Otův čeveňák

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
ota

Re: Otův čeveňák

#76 Nový příspěvek od ota »

Zdvižka je dělaná, z toho co dům dal. Jinak to jak je traktůrek na zadních, to je proti kopci, ale potom jsem se otočil a pozpátku proti kopci to šlo dobře. Zašlápl jsem jedno kolo a traktůrek se zatočil kolem dokola na pětníku. Jen jsem ty šutry zkoušel a šlo to vozit. Sice zatáčení místama přez brzdy, ale nakonec jsem to dodělal. Zdvižkou jsem vozil kuláky v lese, nakládal na káru. Mám v plánu vyrobit do předu tříbodový závěs, ale není pořát čas. Teď je práce venku, v zimě v dílně a v létě určitě nebude taky čas. No ale snad to někdy přijde. Mám ještě navyják k traktůrku taky domádo výroba a ten mám rozebranej na nastříkání a nejsem schopnej ho nastříkat a složit dohromady a vyzkoušet. Uvidíme o výkendu, možná by se to tam dalo vmáčknout to stříkání.

Landsverk

#77 Nový příspěvek od Landsverk »

Jak silné budeš mít na navijáku lano?

ota

#78 Nový příspěvek od ota »

No on ten navyjáj je jenom spíš vyprošťoací a nebo nadoma na nějaký to popotáhnutí a nebo do jesa jen tak jako kutilsky. Nebude to na tahání velkejch věcí. Je to vlastně taková ta kočka není na ní šťítek, tak si myslím že je tak 500- max 1000 kg. Takže lano je 5 mm tlustý. Beru to podle kupovanýho navyjáčku, ten má nosnost 2000 kg a je tam taky 5 mm lanko. Ono to 6 mm by se blbě namotávalo, měl jsem ho v ruce a zdálo se mi moc tuhý. Tak jsem vzal tu 5 mm. Prodavač povídal, že to vydrží všechno. Mám ho 20 m. Bude se tam mít co vejít. no podle výpočtu snad jo. No když se přetrhne, tak dám tlustší. Uvidíme.
Mám jen tyhle fotky, ještě nedodělanýho, potom už jsem nefotil. Ale až nastříkám a dám dohromady, tak vyfotím.
Přílohy
P1230752.JPG
P1110726.JPG

Landsverk

#79 Nový příspěvek od Landsverk »

8) Na tvoje účely bude určitě dostačující.Časem chci taky vyrobit menší naviják,ale hnaný bude kardanem z přídavné převodovky.Jen sehnat šikovnou převodovku. :-/

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od Mikro »

Landsverk píše:8) Na tvoje účely bude určitě dostačující.Časem chci taky vyrobit menší naviják,ale hnaný bude kardanem z přídavné převodovky.Jen sehnat šikovnou převodovku. :-/
Jak moc by měla být masivní ?

ota

#81 Nový příspěvek od ota »

No já právě nemám vývod abych na něj napojil pohon navyjáku. Tak jsem tam dal ten hydromotor. Právě jsem se s tím moc nedělal, je to spíš vyprošťovací. Ono by to chtělo potom až budu dělat na velkej traktůrek udělat i se spojkou a brzdou. Tady je brzda jen tím šnekovým převodem a tam na tom šneku je takový malá brzda, třecí. Odmotávání lana je hydromotorem, pustím olej opačně. Tam potom u toho velkýho bude hnanej taky z převodovky náhonem.
No ono by to chtělo převodovku schánět podle otáček vývodu, aby to točilo tak akorát. Mě tenhle bude točit docela pomalu. Tak snad zítra budu stříkat barvou konečně snad bude počasí. Mám toho na stříkání připravenýho víc, snad to půjde, kvuli větru taky, budu stříkat venku.

ota

#82 Nový příspěvek od ota »

No já myslím Mikro podle toho kolik chceš tahat. Mám doma z vrátku takovej převod, ale pustil bych na něj tak max do 2 tun. To jsem chtěl použít původně na červeňáka, ale mělo to převod ještě jednou pomalejší než ten co jsem použil teď. To by se točilo hrozně pomalu. Pěkně má udělanej navyják Dan. Ten se mi líbí, má ho mohutnej a pěkně udělaný detaily. 8) Něco podobnýho sehnat, to by byl kauf, to musí vydržet všechno.

