Belarus 320
Moderátor: DYK
Re: Belarus 320
Pěkná práce........
Zdravím všetkých prítomných. Viac rokov som pokukoval po traktoroch vhodných na prácu aj v lese, domáce zahradničenie, alebo pre malú farmu.Tento rok som do toho praskol a tu je výsledok.
Pred dvoma týždňami som si pridelil Belarus 320.4 s novším typom prednej nápravy, ktorá je už schopná brzdiť spolu so zadnou nápravou pri priradení 4x4. Síce som sa načakal, ale došlo to aj výrobcovi, že cvakačka nie je vhodná z kopcov s plne naloženým prívesom.
Pred dvoma týždňami som si pridelil Belarus 320.4 s novším typom prednej nápravy, ktorá je už schopná brzdiť spolu so zadnou nápravou pri priradení 4x4. Síce som sa načakal, ale došlo to aj výrobcovi, že cvakačka nie je vhodná z kopcov s plne naloženým prívesom.
- Přílohy
Belarus 320.4/2015
Zdravím, ta úprava na pření nápravě, to je pouze na přání? A pokud ano, dělali to v Bobrujsku nebo to dělal prodejce?
Každopádně by mě zajímalo, jak je to udělané /pokud to není výrobní tajemství /
Každopádně by mě zajímalo, jak je to udělané /pokud to není výrobní tajemství /
nieje to žiadne tajomstvo, ani na špeciálne požiadanie, skrátka to pochopili a prestali voziť na Slovensko a zmontovávať predné nápravy (cvakačky), ktoré sa dajú použiť v zábere ako štvorkola, ale pri odlahčení nápravy (dole kopcom) precvakáva. Posledný kus takejto nápravy namontovali do jednej 320.5 (rozšírená kabína), ktorá už má svojho majiteľa niekde pri Nitre. Všetky ostatné čo majú zmontované sú už s touto nápravou. Tento typ nápravy čo mám ja je už sériovka vyrábaná v závode. Je to klasická náprava a má v sebe samosvorný diferák. Je pripojiteľná samostatne tiahlom so zaistením tiahla. Zadná náprava má klasickú mechanickú uzávierku na tiahlo, aká bola aj v staršom vydaní. Takýmito informáciami som bol vybavený k spokojnosti priamo od riaditeľa medzinárodného obchodu pre západnú Európu zo závodu z Bieloruska. Stretli sme sa v MTZ. Čítal som tu na fóre rôzne informácie a zlé skúsenosti s dodávanými dieľmi a podobne. Moja skúsenosť s MTZ je veľmi pozitívna a môžem povedať, že by som bol veľmi rád, keby viacerí ľudia boli tak promtní a priateľskí, ako boli majitelia MTZ. Po pár hodinách práce sa mi nezdala prevodovka a pár drobností, ktoré mi nepasovali, tak som im to zaviezol, že mám problém s prevodovkou a pár drobností popri tom, ako odvetranie prednej nápravy.... Priviezol som im to večer o 21,00. Čakali ma tam 3 mechanici a majitelia. po vyskúšaní neriešili žiadne špekulácie a pustili sa do toho. o 2 dni mi volali, že to mám hotové = vymenená úplne nová prevodovka a všetko odstránené a na 99% správne urobené!!!
Takže chválim ich!!!
Takže chválim ich!!!
Belarus 320.4/2015
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Dej pak vedet jakej je teb mulcovac, po necem takovym koukam co stal, jestli to neni tajny? A at traktor slouzi
YJ KAO, když píšeš o firmě MTZ máš na mysli tuto firmu? http://www.mtz.sk/
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
nech mašinka poslucha!!! vidim že maš bydlisko TN.... ja tiež... rad by som sa prišiel pozrieť na tu napravu ak by to bolo možné...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
to Antony:
mulčovač je výborný-ľahúčko sa rozbehne nieje ťažký na rozdiel od iných ktoré som doteraz skúšal (aj iné talianske-calderoni a pod.) hydraulika je k nezaplateniu. Cena sa pohybuje samozrejme podľa rozmeru tento model sa dá kúpiť od 4500+dph. Stojí za to, lebo robil som aj s takým za 8tis. a nepáčilo sa mi to ako tento. Urobil som len takú 20árovú záhradu 4 roky nekosenú, cca 70cm burina ani to ten mulčovač nepoznal. sú tam tie najväčšie kladivá aké sa tam montujú takže vraj až do 8cm priemeru to dokáže sprcovať.... - uvidíme ako sa bude ďalej chovať v kriakoch....
