zrovna jsem to Otovi chtel napsat at se podiva na Polsky Wesem. Da se objednavat i primo od nich na wesem.pl Bral jsem tam nekolikrat, vyber opravdu velky, svitivost, uhly, atd dle vyberu a maximalni spokojenost. Trosku drazsi doprava, ale velka spokojenost !!

ota

#45 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, to je zajímavé. To by celkem šlo. Myslím, že i rozměrově. Právě u toho bagru to moc nikam jinam nejde dát dolu. Tam je to moc na ráně. Tuhle jsem chvilku bagroval a byl tam kořen a přetrhnul jsem ho a mázlo to do kabinky až jsem se leknul. Takhle navrchu by to bylo asi míň náchylný. A právě myslím, že bych nechtěl třeba delší dobu bagrovat po tmě se světlama. To jen když je třeba něco dorýpnout, nebo dojet dom ze zahrady a většinou to je skoro po tmě.
Uvažuju o těch co mi Kenybz poslal. Jestli jsou odzkoušené že svítí dobře tak by to bylo dobré. Právě s těma ledkovejma nemám zkušenost a nechci tam něco namontovat a ono to pak bude mžourat.

Odpovědět

Zpět na „Elektrika“