Frezka TOS FA3U
-
Re: Frezka TOS FA3U
Víťo na kolik ta mašinka odhadem vyjde neni li to tajné to víš vánoce se blíží a tak řeknu moji ať rozbije prasátko a dá mi to pod stromeček už sem ji naučil dělat i na brusce na plocho
asi to bude stát dost ale je to kussss který zato stojí
Witexi pokud můžeš popiš technologii , odlitky, mašiny na kterých se to vyrábělo, rovinnost, kolik lidí to obsluhuje , přesnost , pohony, prostě to co můžeš....My normální pozemšťané se k tom nedostaneme.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
tady se dovíš co potřebuješ
http://www.fermatlipnik.cz/cs/vybaveni/ ... -frezovani
http://www.fermatlipnik.cz/cs/vybaveni/ ... -frezovani
Tak se dívám blbým pohledem,jak následně čtu diskuzi...vitex píše:Záleží jakým pohledem se na to díváš.milda87 píše:Jen jestli se nechlubíš cizím peřím!
Myslel jsem to tedy stejně jen jako pošťouchnutí,ale i tak se Vitexi omlouvám...
Ať se dílo i nadále daří!!!
Nemůžu zveřejnit všechno,to snad pochopíte.Mildo,já se zlobit neumím .Zbyňku nedozví,v Lipníku máme jen malou obrobnu,větší díly obrábíme v Praze. Důchodče,stroj obsluhuje jeden obráběč,stojany jsou kvalitně žebrované svařence obráběné na stroji typu WPC-portálka z plzeňské Škodovky,obrobené v přesnosti 0,06mm v celé desetimetrové délce a ručně doškrabány do přesnosti 0,02mm.Ostatní díly jsou vesměs odlitky-všechno kooperované(nemáme vlastní slévárnu ani svařovnu).Výsledná přesnost stroje je dle stanovených norem s tím,že se snažíme dělat vše na třetinu povolené tolerance.Pohony používáme nejčastěji Heidenhain a Siemens.Pokud by měl kdokoliv zájem se přijít podívat,není problém domluvit prohlídku v trvání cca 20 minut,denně v době mezi 6:00-14:00hod.O víkendu omezeně.Cenu mohu zjistit ale je individuální s ohledem na příslušenství.A nebojte ten stroj si dovolí koupit pouze velmi dobře prosperující firma,v ČR zatím jediná,v Dánsku taky ale dva stroje a další USA.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Vitexi, copak bude stát na místě hoblovky, která se odstranila.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Teď zrovna nevím,kterou máš na mysli.
Tak tomu říkám řemeslo . Ty pohony elektrika ? - hydraulika? - příkon? Čím měříte rovinnost při doškrabání - klasika na průsvit nebo existuje něco jiného ? Nezlob se že otravuji ale mě tyhle mašiny a um lidí kolem fascinuje .Nevěděl jsem že "Klausozlodějinu " přežila takováhle fabrika.
Naposledy upravil(a) duchodce dne sob říj 31, 2015 8:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
No ta díra uprostěd haly za tou nově postavenou příčkou ve spodní budově
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Tam byla bruska a ta byla určena k prodeji a teď se tam instaluje větší.
Ahoj, jednou právě když se dělalo to lože, tak byl celkem problém s tou přesností. Na výkresech bylo rovnoběžnost + - 0,02 mm a poptávalo se to a v celé republice nebyla firma co by to obrobila. Jo v délce 4000 mm.
Jo a Víťo, kdybys potřeboval třeba sem pro kluky do galerie kooperující strojové vybavení, musel bych očistit stroje, aby ty fotky byly kloudné. Sice už nekooperujeme ale mě ty původní fotky zůstaly v počítači co mi přestal fungovat. Jo ještě je tam jeden PicUp ale to je nějakej ležák. Nevím už se měl dodělávat asi 5x. Však to zbáš u mého střeštěného brášky. Mám tu ještě ty červy k tomu ty co jsem na nich zkurvil všechny vráky a závitníky M6 co jsem doma měl a tuhle přijel a ježíš, to jsou ty červy do PicUpu to musíš dodělat! Hovno, šežeň jiný. Tyhle kurevský červy hodím do kanálu co mě už zmordovaly.
