Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Fiataro
Příspěvky: 667
Registrován: úte dub 26, 2011 3:25 pm
Bydliště: RK

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1006 Nový příspěvek od Fiataro »

No jo Pepo,ale kaja snad nejde rozjíždět velkovýrobu špekáčku,jen občas nějakou tu roládičku.
Jen jak jsem viděl,jak ten kuchtík má to klubíčko na stole,tak jsem si na to vzpomněl,že klubíčko do šuplíčku.
V kterým že to roce jsi měl ty zavěrečky?Nebude to asi až tak dávno,když jsi to ještě pamatuješ,co?

Uživatelský avatar
pepa.traktor
Příspěvky: 4261
Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
Bydliště: táborsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1007 Nový příspěvek od pepa.traktor »

Fiataro píše:No jo Pepo,ale kaja snad nejde rozjíždět velkovýrobu špekáčku,jen občas nějakou tu roládičku.
Jen jak jsem viděl,jak ten kuchtík má to klubíčko na stole,tak jsem si na to vzpomněl,že klubíčko do šuplíčku.
V kterým že to roce jsi měl ty zavěrečky?Nebude to asi až tak dávno,když jsi to ještě pamatuješ,co?
nechme klubíčka klubíčkama jenom je tam krásně vidět jak to jde

závěrečky v roce 1994 --to je dost nazpět a přesto si to pamatuji
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Fiataro
Příspěvky: 667
Registrován: úte dub 26, 2011 3:25 pm
Bydliště: RK

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1008 Nový příspěvek od Fiataro »

tak to jsi ještě mladík.

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1009 Nový příspěvek od ola »

Ahoj, nic ve zlém, akorát, že ně příde celkem zvláštní, že sa negdo ptá na takovů banální věc. Na to nemusím byť řezník, ani kréjčí abych to nejak ovázál. Ono si to samo ukáže jak to ovázať a držalo to trochu po hromadě, přesně tajak u tých špekáčků či klobásí, ostatně si to také dycky namocu na drévko a pak už enom šup, šup a je to hotové. Gdysi dávno, snáď to bylo ešče v pravěku, gdyž sem stavíl barák, tož sem neco udívávál skoro každý týdeň a mimo iné aj kolěna. Dycky sem jich vykostíl, naložíl do pácu a před uděním sem jich svázál do špagáta tajak je to na tom videu. Jo a gdyž už sme u teho videa, tož ně néni jasné z jakého důvodu to ten jaryn, gdyž to převazuje podélně na téj druhéj straně, podvléká hneď dvakrát pod tu hlavní niť. Přeca gdyž to přetáhnu vrchem ponad tu niť a podvlěču spátky pod ňu, tož su hotový na jedno podvlěčení přesně tajak on na to jeho dvoji. No, chuj stým, jo a na to hlavní co sem chťél řécť bych málem zapoměl, gdyž sa za starých časů ešče celkem hojně šijávalo doma ručně, tož sa podobném šití na ten způsob říkávalo zadní steh a pověčinů sa ním obšívalo neco dokola alě to už je dneskaj asi pro převážnů věčinu lidí španělská vesnica.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

sadlicko
Příspěvky: 1418
Registrován: čtv bře 26, 2009 11:52 pm
Bydliště: Mukařov u Úštěka

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1010 Nový příspěvek od sadlicko »

myslel jsem třeba jak to dělá tady v 17:37
Už jsem to ale asi vypozoroval.
Taky nemá šuplík. Jinak bych řek, že stačí i klubko hodit do kastrólu.
Díky.

sadlicko
Příspěvky: 1418
Registrován: čtv bře 26, 2009 11:52 pm
Bydliště: Mukařov u Úštěka

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1011 Nový příspěvek od sadlicko »

pokud je tu ještě náhodou někdo další kdo neví, tak je to pěkně vidět v
https://www.youtube.com/watch?v=4dUiCb3LhO0
v 15.30

Uživatelský avatar
Paldas
Příspěvky: 219
Registrován: čtv bře 27, 2014 11:43 pm
Bydliště: Slavkovské bojiště

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1012 Nový příspěvek od Paldas »

Chlapi, en mě tak napadlo,nedalo byse udit nebo třeba en douzovat ovocnou štěpkou? Furt sou toho hromady :) Ale nemám odvahu to vyzkoušet, tak estli mate někdo zkušenosti
Azuritek - Zetor 3011 r. 1962, 2. majitel
MS 07 - kultivátor mountfíld pomlouvaný ale pro mne dobrý pomocník

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1013 Nový příspěvek od ola »

Ahoj, no, Já nevím alě silně pochybuju, že takovů cipovinu gdy gdo zklůšál, dyť je to samá kůrka.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

honzauta
Příspěvky: 1264
Registrován: čtv úno 12, 2009 8:31 pm

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1014 Nový příspěvek od honzauta »

Zdravím zdejší specialisty a prosím o vyzkoušený recept na klobásky se skopovým. Mám dvě 6 leté kandidátky, tak bych rád vyzkoušel udělat klobásky podle osvědčeného receptu. Děkuji moc a mooooc

vraník
Příspěvky: 237
Registrován: čtv pro 25, 2014 10:39 am
Bydliště: Přelouč

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1015 Nový příspěvek od vraník »

honzauta píše:Zdravím zdejší specialisty a prosím o vyzkoušený recept na klobásky se skopovým. Mám dvě 6 leté kandidátky, tak bych rád vyzkoušel udělat klobásky podle osvědčeného receptu. Děkuji moc a mooooc
Já osobně na 1kg skopového dávám 3kg vepřového bůčku

Uživatelský avatar
pepa.traktor
Příspěvky: 4261
Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
Bydliště: táborsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1016 Nový příspěvek od pepa.traktor »

TY 6 letky hlavně pořádně ořezat od loje -tedy podle chuti každého soudruha

já dělal na 10kg vepř 2 kg kozy a nebylo to až znát a to si skopový nechám chodit jenom za plotem :D
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Uživatelský avatar
radas
Příspěvky: 3191
Registrován: ned úno 03, 2008 7:35 pm
Bydliště: Orlová

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1017 Nový příspěvek od radas »

jak bylo psáno výše důkladně odblanit a odlojit . poměr jsem dával 1 ku 2 až 1 ku 4 podle toho kolik masa jsem měl a lepší byly takové víc vysušené alá čabajka. prostě na tenké kolečka a žužlat :smich:

vraník
Příspěvky: 237
Registrován: čtv pro 25, 2014 10:39 am
Bydliště: Přelouč

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1018 Nový příspěvek od vraník »

radas píše:jak bylo psáno výše důkladně odblanit a odlojit . poměr jsem dával 1 ku 2 až 1 ku 4 podle toho kolik masa jsem měl a lepší byly takové víc vysušené alá čabajka. prostě na tenké kolečka a žužlat :smich:
uplný souhlas

honzauta
Příspěvky: 1264
Registrován: čtv úno 12, 2009 8:31 pm

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1019 Nový příspěvek od honzauta »

Já jsem ze dvou oveček, každá měla cca 70 kg, vyřezal 17 kg luxusního masíčka, samozřejmě bez loje a blan. K tomu asi 15 kg bůčku. Klobásky jsou z toho luxusní. Ze zbytku jsem udělal psům guláš.

Děkuji všem za rady

Obrázek

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20770
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#1020 Nový příspěvek od vitex »

8) A kdeže se to máme zastavit?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“