Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No jo Pepo,ale kaja snad nejde rozjíždět velkovýrobu špekáčku,jen občas nějakou tu roládičku.
Jen jak jsem viděl,jak ten kuchtík má to klubíčko na stole,tak jsem si na to vzpomněl,že klubíčko do šuplíčku.
V kterým že to roce jsi měl ty zavěrečky?Nebude to asi až tak dávno,když jsi to ještě pamatuješ,co?
Jen jak jsem viděl,jak ten kuchtík má to klubíčko na stole,tak jsem si na to vzpomněl,že klubíčko do šuplíčku.
V kterým že to roce jsi měl ty zavěrečky?Nebude to asi až tak dávno,když jsi to ještě pamatuješ,co?
- pepa.traktor
- Příspěvky: 4261
- Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
- Bydliště: táborsko
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
nechme klubíčka klubíčkama jenom je tam krásně vidět jak to jdeFiataro píše:No jo Pepo,ale kaja snad nejde rozjíždět velkovýrobu špekáčku,jen občas nějakou tu roládičku.
Jen jak jsem viděl,jak ten kuchtík má to klubíčko na stole,tak jsem si na to vzpomněl,že klubíčko do šuplíčku.
V kterým že to roce jsi měl ty zavěrečky?Nebude to asi až tak dávno,když jsi to ještě pamatuješ,co?
závěrečky v roce 1994 --to je dost nazpět a přesto si to pamatuji
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
tak to jsi ještě mladík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj, nic ve zlém, akorát, že ně příde celkem zvláštní, že sa negdo ptá na takovů banální věc. Na to nemusím byť řezník, ani kréjčí abych to nejak ovázál. Ono si to samo ukáže jak to ovázať a držalo to trochu po hromadě, přesně tajak u tých špekáčků či klobásí, ostatně si to také dycky namocu na drévko a pak už enom šup, šup a je to hotové. Gdysi dávno, snáď to bylo ešče v pravěku, gdyž sem stavíl barák, tož sem neco udívávál skoro každý týdeň a mimo iné aj kolěna. Dycky sem jich vykostíl, naložíl do pácu a před uděním sem jich svázál do špagáta tajak je to na tom videu. Jo a gdyž už sme u teho videa, tož ně néni jasné z jakého důvodu to ten jaryn, gdyž to převazuje podélně na téj druhéj straně, podvléká hneď dvakrát pod tu hlavní niť. Přeca gdyž to přetáhnu vrchem ponad tu niť a podvlěču spátky pod ňu, tož su hotový na jedno podvlěčení přesně tajak on na to jeho dvoji. No, chuj stým, jo a na to hlavní co sem chťél řécť bych málem zapoměl, gdyž sa za starých časů ešče celkem hojně šijávalo doma ručně, tož sa podobném šití na ten způsob říkávalo zadní steh a pověčinů sa ním obšívalo neco dokola alě to už je dneskaj asi pro převážnů věčinu lidí španělská vesnica.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
myslel jsem třeba jak to dělá tady v 17:37
Už jsem to ale asi vypozoroval.
Taky nemá šuplík. Jinak bych řek, že stačí i klubko hodit do kastrólu.
Díky.
Už jsem to ale asi vypozoroval.
Taky nemá šuplík. Jinak bych řek, že stačí i klubko hodit do kastrólu.
Díky.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
pokud je tu ještě náhodou někdo další kdo neví, tak je to pěkně vidět v
https://www.youtube.com/watch?v=4dUiCb3LhO0
v 15.30
https://www.youtube.com/watch?v=4dUiCb3LhO0
v 15.30
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Chlapi, en mě tak napadlo,nedalo byse udit nebo třeba en douzovat ovocnou štěpkou? Furt sou toho hromady Ale nemám odvahu to vyzkoušet, tak estli mate někdo zkušenosti
Azuritek - Zetor 3011 r. 1962, 2. majitel
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj, no, Já nevím alě silně pochybuju, že takovů cipovinu gdy gdo zklůšál, dyť je to samá kůrka.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Zdravím zdejší specialisty a prosím o vyzkoušený recept na klobásky se skopovým. Mám dvě 6 leté kandidátky, tak bych rád vyzkoušel udělat klobásky podle osvědčeného receptu. Děkuji moc a mooooc
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já osobně na 1kg skopového dávám 3kg vepřového bůčkuhonzauta píše:Zdravím zdejší specialisty a prosím o vyzkoušený recept na klobásky se skopovým. Mám dvě 6 leté kandidátky, tak bych rád vyzkoušel udělat klobásky podle osvědčeného receptu. Děkuji moc a mooooc
- pepa.traktor
- Příspěvky: 4261
- Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
- Bydliště: táborsko
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
TY 6 letky hlavně pořádně ořezat od loje -tedy podle chuti každého soudruha
já dělal na 10kg vepř 2 kg kozy a nebylo to až znát a to si skopový nechám chodit jenom za plotem
já dělal na 10kg vepř 2 kg kozy a nebylo to až znát a to si skopový nechám chodit jenom za plotem
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
jak bylo psáno výše důkladně odblanit a odlojit . poměr jsem dával 1 ku 2 až 1 ku 4 podle toho kolik masa jsem měl a lepší byly takové víc vysušené alá čabajka. prostě na tenké kolečka a žužlat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
uplný souhlasradas píše:jak bylo psáno výše důkladně odblanit a odlojit . poměr jsem dával 1 ku 2 až 1 ku 4 podle toho kolik masa jsem měl a lepší byly takové víc vysušené alá čabajka. prostě na tenké kolečka a žužlat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A kdeže se to máme zastavit?