fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
CBS

Re: fortschritt ZT 303

#4216 Nový příspěvek od CBS »

frturek1 píše:ahoj , chtel bych se jako uplne neznalej tehle stroju zeptat, bratranek bude kupovat 303 co asi 15 let stoji u souseda na zahrade a potrebovali by sme to bejak rychle a snadno dostat pryc,myslite ze je sance ze to nastratujem kdyz by se vypustila nadrz a filtry zalili novou naftou?
Ahoj, naftovími filtramy by som sa nezabýval, stará nafta výrazne nestráca na kvalite, s naftou ktorá obsahuje biozložku je to horšie, ale to čo sa znej mohlo usadiť je už za tie roky usadené, len odpoj trubky z nádrže a napoj sa na bandasku, lebo v nádrži môže byť voda a plno hrdze. Radšej sa zameraj na dopravné a vstrekovacie čerpadlo, ako píše poulm.

poulm

#4217 Nový příspěvek od poulm »

pete píše:Zdar pánové omlouvám se že vám sem lezu ale pár poznatku ze svého života taky přidám tak napřed k těm pojistkám protože jsem poloneseným pluhem zpúsobil škodu třetí osobě tak vše vyšetřovala policie č.r. pluh se standartně pojistí jako vozík za auto pojistné roční 84 kč a postřikovač taženy mám taky a pojistné taky 84 kč a stačí to a k tomu typovému listu známej vyrábí pro zemědělské podniky slamáky na kulaté balíky podvozek odpružen přes měchy brzdy dvoj okruhové a vše legalizuje to znamené že stroj má spz jo a cena za vše od zkušebny brzd a uředníky někde kolem 60 000kč
Podívej,zákon neudává povinnost mít pojištěné přípojné stroje a nářadí,ta pojistka slouží jenom k tomu,když to někde odstavíš na komunikaci a vlivem nějaké vyšší moci se dá stroj dopohybu a způsobí škodu,pak to pojistění má smysl.
Když to potáhneš za traktorem a tím strojem způsobíš někomu škodu,tak to jde vždy z pojistky tažného vozidla,úplně stejné je to u všech přívěsů a návěsů a to i v případě,že se za jízdy přívěs nebo stroj odpojí a způsobí škodu,tak to jde pořád z tažného vozidla,protože ten uvedl přívěs nebo stroj do pohybu.
A já,jelikož neparkuji zemědělské stroje na silnici,tak považuji zbytečné je pojišťovat.Proto také je ta jejich pojistka tak nízká.
Klidně si to kdekoli ověř.

A jak ti to šetření nehody dopadlo,pídili se policajti po původu toho pluhu,popř. jim asi vadilo,že ten pluh neměl vzadu osvětlení a ostatní výstražné prvky,že? Bohužel jsem se dostal do stádia,že i na pluh si věším přenosná světla,trojúhelník je jasná automatika. :-/
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

poulm

#4218 Nový příspěvek od poulm »

Inzerát na závaží,pěkná a kompletní sada za optimání peníz,moc často se už neobjevuje:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/54806993 ... -ZT303.php
Obrázek
prodám 10ks předních závaží na traktorZT 303 .Váha jednoho kusu je 38kg,cena za vše 5900kč.tel.732302723

Jméno:
Telefon:

jarda pištěk
732302723

Lokalita: 257 89 Benešov

Cena:
5 900 Kč

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4219 Nový příspěvek od bigles »

Hmm a to když jsem od něj bral ZT tvrdil že žádné nemá..

poulm

#4220 Nový příspěvek od poulm »

Zažil jsem to samé u druhého ZTéčka,akorát obráceně,majitel nejdřív prodal závaží a pak prodával traktor,pak jsem ho pracně sháněl a dovezl až z Polska za podobný peníz. Co s tím naděláš,pokud ho chceš a potřebuješ tak ho ber,naposledy jsem na bazoši celou sadu viděl snad před 5ti lety.Kdybych nebyl marod,tak bych pro něj hned jel,závaží je vždycky málo 8)
Máš nějaké foto toho svého ZTéčka?

CBS

#4221 Nový příspěvek od CBS »

majkl píše:Na mém ZT 300 mi praskl šroub na jedné zpřitlačných pacek spojky. Tak demontuji spojku ven. Nevíte někdo kde se dají koupit pojezdová a náhonová lamela+spojkové ložisko a ty 3 štelovací šrouby na přitlačný packy spojky?
Chlapík zo závažiami ponúka aj iné ND má tam spojku, možno bude mať aj ložisko http://stroje.bazos.cz/inzerat/53973420 ... ZT-303.php

bigles
Kontaktovat uživatele:

#4222 Nový příspěvek od bigles »

