pluh pro japonsky malotraktor

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
tractor

pluh pro japonsky malotraktor

#1 Nový příspěvek od tractor »

Chlapi ma niekto odskusany takyto pluh za japoncikom 20hp
Obrázek.
http://tractor.rajce.idnes.cz/pluh#
info k pluhu mam nasledovne , dlzka cca 140 cm , hmotnost cca 200 kg sirka zaberu oboch radlic cca 60 az 70 cm , dokaze to japonec vobec zvladnut alebo nad tym nemam ani uvazovat ? Dik za radu ci info.
Tractor
Rychlejsie to nepojde

pet11

Re: pluh pro japonsky malotraktor

#2 Nový příspěvek od pet11 »

tractor píše:Chlapi ma niekto odskusany takyto pluh za japoncikom 20hp
Obrázek.
info k pluhu mam nasledovne , dlzka cca 140 cm , hmotnost cca 200 kg sirka zaberu oboch radlic cca 60 az 70 cm , dokaze to japonec vobec zvladnut alebo nad tym nemam ani uvazovat ? Dik za radu ci info.
Hoj ja mam Kubotu L2201DT 24koní a taham PNJ 3 x 20 takže dohromady 60cm http://www.traktorservis.cz/Produkty-H4 ... 3-20-P185/ váha asi 180 kg a ještě ho přitěžuji 30kg no a utahnu ho ale vic už by to nešlo řek bych že těch 60 je max.

tractor

#3 Nový příspěvek od tractor »

a co ktory rozmer ucuje ci je to 20ka alebo 30ka , cize 2x20 alebo 2x30 ??? vobec tomu nerozumiem
Tractor
Rychlejsie to nepojde

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Lišák1 »

šířka záběru, u dvouradlišného si změř vzdálenost mezi první a druhou radlicí, třeba od špice nákladu po druhou špici
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

tractor

#5 Nový příspěvek od tractor »

ok skusim zistit , ak by to bola 35 mam silne obavy ze o neutiahnem
Tractor
Rychlejsie to nepojde

pet11

#6 Nový příspěvek od pet11 »

tractor píše:ok skusim zistit , ak by to bola 35 mam silne obavy ze o neutiahnem
Já to měřím tak že změřím šířku krojidla a vynásobím počtem radlic a mám celkovou šíři záběru pluhu. Jak překročíš 60cm tak nevim zda to s 20 koni utáhneš možná s kopce a v měké půdě.

mirototh

#7 Nový příspěvek od mirototh »

Ked máš dvoj a viac radličný pluh odmeraj šírku od plazu prvej hlavy na špic druhej hlavy
a krát počet hláv a to máš šírku záberu čiže kolko je tá šírka prvej a druhej hlavyy to máš
či je to 20,25,30 a pod.tomu sa hovorí napr. 25-ka pluh .

glevan

#8 Nový příspěvek od glevan »

tractor píše:Chlapi ma niekto odskusany takyto pluh za japoncikom 20hp
Obrázek.
Zdar podobný pluh jsem zkoušel na své Kubotě L2201 DT , která má na motoru výkon 24 koní abych věděl co si můžu pořídit a musím ti říct , že to bylo trápení. Ten pluh je na velkej traktor. Nakonec jsem si udělal 2-radličný obracák ze starých konských pluhů přsně na míru a pohoda.Když dodělám nějaké drobnosti na které jsem přišel při letošní orbě zahrady tak bude pluh úplně OK.

tractor

#9 Nový příspěvek od tractor »

tak dik za info , pan sa mi aj tak uz neozyva takze asi ten pluh nechce tak velmi predat, skusim najst nieco mensie , lebo mam taky jeden obrovsky dvojak , ale ten tiez neutiahnem , tak som z neho zhodil radlici ale to nieje dobre pretoze tah pluhu nieje vstrede a neda sa uz ani dostelovanim nastavit
Tractor
Rychlejsie to nepojde

glevan

#10 Nový příspěvek od glevan »

tractor píše:tak dik za info , pan sa mi aj tak uz neozyva takze asi ten pluh nechce tak velmi predat, skusim najst nieco mensie , lebo mam taky jeden obrovsky dvojak , ale ten tiez neutiahnem , tak som z neho zhodil radlici ale to nieje dobre pretoze tah pluhu nieje vstrede a neda sa uz ani dostelovanim nastavit
Co ti můžu doporučit tak je tady někde ve foru oskenovaná stará příručka jak se správně šteluje pluh a jak má být pluh ve správné poloze proti traktoru. Při stavbě pluhu jsme se tím vcelku řídili a pluh šlape. Dokonce nám to náhodně kontroloval starej pantáta , který se stavbou pluhů kdysi dávno zabýval a vcelku nás pochválil....
Na zahradu jsem si udělal ten 2-radličný obracák, otáčení je provedeno ruční , jeden rok budu orat na jednu stranu , příští rok na druhou , otáčet se nemá cenu , lepší couvnout.
Jestli máš doma velký dvoják tak si udělej pluh na míru jen s jednou radlicí a víc neřež. Na zahradě budeš orat max. 20 cm hluboko , víc nemá smysl a na poli můžeš dát hloubku větší.
Že budeš mít menší záběr na šířku nevadí , můžeš zase řadit větší rychlost takže pokud neplánuješ orat hektary tak to neřež.

Bielan

#11 Nový příspěvek od Bielan »

Ano, je to toto téma: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... f=51&t=572 (Obsah fóra ‹ NASETRAKTORY.cz ‹ Vlečky a jiná příslušenství ‹ Polní technika < Nastavení pluhu na orání) a tady je krásně popsaná teorie: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 8090#p8090
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já táhám Rabe 2x35 za Cabriem 42 hp 1500 kg a v uplácaný půdě s kopcem toho má plný kecky...

tractor

#13 Nový příspěvek od tractor »

Ano , vlakna mam precitane, aj tomu trochu "rozumiem", takisto na zahrade cuvam a neotacam sa lebo by to trvalo dlhsie, ale ked idem vo vinohrade tak som chcel mat ten dvojak ze by som prioral pekne hlavy a ked je jednopluh tak sa nedostanes k hlavam s radlicou blizkou , tak to zasa nema taky efekt , lebo sirka mojho traktora je najmenej 125 cm a ak je jedna radlica v strede tak je to daleko a ak je jedna radlica blizsie k pravemu kolesu traktora tak ta to hadze predkom dolava tak to nieje ziadna vyhra , takze sme zasa u dvojaku :-) , dik za rady, uz to snad nejako cez zimu vykoumam, skuska omyl skuska omyl a snad na nieco pridem 8)
Tractor
Rychlejsie to nepojde

ladiki

#14 Nový příspěvek od ladiki »

pro Tebe je ideál agrobon.sk PNJ 2-20

patricko315

#15 Nový příspěvek od patricko315 »

Ahojte,

Chcel by som Vás poprosiť o radu, uvažujem o pluhu - nejaký dvoják za Yanmara FX28d.
Čo poviete na tento inzerát?
https://stroje.bazos.sk/inzerat/6611196 ... dvojak.php

Vopred ďakujem za akýkoľvek názor/radu.

Paťo
Zetor 6245, Yanmar FX28d; Oravská Lesná, Slovensko

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“