to Dyk : ano o tej firme - sídlia v Blatnej na Ostrove.
to Cont33 : si vítaný! kontakt v ss.
to all : ďakujem za priania!!!
mulčovač je výborný-ľahúčko sa rozbehne nieje ťažký na rozdiel od iných ktoré som doteraz skúšal (aj iné talianske-calderoni a pod.) hydraulika je k nezaplateniu. Cena sa pohybuje samozrejme podľa rozmeru tento model sa dá kúpiť od 4500+dph. Stojí za to, lebo robil som aj s takým za 8tis. a nepáčilo sa mi to ako tento. Urobil som len takú 20árovú záhradu 4 roky nekosenú, cca 70cm burina ani to ten mulčovač nepoznal. sú tam tie najväčšie kladivá aké sa tam montujú takže vraj až do 8cm priemeru to dokáže sprcovať.... - uvidíme ako sa bude ďalej chovať v kriakoch....
to Dyk : ano o tej firme - sídlia v Blatnej na Ostrove.
to Cont33 : si vítaný! kontakt v ss.
to all : ďakujem za priania!!!
Belarus 320.4/2015
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
4500 e + dph? Tak to mě na modrou přešla chuť http://stroje.bazos.cz/inzerat/53395945 ... RL-145.php
Nemám nič proti tvojej voľbe, len ja som sa už ponaučil. Tento typ bez väčších problémov obrába 157ha vinohradov 5 rokov (osobná skusenosť) = všetko možné ostatné tam bolo a kľaklo po 1/2 roku a menej... tak som sa rozhodol takto a ver mi viem prečo!!! Dúfam že aj tem môj odmaká tie neuveriteľné hodiny ako ten čo poznám, len mne to bude trvať asi viac rokov než odmakám s ním tie hodiny... ....
Belarus 320.4/2015
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Když je to tak, je to tak. Já s ním udělám za rok tak 15,7 hodiny na hobby nemůžeš kupovat profi stroje
Do zbierky pribudla natáčacia staro-nová radlica na sneh. Trochu prerábka na zadný záves. Ak zoženiem vhodný dvojčinný piest, bude ovládaná hydraulicky...
Sused je trochu naštvaný, lebo som rezal brúsil do neskorého večera, ale v zime ak napadne sneh a odhrniem spred domu ho to prejde...
Sused je trochu naštvaný, lebo som rezal brúsil do neskorého večera, ale v zime ak napadne sneh a odhrniem spred domu ho to prejde...
Belarus 320.4/2015
[quote="YJ KAO"]Do zbierky pribudla natáčacia staro-nová radlica na sneh. Trochu prerábka na zadný záves. Ak zoženiem vhodný dvojčinný piest, bude ovládaná hydraulicky...
mam taku istu ale použivam ju na destu... a radšej odhrnam čelakom..
mam taku istu ale použivam ju na destu... a radšej odhrnam čelakom..
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Mam belarus 320,4 so zapinatelnym predkom a mam problem s kvapkanim oleja z dyferaku.Nemal by niekto schemu tohoto dyferaku.Mam to po zaruke a predny dyferak som ešte nemal rozrobeny.Bol by som rad ak my niekto poradi kde tuto schemu najdem. Dakujem
nenapísal si kadial ti to tečie... V porvom rade skontroluj odvetravaci otvor.. Ked je po zaruke tak za ten čas sa vie ten otvor upchať a potom ked sa olej zohreje tak sa tam urobi tlak a vytlača ten olej okolo gufera na hruške..frone píše:Mam belarus 320,4 so zapinatelnym predkom a mam problem s kvapkanim oleja z dyferaku.Nemal by niekto schemu tohoto dyferaku.Mam to po zaruke a predny dyferak som ešte nemal rozrobeny.Bol by som rad ak my niekto poradi kde tuto schemu najdem. Dakujem