Vimek 606 TT

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
vimňouk

Re: Vimek 606 TT

#31 Nový příspěvek od vimňouk »

Sniper píše:Buggy: Volantu jsem si nevsiml :smich: ale je mozne, ze novejsi verze ho ma, i kdyz do terenu jsou riditka praktictejsi.

Jo tahle hracka by se mi kolem baraku sikla 8) Bude pekelne draha... ( 500 tis?? )

S tim tak do prorezavek a prvnich probirek, jezdit po nahodilkach...tak les ani nevi, zes tam byl...

Jenze nejaky mamrd rozpali multikaru, svari s tekacem a jemu staci mala cena za sluzbu, takze zase nic :-/
Nejnovější verze už se řídí jak osobák :) http://vimek.se//wp-content/uploads/201 ... 0717-h.jpg
Ale s cenou bych tak 300 přidal, a to jsem se ptal už před lety. Taky by mě zajímalo jestli to u nás jezdí.
A myslím, že tam taky bude variátor místo spojky

pepikorliklocal

#32 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

no ja teda myslel ze tohle forum je hlavne vo tom co kdo dokaze rozpalit a svařit ,lepsi nez aby byli lidi na pracaku neb za minimalku balily smejd do krabic....

Sniper

#33 Nový příspěvek od Sniper »

pepikorliklocal: Ano, to máš pravdu 8) Je to o tom a mělo by to být takhle dál.

Kolikrát žasnu co všechno jsou lidi schopni vymyslet a zpracovat, klobouk dolů.

Doposud všechno fajn, než s tím někdo vleze do služeb a podleze cenu, protože ho to "nic" nestálo a jak k tomu přijde ten, který si koupí profi mašinu za balík, který splácí leasing apd?

Ale tohle sem nepatří, nechci zakládat plamennou diskuzi, to jen, abys mě pochopil, jak jsme to myslel... :friends:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

pepikorliklocal

#34 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

vpohode :friends: ,jenze ja mam zkusenost takovou ze navopak lidi co delaj jen přiležitostně,neb s traktorem ke kterymu nekdy tak nak vpohodě přišli a netlaci je žadnej uvěr dělaj navopak za daleko lepši ceny a do pasti se neženou než dyž je to tvuj jedinej přijem a kvuli investicim ho musis pořad udržet na naky hranici a pak ti nezbejvá něž brat bez řečí krimináli neb to dobrý za levno banka nečeká :-/ taky bych chtel delat na novym

Sniper

#35 Nový příspěvek od Sniper »

pepikorliklocal píše:a netlaci je žadnej uvěr dělaj navopak za daleko lepši ceny a do pasti se neženou než dyž je to tvuj jedinej přijem a kvuli investicim ho musis pořad udržet na naky hranici a pak ti nezbejvá něž brat bez řečí krimináli neb to dobrý za levno banka nečeká...
Ano, bohužel tohle je ta druhá stránka věci, nebo lépe řečeno důsledek, začátek konce, na prvopočátku si tohle nikdo neuvědomil...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Petrrr

#36 Nový příspěvek od Petrrr »

Je velikej rozdíl mezi 606 a jak se dělala 608.2 ?
A jak stroje drží řekěme od 5000mt víš? Máte někdo zkušenosti ? :)

vimňouk

#37 Nový příspěvek od vimňouk »

Petrrr píše:Je velikej rozdíl mezi 606 a jak se dělala 608.2 ?
A jak stroje drží řekěme od 5000mt víš? Máte někdo zkušenosti ? :)
předek je prakticky skoro stejný, ale od svislého středového čepu všechno úplně jiné :-), samozřejmě nové a lepší :-) Takže spousta věcí co píšu dál bude jinak :-)
5000 hodin jsem ani nezaznamenal, stačí nebýt lajdák a měnit oleje a filtry a řádně/pravidelně mazat, ale to je u všeho. Možná si trochu víc začadí motor při startu, taky zlobíval startér, potom samozřejmě přetěsnit nějaké pístnice, určitě ty malé co mačkají válečky dolů, jsou pořád v bordelu, taky mi myslím odešli čepy na zadní nápravě+samozřejmě pouzdra, jenže to je z divočení, hlavně při skládání, celý zadek je tak lehký že se nakloní za rukou se dřevem a pak bouchne o zem :-). a ještě taková hloupost, připadá mi, že se s věkem povolují šrouby co předtím držely a naopak, takže přecházet všechny, nemyslet si že nemusím :-) Jo samozřejmě kleště, tam už jsou pořádné vůle a dost svárů navíc, ale nové stojí prý asi 15000? Jinak nepíšu o ruce-prasklinky a mříži, ta mě štvala, že se opírala o ruku a rohy jsi mohl chytit za strom, takže jsme dělali jinou.

