CABRIO a VINEA z VYSOČINY
Re: CABRIO a VINEA z VYSOČINY
Už dlhšie ťa pozorujem tu aj na Youtube a máš fakt parádnu techniku
- Holder
Pochvala za techniku ! Zajímalo by mě jak se to chová při jízdě po silnici . Jestli to nezvedá zadek ?
- dvoracek.a
taky pochvala toníka máme taky vepředu ze stejného důvodu jen se špatně couvá s vozíkem to člověl kouká jak je málo místa a jízda po silnici je vpohodě když je rovná, jinak se to pohupuje...
Zdarec chlapi,dík za pochvalu.Předělat shrnovač do předního TBZ byl letní nápad a hned na podzim se uskutečnil,takže s tím ještě nikdo pořádně nejezdil,jen po dvoře a tam jde vždycky všechno dobře.Největší problém byl snížit otáčky. Nakonec se to povedlo pomocí velké dřevěné řemenice a to bez soustruhu.
Slunka jsou výborné... jednak na otáčení, tak jsou dobré i na skulování. Hlavně na vojtěšku, jetel atd. Neomlátí se lístky. Jenom je potřeba dostatečná rychlost a z toho vyplývající i větší louka. Hlavně tedy delší.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Jojo sluníčka jsou parádní,krásně vymetou i nerovnosti,jak píše Tom,na vojtěšku paráda. Výkupní ceny sice na minimu,ale když člověk něco chce,furt prodávaj za stejný prachy jak předtím
Nemyslel jsem kupovat ve štotu ale přímo od majitele.Cena se vždy dohodne nejlépe za cenu šrotu a navíc si to člověk sám odveze a majitel má za barákem menší bordel.
Proč jsi je zmenšoval? Na co je budeš používat? Tam je celkem důležité to zakřivení na konci... A ten průměr asi taky bude své opodstatnění. I malé dvouslunka, co se dělaly ze TK měly stejný průměr jako velké slunka za traktor.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Pamatuji se na dobu,když JZD koupilo první slunka a ta měla paprsky taky jen rovné ,tak jak se dělají dnes přišla až mnohem později.Myslím,že tato malá slunka by celkem obstojně přihrnula řádek sena před lisem.Jsou průměrově malá a točila by se i při malé rychlosti více a tu trochu sena by to tam určitě přišmudlalo.Já to použiju obdobně ale budou jako hnací a roztočí ta velká.