TZ-4K-14 - hydro naviják
- Holder
Re: TZ-4K-14 - hydro naviják
Vašku , už tě Petis s videem předběhl : https://youtu.be/fmw6eJ_iClw
Mít tak prostor jako on a taky zvládat vše třeba s pomocí bráchy tak to by bylo jinak, dělám sice pomalu, ale vše půjde dát do původního stavu, nebude to napevno jako u Petise. A za další, sám vymyslíš, nakreslíš, odzkoušíš na maketě, doměříš a pak seženeš matroš a realizuješ. Ono by se to dělalo, nebejt vše tak nekřesťansky drahý a tak raději pomaleji, ale se zapojením známých a kamarádů, lecos se dá ještě sehnat, ale holt to trvá. Ale už mám skoro vše, příští týden bude hřídel, pouzdra na domečky a rolny jsou už doma, jen nebyl čas to nafotit, tak snad koncem týdne bude pár foto a zase kus práce. Jo a včera jsem spasoval hydromotor a převodovku přes spojku, takže neležím. A v pondělí jedu za kámošem na Moravu s návratem v úterý. Je třeba doplnit zásoby tekutin před zimou. Ahoj Venca.
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!
- Holder
No pěkně nás napínáš !
Tie rolny paráda
Máš ich na ložiskách dúfam, hodil bysi aké to ma zhruba miery? A priemer tích valcov
Máš ich na ložiskách dúfam, hodil bysi aké to ma zhruba miery? A priemer tích valcov
Jasně, že je to na ložiskách, je to silnostěná roura asi 6 cm, soudě dle té dlažby, ta je 20x10, ale v týdnu to oměřím a napíšu. Já totiž sehnal staré rolny z navijáku, které stáli spoustu kaček a po rozebrání to bylo na silonech stěna tak 5-6 mm a křivé jak když pejsek čůrá, tak mě to hodil soustružník na hlavu a dělal mě to příbuznej ve fabrice, jen jsem koupil ložiska, sice i s jeho úrazem 2 měsíce, ale jak jsem již psal, vyplatilo se. Zdraví Venca. Jdu sportovat, mám fyzickou přípravu.
Jasně, že je to na ložiskách, je to silnostěná roura asi 6 cm, soudě dle té dlažby, ta je 20x10, ale v týdnu to oměřím a napíšu. Já totiž sehnal staré rolny z navijáku, které stáli spoustu kaček a po rozebrání to bylo na silonech stěna tak 5-6 mm a křivé jak když pejsek čůrá, tak mě to hodil soustružník na hlavu a dělal mě to příbuznej ve fabrice, jen jsem koupil ložiska, sice i s jeho úrazem 2 měsíce, ale jak jsem již psal, vyplatilo se. Zdraví Venca. Jdu sportovat, mám fyzickou přípravu.
Nějak jsem moc klikl.
Nějak jsem moc klikl.
A budu tie valce zakalené alebo nie? Ja stále váham či použit kladku alebo toto
Je to topenářská silnostěná trubka do kotlů, tak to snad něco vydrží, ty rolny před tím byly obdoba co jsme měly na hasičské Liazce a tam je naviják 3.5t a když už nešel a bylo třeba ještě kousek, tak se to rvalo na zpátečku. To jsou jako ty cojsem psal před tím a určitě to není kalený a ani žádnej bajlák, tak 5-6mm. a vydrželo to mraky, smad ani nepamatuju, že to kdy kdo měnil. Tak si myslím, že pro moji potřebu mě to na tom TK musí přežít, nemám představu se s tím živit, jen si občas přivydělat a udělat si dříví na topení. Ještě nevím, jak to vyjde vysoko, tak tam možná bude jedna pomocná z pásového dopravníku (leží u souseda), ta je taky na ložiskách, ale to se uvidí, zatím ještě něco málo schází, ale už se to začíná rýsovat. Zdraví Venca
Tak byla chvilka, roura v tomto stavu 58 mm, síla stěny 8 mm, vše na ložiskách, dnes jsem sehnal háček na ukončení lana a zejtra bude i navázanej na laně a snad už i ty ložiskové domky, klínek do hřídele taky je už doma, tak zase kousek. Ahoj Vence. Zítra snad bude nějaké foto,
Teším sa a dalšie fotky, hlavne ten zadný štít
Re: tz-4k-14 od Václava 28
nazdar, taky jsem se pustil do navijáku hydro,, jen jsem koupil naviják na bazoši a celý ho předělal,, buben je s hydromotorem, čerpadlo a rozvaděč na štítu,teďkom ho budu oživovat, jeden štít s původního mě zbývá, je to poctivá deska z 20mm plechu, rozměry tak 90*105 cm, nepotřebuješ?Václav28 píše:Ten naviják je tak na hraní, máme v práci podstatně větší a když né co rok, tak dva jdou do opravy a to je ranec. Pracuje jen omezenou dobu a je určen k sebevyproštění, pak vypne tepelná ochrana a je tak 30 min. pauza. A 10 m lana je pro moji potřebu žalostně málo. Jsem rozhodnut na hydro, mám již čerpadlo, většinu armatur, motor, převodovku a 40 m. lana, zatím tak za 5.500-Kč. Chybí rozvaděč a železo na štít, a buben, který doplčítám dle otáček na převodovce. Tak věřím, že to celé klapne do 10.000-Kč. Teď jen bude pauza, mam dovču, pak začnu postupně fotit a vkládat jak to půjde. Má spočteno, že by to mělo tahat tak 1.4 - 1.6 t. Tak to by mě bohatě stačilo.
Ladi
Díky, ale matroš na štít už mam, je to jen 10, ale s výstuhou jeklu 40x60 nabo 80 3 - 4 mm stěna to musí vydržet na to TK mraky, ale i tak dík
Domky na ložiska už jsou taky doma, jen to stále stojí na hřídeli, snad už po víkendu, ale vše se komplikuje, máme kšefty na řezání a tak to je ze šichty na kšeft a počítám tak do vánoc to bude pořád do kola. No a zadaří li se, tak to bude končit tak konec února až polovina března, tak zatím ahoj Venca. Fota dodám až bude chvilka, a lano je už taky navázaný i s lanovým kluzákem.
- Holder
Venco tady máš odkaz pro inšpiraci ! http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=81688