Citrusovi 7745

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tomous

Re: Citrusovi 7745

#406 Nový příspěvek od tomous »

Utáhneš neboj. Když já urvu 4r ze 100 koňema. Sice někdy toho má až až. Co stál?

citrusek

#407 Nový příspěvek od citrusek »

Přišel na stovku. Je to hodně, ale nový stojí 4x tolik. Chtěl jsem hlavně jištěný pružinou, protože letos už jsem střihl na Sukovu 12 šroubů a ty taky něco stojí a pořád se musí měnit. Jak jsem psal u tebe, měl jsem nabídku na nový 4 radličný Sukov za 180, ale ještě by se muselo připlatit 20 za háčko na nastavení první radlice a byl zase jištěný šroubem. Pak se objevil tady ten a hned jsem ho vzal. Byl 50 km od baráku. Jsou na něm skoro novy desky a náklady. Ještě jsem se byl dívat na polonesený Agronom roto 5 radlic, vzduchem jištěný, ale ten jsem zavrhl, protože je to hrozny monstrum co měří 8 metrů. Když ho neutáhnu, tak radlice sundá, je tam příruba na 6 šroubů.

lukkassss

#408 Nový příspěvek od lukkassss »

citrusek píše:Přišel na stovku. Je to hodně, ale nový stojí 4x tolik. Chtěl jsem hlavně jištěný pružinou, protože letos už jsem střihl na Sukovu 12 šroubů a ty taky něco stojí a pořád se musí měnit. Jak jsem psal u tebe, měl jsem nabídku na nový 4 radličný Sukov za 180, ale ještě by se muselo připlatit 20 za háčko na nastavení první radlice a byl zase jištěný šroubem. Pak se objevil tady ten a hned jsem ho vzal. Byl 50 km od baráku. Jsou na něm skoro novy desky a náklady. Ještě jsem se byl dívat na polonesený Agronom roto 5 radlic, vzduchem jištěný, ale ten jsem zavrhl, protože je to hrozny monstrum co měří 8 metrů. Když ho neutáhnu, tak radlice sundá, je tam příruba na 6 šroubů.
Čau.Nemáš čísli na maníky co pro Usovskou vyměřují pozemky???

lukisek 099

#409 Nový příspěvek od lukisek 099 »

gratulace k novému přírustku. s jupiterem sem se něco málo naoral. sice ze čtverákem tahal se 16245 v kopečku jela pořád jen jak na podzim mrholilo tak sem byl rád že se to se zaplýma uzavěrkama hýbalo :smich: ale jinak na pohodu jezdil jsem na dvojku po rovinkách a v kopečku jedničku velkou do redukci sem šel málokdy. zaklápění zeleného hnojení perfektní a tojištění pružinami v našich podmínkách ideál kdybych tam musel měnit šrouby tak bych víc stál jak oral co sem se kolikrát díval jak ty radlice skáčou v kamenici :(

citrusek

#410 Nový příspěvek od citrusek »

lukkassss píše:
citrusek píše:Čau.Nemáš čísli na maníky co pro Usovskou vyměřují pozemky???
Nemám. Sám čekám, až se mi někdo ze družstva ozve, že mi pozemky vyměří. Dostal jsem zatím akorát jednu parcelu, co měla danou přesnou výměru a ještě mi mají dávat 9 ha na dvou místech a nemají se k tomu. Čekám do konce října a pak na ně začnu tlačit, protože to chci na zimu zorat.

citrusek

#411 Nový příspěvek od citrusek »

lukisek 099 píše:gratulace k novému přírustku. s jupiterem sem se něco málo naoral. sice ze čtverákem tahal se 16245 v kopečku jela pořád jen jak na podzim mrholilo tak sem byl rád že se to se zaplýma uzavěrkama hýbalo :smich: ale jinak na pohodu jezdil jsem na dvojku po rovinkách a v kopečku jedničku velkou do redukci sem šel málokdy. zaklápění zeleného hnojení perfektní a tojištění pružinami v našich podmínkách ideál kdybych tam musel měnit šrouby tak bych víc stál jak oral co sem se kolikrát díval jak ty radlice skáčou v kamenici :(
Díky. Snad to JD zvládne. Nemáš k tomu Jupiteru nějaký manuál? Našel jsem na netu akorát katalog dílů, ale návod ne.

lukisek 099

#412 Nový příspěvek od lukisek 099 »

já nemám nic. oral jsem sním v místním ZD. možná že oni něco mají ale kdoví kde to daly. já to nepotřeboval zatím teda ted mám už jinou práci ale po škole co sem sním jezdil tak se ani moc neseřizoval už byl prostě nějak nastavený a bylo vždy sem jej zapříh doladil jen na spěrce a max hloubku na opěrném kole. je tady pak jeden starší pán co sním jezdil předemnou ten mi to i vysvětloval coajak. ted se už unás ani neoře vše podmítají nebo diskují.

zetorak jirka

#413 Nový příspěvek od zetorak jirka »

citrusek píše:
lukisek 099 píše:gratulace k novému přírustku. s jupiterem sem se něco málo naoral. sice ze čtverákem tahal se 16245 v kopečku jela pořád jen jak na podzim mrholilo tak sem byl rád že se to se zaplýma uzavěrkama hýbalo :smich: ale jinak na pohodu jezdil jsem na dvojku po rovinkách a v kopečku jedničku velkou do redukci sem šel málokdy. zaklápění zeleného hnojení perfektní a tojištění pružinami v našich podmínkách ideál kdybych tam musel měnit šrouby tak bych víc stál jak oral co sem se kolikrát díval jak ty radlice skáčou v kamenici :(
Díky. Snad to JD zvládne. Nemáš k tomu Jupiteru nějaký manuál? Našel jsem na netu akorát katalog dílů, ale návod ne.
Ahoj, Tak jak, už jsi jupitera odskoušel ? Mám ho v merku taky, ale je až u Pelhřimova a to je nějakých 200km a jen na podívání je to dost daleko. Zajímá mě jak funguje tento spůsob jištění, jak je to citliví a spolehliví. Je to štyrák a nevím jak je těškej, aby ho 120ca vzala, tedy uneslá, v orbě by problém být neměl, teď tahám paterák.

