hydraulika nemá sílu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: hydraulika nemá sílu
ano píst je 5cm venkovní rozměr ,ono to zezačátku zvedalo ale každým zvednutím to šlo míň teď už se nezvedne ani samotný trojbod čerpadlo se dřív zastavovalo ale teď beží bez odporu olej čerpá odpojil jsem hadici co vede zpět do nádržky ale jen to tak teče
Mám pocit,že je to celý špatně (možná až na rozvaděč -nevím jakej je).Pístnici na zvedání kšand alespoň 100 mm (průměr pístu),odpovídající čerpadlo a správně zpřevodovat.Z tý slabý pístnice se nic moc síla nevymačká.
Jde ale taky o to jak je to řešený.Tyto informace (fotky) jsem tu nikde nevyčet.Každej to může myslet jinak.
Jde ale taky o to jak je to řešený.Tyto informace (fotky) jsem tu nikde nevyčet.Každej to může myslet jinak.
Už jen podle parametrů čerpadla a pístnice je to těžce poddimenzovaný.Tu plochu PÍSTU bych volil alespoň průměr 60mm a čerpadlo, který je už jen rozměrově velký 6x6 cm je dobrý spíš na hraní, ne na práci ...Jestliže čerpadlo dodává plivanec oleje za minutu při daných otáčkách (řekněme kolem 800ot,min), tak budeš na jakejkoliv pohyb pístní tyče čekat tejden a to ještě za předpokladu,že je pístový těsnění dokonalý a povrch válce uvnitř taktéž.
seženu větší čerpadlo a pístnici pokud by někdo měl , a uvídí se
-
Čerpadlo se samo o sobě nezkurví. Jestli to dřív zvedalo a pak jen čím dál mizernějc až se to ani nehne nemusí bejt čerpadlem. A že z něj jen tak teče olej když dáš hadici do kýble se nediv. To čerpadýlko má na otáčku kolem 2cm3 takže aby přes něj přešel litr oleje tak se musí 500x otočit, chudák malej. Ono není vůbec jasný, na co ti ta pístnice tlačí, myslím přepákování na to rameno. Jestli je páka hodně krátká tak to malý čerpadlo v podstatě může regulovat rychlost zdvihu na konci toho ramene. Ta pístnice je ale fakt jak opuchlá tužka, hledal bych něco od 70mm vejš. Všude toho je dost.boas4 píše:ano píst je 5cm venkovní rozměr ,ono to zezačátku zvedalo ale každým zvednutím to šlo míň teď už se nezvedne ani samotný trojbod čerpadlo se dřív zastavovalo ale teď beží bez odporu olej čerpá odpojil jsem hadici co vede zpět do nádržky ale jen to tak teče
Čerpadlo bych ještě úplně nezatracoval dokud nezměříš, že skutečně nedává tlak. Ale je to prťous.