Iseki TA 255 F
Moderátor: DYK
Re: Iseki TA 255 F
Toto jsou fotky zadního a předního uchycení k rámu na Iseki TA.
Přední uchycení:
Uvítám každý nápad, jak uchytit ochranný rám a zachovat silentbloky.
Souhlasím s názorem, jestli má ochranný rám ochránit řidiče, jako to je v případě rámů Roops, tak musí být ve spojení s pásy na sedadle. Ale lepší je nějaká ochrana, než žádná. Už jsem vyděl člověka přimáčknutého traktorem, kterého postrčil vlek s dřívím. (bohužel nepřežil¨) Proto alespoň něco.
Přední uchycení:
Uvítám každý nápad, jak uchytit ochranný rám a zachovat silentbloky.
Souhlasím s názorem, jestli má ochranný rám ochránit řidiče, jako to je v případě rámů Roops, tak musí být ve spojení s pásy na sedadle. Ale lepší je nějaká ochrana, než žádná. Už jsem vyděl člověka přimáčknutého traktorem, kterého postrčil vlek s dřívím. (bohužel nepřežil¨) Proto alespoň něco.
Ahoj Kmel,
sundej zadní kolo a nafoť to ještě z boku pro lepší představu.
Fotku udělej i takovou, aby tam byl vidět celý traktor, aby bylo vidět, kam jít kolem nádrže a pod jakým úhlem.
Pak se bude lépe kecat, jak to uchytit. Třeba by ten silentblok šel potom uchytit k tomu rámu
Rám budeš mít spojený z předkem a vytvoříš tak klec, nebo proč chceš mít rám ve předu?
sundej zadní kolo a nafoť to ještě z boku pro lepší představu.
Fotku udělej i takovou, aby tam byl vidět celý traktor, aby bylo vidět, kam jít kolem nádrže a pod jakým úhlem.
Pak se bude lépe kecat, jak to uchytit. Třeba by ten silentblok šel potom uchytit k tomu rámu
Rám budeš mít spojený z předkem a vytvoříš tak klec, nebo proč chceš mít rám ve předu?
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
zo spodu mas predsa styri sruby
http://tractor.rajce.idnes.cz/Ram_F20
http://tractor.rajce.idnes.cz/Ram_F20
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Dík za foto! detailněji nafotím nejdříve ve čtvrtek. Šlo by asi to uchytit místo silentbloku na vrchní plát a k tomu ten můstek se silentblokem posunout do předu a přismrknout. Za spodní díl, to nebude mít žádnou pevnost. Při převrácení na rám působí strašná boční síla, nechci to jen na okrasu.
Je mi jedno jestli rám bude vzadu nebo jen v předu. Potřebuji aby šel vyčepovat a sundat, kvůli garáži.
Ale děkuji za nápady.
Je mi jedno jestli rám bude vzadu nebo jen v předu. Potřebuji aby šel vyčepovat a sundat, kvůli garáži.
Ale děkuji za nápady.
No ked to bude drzat len zospodu tak sila posobiaca na ram bude extremna ale ked pozres detalnejsie tak uvidis ze ram je prisrubovany aj v strede ako je vrch plechu , a ked zatlacis svojou alebo teda mojou najvacsou silou tak traktor ma tendenciu sa nadvihnut bez toho aby sa nieco ohybalo , ten ram treba brat naozaj tak ze sa vzdy ked sa stane nehoda pokryvi , ale urcite sa traktor neprevrati hore nohamiKMEL píše:Dík za foto! detailněji nafotím nejdříve ve čtvrtek. Šlo by asi to uchytit místo silentbloku na vrchní plát a k tomu ten můstek se silentblokem posunout do předu a přismrknout. Za spodní díl, to nebude mít žádnou pevnost. Při převrácení na rám působí strašná boční síla, nechci to jen na okrasu.
Ale děkuji za nápady.
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Mohol by som poprosit o fotky ovládania západky na rohatke na navijaku
Ahoj, nemělo by to být složité, tam přichytit rám
Vyhoď ten celý držák na čem je ten silentblok uchycen a místo něj dej silnou plotnu (alespoň 15 mm). Dej si delší třmeny a tu plotnu přichyť k nápravě. Na tu plotnu můžeš přivařit spodní část rámu a přichytit původní silentblok.
Jelikož nemáme žádné měřítko a neznáme rozměry, tak nevím o kolik musíš vypodložit pod silentblokem, aby byl v původní výšce.
Vyhoď ten celý držák na čem je ten silentblok uchycen a místo něj dej silnou plotnu (alespoň 15 mm). Dej si delší třmeny a tu plotnu přichyť k nápravě. Na tu plotnu můžeš přivařit spodní část rámu a přichytit původní silentblok.
Jelikož nemáme žádné měřítko a neznáme rozměry, tak nevím o kolik musíš vypodložit pod silentblokem, aby byl v původní výšce.
Ahoj! tak jsem to myslel, ale mám obavy, že při otočení traktoru by se ta plotna mohla ohnout. Lepší by to bylo vést přímo nahoru, ale dělat díry do blatníků a vadil by rám při zúžení kol. Budu muset ještě tu plotnu nějak vyztužit. Dík za nápady.
nemusis to nijak vyztuzit , ked ta plotna bude mat 15mm a nebude dlha tak never tomu ze sa to ohne , proste sa to neohne a nebude posobit len sila na plotnu do boku ale na dve plotne takze nemaj obavu
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Dovedes si predstavit ze se ti ohne plotna 150x150x15 mm uchycena ctyrmi matkami???KMEL píše:Ahoj! tak jsem to myslel, ale mám obavy, že při otočení traktoru by se ta plotna mohla ohnout. Lepší by to bylo vést přímo nahoru, ale dělat díry do blatníků a vadil by rám při zúžení kol. Budu muset ještě tu plotnu nějak vyztužit. Dík za nápady.
Skoro vsechny ramy jdou sikmo nahoru. Pri prevraceni pusobi na ram sily z boku a tam je jedno jestli jde konstrukce sikmo nahoru.
Ahoj! máš pravdu, při převrácení na bok na rám působí síla z boku, ale když pojedeš s naloženou vlečkou a ta tě přetočí kolama vzhůru, tak nevím jestli se to nezbortí. Síla bude působit ještě silou vleku. Ale to je extrém. To by musel být rám jak na autokros. Dík
Dakujem. Tiež ma niečo také čaká spravit sem. Len chcem mat páčku poruke aby som si to mohol ovládat z traktora
http://postimg.cc/image/rr09ft45z/
http://postimg.cc/image/rr09ft45z/