Nějakou fotku mám, zatím mám zt dva měsíce, to závaží už jsem namyslel jinak, mám tu 5 kusů do zadních kol navíc tak si je udělám do čelní hydrauliky až ji upravím, a jinak ten s čelní hydraulikou je spíše jako takový menší dárce nd na toho druhého jelikož má nejspíš někde na předloze něco rozbité občas to klepe občas ne

Obrázek

frturek1

#4223 Nový příspěvek od frturek1 »

komin je zakrytej nemeli by jste nejaky fotky toho cerpadla abych sel najisto kde co otvirat? ten traktror sem videl jen z ponorky a jeste byla mlha :D

hotday

#4224 Nový příspěvek od hotday »

chalani, ak by niekto chcel, tak pan ponuka nejake nd na TBZ, treti bod, bocne spanovaky, huzvovu maticu na ramena, atd.
je velmi ustretovy, a slusne ceny.

http://stroje.bazos.sk/inzerat/54905289 ... -diely.php

k tomu cerpadlu:
najskor chod k traktoru, napumpuj naftu, pripadne urob nahradny privod, bandaska, atd...to je jedno. ovzdusni na filtry pri kompresore. skus parkrat startrom pretocit motorom a skus povolit vysokotlake trupky k vstrekom. a skumaj, ci nepojde nafta. ak nepojde, tak potom skus hybat plynovou packou od minima po maximum, mal by si pocut v cerpadle "klepat" palivovu tyc. ak ju nepocuvjes klepat, tak otvorit bok cerpadla a rozhybat a potom by ti to uz malo ist. ale najskor pretoc motorom, aby si pohol elementy v cerpadle, ak sa nevratia same, tak az potom otvaraj bok cerpadla a povracaj spat elementy (povodne by ich mali vracat struny) a az ked sa budu bez problemov hybat, tak az potom skusaj hybat palivovou tycou. a mozno tam bude olej, samozrejme.

frturek1

#4225 Nový příspěvek od frturek1 »

dikes, uz se nato docela tesim :)

JPL

#4226 Nový příspěvek od JPL »

hotday

#4227 Nový příspěvek od hotday »

frturek1 píše:dikes, uz se nato docela tesim :)
nasiel som aj nejaky obrazok cerpadla, je to sice 6v ale v zasade to iste a myslim, ze to tiez budes musiet takto pootvarat

Obrázek

ZT 303

#4228 Nový příspěvek od ZT 303 »

CBS píše:
majkl píše:Na mém ZT 300 mi praskl šroub na jedné zpřitlačných pacek spojky. Tak demontuji spojku ven. Nevíte někdo kde se dají koupit pojezdová a náhonová lamela+spojkové ložisko a ty 3 štelovací šrouby na přitlačný packy spojky?
Ako píše hotday, lamely sa dajú nalepiť na novo, skrutky sa dajú tiež kúpiť, stačí pevnosť 8G (8,8), tiež podložky pod tieto skrutky s trochou šikovnosti ide vyrobiť. Tie skrutky trhá kôli zlému nastaveniu výtlačných pätiek. Horšie je to s ložiskom. Ale tiež by zo šikovným sústružníkom tam šlo napasovať katalógové axiálne ložisko. Inak výtlačné ložisko bolo dostatočne predimenzované kvôli násobiču, pri občasnom mazaní je takmer nezničiteľné.
Tak jsem tu take řešil problem s ložiskem spojky kde ho sehnat a tak tak ted jsme se o vikendu daly do rozborky vyndaly motor a spojku . Jelikož se ložisko při uplnem vyšlapnuti spojky už začlo kousat musim i vyměnit vypinací pačky ale ty mam doma v tom neni problem . Po rozdělaní ložiska a opatrnem rozřiznutí plechoveho kroužku je vevnitř ne axialní ale obyčejne radialní ložisko 6022 ktere se nechá sehnat za pár korun všude kde se ložiskama zabejvají . Když se stare ložisko opatrně vynda aby se moc nepoškodil pertl zepředu a osazeni zezadu po vložení noveho ložiska se plech nechá svařit a je nove ložisko bez schánění v Polsku . Ještě tam je vysypane ložisko NU 1016 to už je finančně nákladnější ale už je objednané .

poulm

#4229 Nový příspěvek od poulm »

Zajímavé informace.Také mne ve velmi dohledné době čeká spojka,už mi při plném záběru prokluzuje.
To ložisko NU 1016 je kde? A kde se dá objednat? nejspíš takypovyměňuji vše,když už to bude rozdělané.

poulm

#4230 Nový příspěvek od poulm »

Pokud by někdo nutněsháněl ramena a svislé šrouby. Ale i tak se mi ta plechovka barvy zdá předražená:

http://www.sbazar.cz/vevercakdk/detail/ ... likuosobni

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Prodám za 4 500 Kč
ramena na traktor se závěsi na hydrauliku.osobní odběr

Verunka
Mobil: +420 731 353 482
Havlíčkův Brod 15.11.2015