Pavel.T

#414 Nový příspěvek od Pavel.T »

Jirko já myslím že ho stodváca unese i utáhne v pohodě 8) je fakt že sám jsem zažil když to nedala poloosa, ale třeba Přemo tady z fóra tahá čtyrák i za 10045 (původně 8045) v pohodě. S pomocnejma pistnicema to musí hydraulika unést bez problému.

citrusek

#415 Nový příspěvek od citrusek »

Ještě jsem ho pořádně nezkoušel. Jenom chvíli minulý týden když jsem ho dovezl. Ale neseděl mi záběr první radlice na kolo na nedohazovalo to brázdu. Bylo tam zatuhlé šroubení kterým se první radlice nastavuje, tak už se mi ho podařilo rozchodit, ale ještě nebylo kdy to znovu vyzkoušet. Asi se k tomu dostanu až ve čtvrtek. Dnes jsem dělal opožděně senáž a zítra budu zas. Trávy je málo, ale uklidit se musí. Ze 4 ha jenom 15 balíků.
Na ten u Pelhřimova jsem se díval taky, ale ani jsem tam nevolal, tak nevím za kolik je. On se pak asi za dva dny objevil ten můj a na ten jsem jel hned. Ve dvanáct jsem tam volal a o pul druhé už jsem byl tam. Volal jsem tam první a jak jsem tam dojel, tak pán říkal, že už volalo několik dalších lidí. Ten můj má na štítku váhu 1900 kg, ale nevím jestli je to i s předradličkama. Hlavně je to v těch pěti radlicích pořádná páka. Ten čtverák bys unesl v pohodě. Není tak dlouhý a může mít o 300 kg míň. Máš to autem k Pelhřimovu 175 km, to neni tak moc. Já jsem letos kvůli strojům projezdil půl republiky, od Tábora až po Český Těšín.

lukisek 099

#416 Nový příspěvek od lukisek 099 »

Jirko tady dokad nebyla 16245 takze rok 1995 tak to tenkrat tahali za 12045 apak 12145 tak mito rikal tek kolega co me nanej zaucoval. U 12045 byl problem ze nemela posilovaci pistnice na ramena tam byl problem se zvedanim ,u 12145 byla jedna pistnice atam to uz zvedat slo. A na 162jce sem mel dve pistnice to sem zvedal v pohode ale jeto paka jak cip naten traktor

citrusek

#417 Nový příspěvek od citrusek »

Zvědavost mi nedala, tak jsem včera poslal síct louky otce a začal jsem se zkoušením pluhu. Ze začátku mi pořád nešel nastavit, ale potom se podařilo a teď už oře pěkně. Traktor těch 5 radlic zvládá v pohodě. Oral jsem na nějakých 23-25cm hluboko a rychlost byla od 6 do 9 km/h. Oral jsem naše nejhorší pole, kde je jílovice. Jenom budu muset sehnat ještě pár závaží na předek. Když najíždím do brázdy nebo se otáčím, tak občas jezdím po zadních.

pete

#418 Nový příspěvek od pete »

citrusek píše:Zvědavost mi nedala, tak jsem včera poslal síct louky otce a začal jsem se zkoušením pluhu. Ze začátku mi pořád nešel nastavit, ale potom se podařilo a teď už oře pěkně. Traktor těch 5 radlic zvládá v pohodě. Oral jsem na nějakých 23-25cm hluboko a rychlost byla od 6 do 9 km/h. Oral jsem naše nejhorší pole, kde je jílovice. Jenom budu muset sehnat ještě pár závaží na předek. Když najíždím do brázdy nebo se otáčím, tak občas jezdím po zadních.
zdar přesně to jsem si myslel že ten pluh jonnek dá v pohodě jinak mi ta tvá otázka přišla velmi vtipná (pane Lorec uvezu to!) kamoš letos taky kupoval pluh ze začátku byla varianta privat agronom až jsme se projely cca 380km a pluh shlédly vzduchem jištěny(hovado těžký) všechny opotřebitelné díly na výměnu zamítnuto pak výlet k Pardubicím overum 5 radlic polonešenej pluh na místě rozhodnuto a landíny 135 koní ho zvládá v pohodě

citrusek

#419 Nový příspěvek od citrusek »

Kterou otázku myslíš? Na polonesený vzduchem jištěný Agronom jsem se byl taky minulý týden dívat, ale hned jsem to zavrhl. Délka 8 metrů, taková velká obluda a nedovedu si představit otáčení na souvratích a nebo orání menších polí. To bych se víc naotáčel než naoral.

pete

#420 Nový příspěvek od pete »

citrusek píše:Kterou otázku myslíš? Na polonesený vzduchem jištěný Agronom jsem se byl taky minulý týden dívat, ale hned jsem to zavrhl. Délka 8 metrů, taková velká obluda a nedovedu si představit otáčení na souvratích a nebo orání menších polí. To bych se víc naotáčel než naoral.
vše je o zvyku ořu poloneseným pluhem 0.70 ha nudlu širokou 27metrú a jde to no polonesej pluh nezatěžuje tolik hydrauliku.Jo a k tomu závaží co napustit vodou přední kola.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“