Petrrr

#38 Nový příspěvek od Petrrr »

Díky za super odpověd, pěkné počtení :) Zajímal mě rozdíl, teď vlastne 608 nedelaji, misto toho je 610, ale řek bych že je to 608 se silným motorem. Možná bych se ještě zeptal na to naklápění kleští, v praxi to vypada hodně efektivně, obzvlášt na dvoumetrovkách. Neznám cenu této vymoženosti ale asi se to vyplatí.

vimňouk

#39 Nový příspěvek od vimňouk »

To už ti neporadím :-) 610 jsem jen prohlížel,ani jsem se v ní nestačil povozit, ale je to proti 608 víc než jen silnější motor a hydrostat místo variátoru, prostě větší (o 1m delší a i širší, těžší) mašina a velké plus pro obsluhu (rychlost, vibrace, ergonomie). I co jsme se u nás bavili, tak borci co jezdí léta na 810 Timberjackách říkají, kdybych bral něco soukromně, tak 610. Ideální za malý harvestor (770,870, Rottne H8) a i na "normální" mýťák po ruční těžbě, nebo u nás na probírky po koních. Ale už to není na motání mezi stromy na rašelině :-), určitě spíš na linky.
A naklápění kleští se mi taky líbí, přesně na slabé 2, když vozím mínusky tak každé kleště sklepáváš, někdy i 2x a když se dřevař někdy zblázní a naoslí ti tam 5 kulatinu, tu pak vytočit na fůru mezi stromy na úzké lince je jak ježek v kleci, takhle by šla nastojato. Dělá se to i na větší ruky a uvažuju že to dám na traktor.

Petrrr

#40 Nový příspěvek od Petrrr »

Myslel jsem si že i 610 ma variátor. Jestli ten variator nějak nezlobí tak to asi neni špatná vec, hlavně kvůli spotřebě. Když se potom hodně přejíždí a kvůli manipulování nahodilek tak se hodně najezdí. Jsem v manualu narazil že se pri delších jízdach dá odpojit kardán co žene zadek, používá se to, je to k něčemu ?

vimňouk

#41 Nový příspěvek od vimňouk »

Jo variátor není špatný, ale hydrostat je lepší :-) 10 let říkali Švédi že nikdy a najednou tam jde :-) Ale ta 610 má 44 kW, 606 18 kW :-) Hydrostat to je bezpočítačový, samoregulační a hlavně je za ním pořád normální převodovka, takže si pomůžeš s ní. I když má myslím zas o skupinu míň, takže 2 krát 4, nevím určitě, ale kdyby tam prý nechali i nejvyšší skupinu, tak by Vimek lítal 65 km/h :-)
Ten vývoďák vyřazuji když přejíždím po cestách, jinak z lesa na skládku a zpět jenom zvednu válečky, V té rozvodovce vzadu není moc oleje (míň než 1 litr?) tak abych tím celým zbytečně netočil.

Petrrr

#42 Nový příspěvek od Petrrr »

Vím že ta 610 je mnohem silnější, což bude super ale určitě se to odrazí v celkové spotřebe která bude o neco větší a motor až klekne bude o hodně dražší. Letět s Vimkem 65km/h by asi byl hazard se životem :D Jaká je jinak cestovní rychlost těch 25k Vimeků ? Dá se jet stabilně 20 aby se to moc nehonilo, mam na mysli když se přejíždí po pěkné ceste prazdný.

pepikorliklocal

#43 Nový příspěvek od pepikorliklocal »

taky vimek vzdycky delali to trochu jinac nez vostatni http://stroje.bazos.sk/inzerat/55896923 ... -VIMEK.php

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“