Jo to je jiná prácička tyhle mašinky. A hlavně lidičky co to umějí. Těch už tady mnoho neběhá po republičce. Ubejvají, ubejvají. Však jsem kdysi psal o tom chlapíkovi co zaškrabával. Teď je to děďula že se sotva lžící trefí aby nevylil polévku. A tenhle chlapík byl na bývalé fabryce jedinej co opravdu zaškrabával. A vždycky říkal, ty kluku ušatej, až ty si koupíš starou hnusnou mašinu, tak přijedu a celou ti ji zaškrabu do cajku. A potom když jsem koupil frézku a celou ji rozebral táta za ním jel (oni spolu dělali asi 40 roků ) tak mi to povídal, ten je rád že je rád a nepřijede. Je uplně trop na ruce, nohy. Nikoho jiného jsem tady na to nesehnal. Tak jsem to sesadil a jezdí to tak. Pomalu je po těchto lidičkách hlad a bude hůř. Proto si velice vážím lidí, co to opravdu dělají tak jak se má. A vědí co a jak.
Jo a Víťo, kdybys potřeboval třeba sem pro kluky do galerie kooperující strojové vybavení, musel bych očistit stroje, aby ty fotky byly kloudné. Sice už nekooperujeme ale mě ty původní fotky zůstaly v počítači co mi přestal fungovat. Jo ještě je tam jeden PicUp ale to je nějakej ležák. Nevím už se měl dodělávat asi 5x. Však to zbáš u mého střeštěného brášky. Mám tu ještě ty červy k tomu ty co jsem na nich zkurvil všechny vráky a závitníky M6 co jsem doma měl a tuhle přijel a ježíš, to jsou ty červy do PicUpu to musíš dodělat! Hovno, šežeň jiný. Tyhle kurevský červy hodím do kanálu co mě už zmordovaly.
Jo to je jiná prácička tyhle mašinky. A hlavně lidičky co to umějí. Těch už tady mnoho neběhá po republičce. Ubejvají, ubejvají. Však jsem kdysi psal o tom chlapíkovi co zaškrabával. Teď je to děďula že se sotva lžící trefí aby nevylil polévku. A tenhle chlapík byl na bývalé fabryce jedinej co opravdu zaškrabával. A vždycky říkal, ty kluku ušatej, až ty si koupíš starou hnusnou mašinu, tak přijedu a celou ti ji zaškrabu do cajku. A potom když jsem koupil frézku a celou ji rozebral táta za ním jel (oni spolu dělali asi 40 roků ) tak mi to povídal, ten je rád že je rád a nepřijede. Je uplně trop na ruce, nohy. Nikoho jiného jsem tady na to nesehnal. Tak jsem to sesadil a jezdí to tak. Pomalu je po těchto lidičkách hlad a bude hůř. Proto si velice vážím lidí, co to opravdu dělají tak jak se má. A vědí co a jak.
Ono to škrabání je na ruky zabíračka a navíc když škrabeš celej život.Já se to naučit musel ale dnes škrabu jen pro sebe.Jinak rovinnosti spojovaných ložat v v délkách až 27 metrů dokážeme udělat do 0,05mm.Norma sice povoluje podstatně více ale schvalovací proces jde přeze mne a já jsem takovej trochu větší puntičkář. proč.
-
tak na těch 27 metrech dělat to sám tak to musí ruky kurva ale dost bolet
jinak klobouk dole
jinak klobouk dole
Ale kdepak,to se škrabe jen závazná hrana pro lineární vedení a v malých úsecích.