Jakou jednoosou frezu vybrat?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?

#616 Nový příspěvek od DYK »

Vybavenej tak, že máš převodovky na dvoutakt, ne?
Když dáš čtyřtakt na dvoutakt převodovku půjdeš o chlup pomaleji, ale bude to mít sílu. 1447 ale taky není žádný vořezávátko a v točkách prostě výkon má. Budeš rád, když ten výkon co dodá ať je jakýkoli, přeneseš na zem.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

minimátor

#617 Nový příspěvek od minimátor »

jj, převodovka je 2t, měl jsem bubnovky, ale ty šly do světa, právě kvůli tomu, že jsem to musel točit na plný plyn, jinak se to dusilo při nějaké hustší trávě nebo krtinci. Myslíš, že je hovadina hodit 4t na orání a tahání vozíku a na rotavátor 2t? štěpkovač se uvidí, co "požere"

DYK

#618 Nový příspěvek od DYK »

Jde o to, na jaké převodovce máš rotavátor? O jaký štěpkovač by mělo jít?

minimátor

#619 Nový příspěvek od minimátor »

Ted budu za vola,ale přesné označení nevím, myslím že dsk 317, má 3+1 rychlosti, na rotavátor je to tak r.v.1992. štěpkovač rapido.

DYK

#620 Nový příspěvek od DYK »

Jo aha, ty přehazuješ kola za nože rotavátoru, DSK 317 je správně a v tomto případě lze použít oba motory. I na dvojku bude rotavátor se čtyřtaktem fungovat dobře. Ovšem práce s Vari na "plný plyn" je i doporučení výrobce. Kvůli odstředivé spojce a tím spíš u toho čtyřtaktu. Štěpkovač Rapido pořídíš jen v konfiguraci pro čtyřtakt.

Proximák

#621 Nový příspěvek od Proximák »

Otáčky na výstupu z převodové skříně DSK-317: 1.rs 31,03; 2.rs 103,53; 3.rs (P) 136,19; R 33,85 při max otáčkách 2T motoru 4800ot./min. DSK-317(bez S tedy dvoutaktní provedení!) v případě použití 4T motoru s 3600ot./min: 1.rs 23,27; 2.rs 77,65; 3.rs (P) 102,14; R 25,38. Obrázek si můžeš udělat sám jak moc ti klesnou otáčky :) :friends:
Rapido mám a je lepší rozhodně silnější motor. Já ho používám se PJGCV190 a je to parádička 8) S 2T ho můžeš používat taky, řešilo se to i na diskusním fóru Vari :) Stačí otočit upínací elementy na přírubě Rapida aby ti tam dvoutakt držel. Ale MUSÍ se používat výkoností regulátor na stupni 1, max 2! A určitě mít jeden z výkonnějších dvou-taktů.
Naposledy upravil(a) Proximák dne ned lis 22, 2015 9:41 pm, celkem upraveno 1 x.

Lesa

#622 Nový příspěvek od Lesa »

Vidíš Dyku, tohle je přesně ten důvod, proč neradit. Vždycky se najde někdo chytřejší. :) A nebo poradit a dál neřešit. Strýček Google je totiž vždycky chytřejší než léty nabité znalosti a draze placené zkušenosti.

Minimátore, a Dykovi můžeš věřit na 106%. Ví o čem mluví, nemá to jen vyčtené na fórech a v internetových vyhledávačích...
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater

DYK

#623 Nový příspěvek od DYK »

Jééé Ahoj Leso :ahoj: Vyjímečně se mě dnes chce něco vysvětlovat a tento pocit už mám čím dál míň často a asi mě i brzo přejde :vysmech:

minimátor

#624 Nový příspěvek od minimátor »

chlapi, díky moc, ale ještě jedna otázečka na kterou zatím nikdo neodpověděl. Jaký je rozdíl mezi motorem GCV 190 HONDA od Jikovu a od VARI. Mimo cenu cca 6000,- a řídítka, které snad nestojí tolik kč?!

DYK

#625 Nový příspěvek od DYK »

Já se s provedením z Jikovu nesetkal, tak nemůžu popsat rozdíly. Jen bych hádal. Jo a když už teda řadu 190 pak bych se vyšponoval na GSV 190. Když už - tak už. Konstrukční rozdíly, jiná filtrace nasávaného vzduchu.

minimátor

#626 Nový příspěvek od minimátor »

DYK píše:Já se s provedením z Jikovu nesetkal, tak nemůžu popsat rozdíly. Jen bych hádal. Jo a když už teda řadu 190 pak bych se vyšponoval na GSV 190. Když už - tak už.
dík za dnešní poradnu. :potlesk:

Proximák

#627 Nový příspěvek od Proximák »

Dle mě má Vari lepší řidítka (Vari má antivibrační systém, jestli i Jikov nevím.) Vari nabízí motor Honda GSV190! Nepleť si to s GCVčkem ;) GSV je poloprofi motor a vydrží víc než klasické GCV.

Dyku snad jsem tě nějak neurazil :-/ pokud ta rekce Lesa byla na mě. Chtěl jsem pouze pomoci a poradit. Beru tě jako jednoho z odborníků na Vari tady :friends: vždy jsi mi dobře poradil.
Naposledy upravil(a) Proximák dne ned lis 22, 2015 10:03 pm, celkem upraveno 1 x.

minimátor

#628 Nový příspěvek od minimátor »

a hle, první rozdíl je na světě. To jsem si nevšiml,je tam gcv a pak s motorem gsv, takže, že by zde byl ten zakopaný pes (6000) 8)

thovt

#629 Nový příspěvek od thovt »

DYK píše:Já se s provedením z Jikovu nesetkal, tak nemůžu popsat rozdíly. Jen bych hádal. Jo a když už teda řadu 190 pak bych se vyšponoval na GSV 190. Když už - tak už. Konstrukční rozdíly, jiná filtrace nasávaného vzduchu.

Doplním
Honda Papírový filtr někdy doplněk molitan.
Jikov přes olejový filtr.

Měl jsem oba motory. Jen jiný obsah motoru co se tu řeší.

DYK

#630 Nový příspěvek od DYK »

Proximák píše:Dle mě má Vari lepší řidítka (Vari má antivibrační systém, jestli i Jikov nevím.) Vari nabízí motor Honda GSV190! Nepleť si to s GCVčkem ;) GSV je poloprofi motor a vydrží víc než klasické GCV.

Dyku snad jsem tě nějak neurazil :-/ pokud ta rekce Lesa byla na mě. Chtěl jsem pouze pomoci a poradit. Beru tě jako jednoho z odborníků na Vari tady :friends: vždy jsi mi dobře poradil.
Buď v klidu, o tobě Lesa nepsal. Já současná řídítka považuju za velice povedená i proto, že se do nich podařilo zakomponovat ten AV systém a tedy je k dispozici vždy a pro všechny, nemusí se dokupovat a domontovávat. To, že funguje se nejlíp pozná, když je možnost vzít do ruky motor s a bez AV systému těsně po sobě. Není to úplný žehlítko vybrací, protože si musí zachovat nějakou tuhost při "páčení" strojem obsluhou do boků. Znát to ale je. To ocení ten, kdo zná jak brní ruce - prsty od starých Terra řídítek po jedné nádrži.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“