ota

#83 Nový příspěvek od ota »

Pár dnešních čerstvejch fotek ze stříkání navyjáku. Takhle čistý to bude jen jednou. Už se těším, jak budu zkoušet co to zvládne. Bude zkouška až ho smontuju. Už aby byl nástřik suchej a mohl bych montovat. Jak je hezky, je práce venku snad se najde čas na smontování a zkoušku.
Přílohy
P4040829.JPG
P4040828.JPG
P4040827.JPG

Toreto

#84 Nový příspěvek od Toreto »

nádhera čo je to za červenu? 8)

Landsverk

#85 Nový příspěvek od Landsverk »

;-) Už jsem zvědavý na testování. :cvik:

ota

#86 Nový příspěvek od ota »

Pár fotek ale na zelnym traktůrku, nestihl jsem navyják ani vyzkoušet, byl už večer, to jsou ty jarní krásný dni, nestíhačka. Barva je koupená v barvy a laky a kouknu se na plechovku na číslo. Normální sintetická. Na zelenáčovi mi překáží rychlospojky na traktůrku, musím udělat jinej držák, širší naráží mi do nich třetí bod. A ještě kratší hadice. Na červenym by to mělo bejt dobrý. Ten navyják mám právě udělanej aby šel na oba traktůrky. Už se těším na testování, kámoš povídal, že ho zkusíme u něj abych mu popotáhnul na zahradě ifu, ale já měl strach že bych ho hned zkurvil. Musím postupně přidávat zátěž.
Přílohy
P4050847.JPG
P4050852.JPG
P4050850.JPG

ota

#87 Nový příspěvek od ota »

Pro Toreta, ta barva je podle plechovky co tam je napsáno Červeň rumělková tmavá, číslo: S 2013/8191 tak takhle je to tam napsaný. Právě zrovna se mi povedlo nastříkat tak, aby to nebylo matný. Někdy se mi to stává, že to je matný, zaprášený. Možná je to i tím jak je to naředěný.

zdeněk 1

#88 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

ota píše:Pro Toreta, ta barva je podle plechovky co tam je napsáno Červeň rumělková tmavá, číslo: S 2013/8191 tak takhle je to tam napsaný. Právě zrovna se mi povedlo nastříkat tak, aby to nebylo matný. Někdy se mi to stává, že to je matný, zaprášený. Možná je to i tím jak je to naředěný.
Stejnou červenou je i traktor II 8)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

Landsverk

#89 Nový příspěvek od Landsverk »

:-/ Jak to vypadá s testováním navijáku?

ota

#90 Nový příspěvek od ota »

S testovánímje to nalevačku. Jak je pořát pěkný počasí, tak dělám něco na zahradě a kolem baráku. Vůbec není čas nasadit na traktůrek a vymyslet nějakej objekt kterej za to zapřáhnu. Upravoval jsem plac kam jsem navezl hlínu co jsemtuhle vyhrnul radličkou, protože už na haldě začala obrážet tráva, tak jsem musel upravit aby se to nechalo sekat. Dneska jsem taky loupal kůru z kulálů co mám na pilu na řezání. Potom jsem si připravoval ještě věci do včel. Každej rok když jdu dávat do úlú mateří mřížky, tak je nemám připravený a improvizuju. Tak letos jsem si vzpoměl v čas a dal jsem se dotoho, aby to bylo připravený. No a takoví pocmrdávky kolem baráku a než se rozkoukám, tak je šero, nebo už vůbec tma. No uvidíme o výkendu. Určitě bude foto.
Tak to zdeněku 1 je dobrá barva co? 8) Taky se mi líbí, už s ní mám ledasco nastříkaný. Já mám kombinaci ještě zelený, to proto že navyják je pro oby traktůrky. Ještě budu dělet trochu úpravy aby šel navyják dávat u obouch do předu. To až pojedu do lesa s kárkou, abych se mohl přitáhnout se zapřahnutou károu. Škoda, že nemůžu dostat do počítače tu fotku co mám když jsem vezl na káře celej modřín na 5 m dlouhý kuláky a v lese jsem jezdil jen po předních kolech, zadní šly vzduchem skoro pořát. Ještě že mám u Červeňáka přední náhon! Mám jen fotku, když jsem už přijel domu a tu nějak musím naskenovat ( mě nejde skener doma ) Snad to někdy vyjde.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“