WINEA,CABRIO,VEGA II
Re: WINEA,CABRIO,VEGA II
S tím souhlasím,hlavně,že to zase chodí.
Zdarec chlapi,pokud se to povede,dám sem, jak se v našem kraji meduje
http://www.youtube.com/watch?v=vCry1-nqp2g
http://www.youtube.com/watch?v=vCry1-nqp2g
- l(a)k(a)tom
to je moje ... občas to dřevo neroztrhne, protáčí se a zůstane sevřený kužel (=zastavit motor, proříznout pod kuželem a dotočit to) občas (ale to musí být dub sukatý nebo třešeň) to zastaví i traktor ... točím relativně napomalo, když stihnu přidat plyn, tak to i v těchle dřevech ve 99% roztrhne dřevo a projdesiskin píše:Holder píše:Slávie 2 válec a ani 1 válec na motorovou závislost má problém . Už se to tu řešilo ! Při velkých otáčkách moc rychlý a při malých je to slabý výkon . Kužel aby se točil okolo 300 ot/min . Jediný řešení u TK a MT je buď vypnout předek ( starší tipy) nebo vyheverovat předek . Musí se to řešit pojezdovou závislostí (přes převody) . Ukázka výkonu kuželové štípačky .https://youtu.be/Zj2gngGbQbw Ohledně tebe by to mělo přímo na motor 30hp stačit .https://youtu.be/oQKtX2Zkp24
Díky, koukám že ten 36koňák to dává v pohodě, takže třicítka by to taky mohla zvládnout.
Máte ještě nějaké doporučení ohledně kardanu? Nebo něco ohledně provozu štípačky? (koukám že tam má třeba dálkový chcípák, co třeba vytažený ruční plyn dozadu ke štípačce?)
kardan tam mám normální
chcípák je zavedený do elektriky, přeruší to klíček, je to pojistka, kdyby mě to chytilo třeba za hadry, zatím nikdy nic
Zdravim, bol by niekto ochotný a ODFOTIL mi to presnejšie alebo začiarkol kde to tam treba v ktorom mieste premazať? (kde tam je maznica at´d)....ukazal som to už asi 6 osobám, pozerali sme to spoločne,nik nevie......
CABRIO 36HP TK14 r.v. 1973
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš kompletně na Cabriu nebo jen tady tu na přední nápravě? protože na pístu a spojovací tyčce by je snad našel i slepej, to se nezlob
Antony30011 píše:Myslíš kompletně na Cabriu nebo jen tady tu na přední nápravě? protože na pístu a spojovací tyčce by je snad našel i slepej, to se nezlob
myslim len tento obrazok prednej napravy, ostatne v je pohode... viem, je to amatérska otazka ,malo by to byt niekde ako je upevneny hydr. valec, všetko je tam doslova zapečatené...
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám na excelentu na konci hydraulickýho válce a pak po jedné na každé straně konce tyče. Můžu ti to nafotit, ale nevím, jestli to má Comfort stejně.
ja to tam mam totalne hladké je to akoby zablendované od výroby neni tam proste kde to napojit a namazať
Lesokaz píše:ja to tam mam totalne hladké je to akoby zablendované od výroby neni tam proste kde to napojit a namazať
tak máš kuláky, co se nedají mazat, jsou takovy. tzv s doživotní náplní.
TRACK MT8 píše:Lesokaz píše:ja to tam mam totalne hladké je to akoby zablendované od výroby neni tam proste kde to napojit a namazať
ďakujem každý koho som sa pýtal o radu tak to automaticky porovnával z navodom a tak nás to trchu zaplietlo
v pohodě, není za coLesokaz píše:TRACK MT8 píše:Lesokaz píše:ja to tam mam totalne hladké je to akoby zablendované od výroby neni tam proste kde to napojit a namazať
ďakujem každý koho som sa pýtal o radu tak to automaticky porovnával z navodom a tak nás to trchu zaplietlo
-
tak už mám taky kuželovku,l(a)k(a)tom píše:to je moje ... občas to dřevo neroztrhne, protáčí se a zůstane sevřený kužel (=zastavit motor, proříznout pod kuželem a dotočit to) občas (ale to musí být dub sukatý nebo třešeň) to zastaví i traktor ... točím relativně napomalo, když stihnu přidat plyn, tak to i v těchle dřevech ve 99% roztrhne dřevo a projdesiskin píše:Holder píše:Slávie 2 válec a ani 1 válec na motorovou závislost má problém . Už se to tu řešilo ! Při velkých otáčkách moc rychlý a při malých je to slabý výkon . Kužel aby se točil okolo 300 ot/min . Jediný řešení u TK a MT je buď vypnout předek ( starší tipy) nebo vyheverovat předek . Musí se to řešit pojezdovou závislostí (přes převody) . Ukázka výkonu kuželové štípačky .https://youtu.be/Zj2gngGbQbw Ohledně tebe by to mělo přímo na motor 30hp stačit .https://youtu.be/oQKtX2Zkp24
Díky, koukám že ten 36koňák to dává v pohodě, takže třicítka by to taky mohla zvládnout.
Máte ještě nějaké doporučení ohledně kardanu? Nebo něco ohledně provozu štípačky? (koukám že tam má třeba dálkový chcípák, co třeba vytažený ruční plyn dozadu ke štípačce?)
kardan tam mám normální
chcípák je zavedený do elektriky, přeruší to klíček, je to pojistka, kdyby mě to chytilo třeba za hadry, zatím nikdy nic
30HP občas (v sukatém a krouceném) chcípne, vyprošťuji klíny a palicí, Tak jak stojí špalek na zemi, nasadím klíny do místa kde štípe kužel a doštípnu to ručně
ale jinak max spokojenost, kardan normální, chcípák nemám protože to u 30HP nejde elektricky, musel bych tahat za dekompresor,
-
Tak zkus takový špalky štípat na 540 ot. na vývodu
-
a těch 540 tam dostanu jak?PULDrapalik píše:Tak zkus takový špalky štípat na 540 ot. na vývodu
já zapnu vývod a dám tak 1/4 až 1/3 plynu a štípu