protoze sa toci cela oska a nemam ju jak chytitLišák1 píše:proč bys bojoval, vezmeš klíč a utáhneš.
Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Chlapi rozmyslam o plecke. Ta rotacna plecka neni ako kultivator? A neni to tak ze tu burinu este viac rozseka a rozmnozi?
Viete nejake vyhody a nevyhody rotacnej a pasivnej?
Pouzivate toto naradie vobec niekto? Ci je to nepotrebne?
Viete nejake vyhody a nevyhody rotacnej a pasivnej?
Pouzivate toto naradie vobec niekto? Ci je to nepotrebne?
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Není to stejné. Plečka má jenom malé nože a na buřinu se hodí velmi dobře. Já ji měl ještě za JZD, u nás se rozdělovaly řádky po jednotlivých členech a ručně se to okopávalo. Když jsem přišel z plečkou, tak bylo hotovo za 1/3 času. Nastavíš si šířku podle řádku a celý prostředek projedeš a potom už se jenom jednotí a to jde rychle. Ale na jiné jsem to nepoužíval a co JZD skončilo, už to jenom leží a nepracuje. A motor si zablokuj na spojce.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Přesně!!! Taky pamatuju, když družtevník dostával "záhumenkovou" řepu. Kdo měl už tehdy Terru a plečku byl vysmátej. No a babkám se to dělalo ze zdvořilosti nebo spíše ze slušného vychování. Zbytek jednotili rukama a třeba jako protislužbu. Plečka je nejdéle vyráběný a asi nejčastěji používaný příslušenství. Převodovka byla součástí licenčního nákupu. Já ji používal ještě na brambory, v průběhu vegetace, nejdříve se projely řádky plečkou, ta po tom "tvrdým" fungovala dobře a až potom nahrnout a myslím si, že se takto nadělalo víc zeminy než jen prohrnovácíma radličkama. Navíc to nahrnování šlo pak lehčeji, obzvlášť, když už byla nať vysoká a používalo se proorávací kola. Hodí se i pěstitelům zeleniny na meziřádkovou kultivaci. Jako hodný strýček mohu rotační plečku doporučit!! "Jak jinak", řeknou si někteří, ne?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Sak pozeram videa na jutube a tiez sa mi praca s rotacnou pleckou pozdava a viem si ju predstavit len neviem ci tu burinu erte viacej nerozmnozim.Lišák1 píše:Není to stejné. Plečka má jenom malé nože a na buřinu se hodí velmi dobře. Já ji měl ještě za JZD, u nás se rozdělovaly řádky po jednotlivých členech a ručně se to okopávalo. Když jsem přišel z plečkou, tak bylo hotovo za 1/3 času. Nastavíš si šířku podle řádku a celý prostředek projedeš a potom už se jenom jednotí a to jde rychle. Ale na jiné jsem to nepoužíval a co JZD skončilo, už to jenom leží a nepracuje. A motor si zablokuj na spojce.
A chcel by som ju pouzivat aj okolo kukurice, dyni, a popripade uhoriek...popripade vsetko co budem sadit, budem davat take riadky aby som tam s pleckou vosiel ;)
Jednoducho ja a motyka, lopata, ryl a pod. vercajch nejsme moc dobry kamosi a ja nez mam hodinu okopavat, radsej sa budem cely den s frezu šmochtat po zahrade
A zase nez kupim nejaku vec tak chcem mat v nej jasno a byt presvedceny ze to nebude dalsi kram do domu a budem to obchadzat :/ chcem aby mi to velmi pomohlo s burinou, lebo suseda vedla uz zahradu nerobi a ma tam luku a proste ked fukne vietor vsetko mam ja v zahrade...
Nasiel som na bazosi za 150e vyzera dobre tak neviem ?!
A s tym motorom a spojkou sa asi nerozumime. Predstav si ze mam motor dole z prevodovky a chcem dal dole spojkovu šalku - ten srob ktory ju drzi je sucastou osky v prevodovke cize sa ci to toci cele
Rotační plečka není primárně určená na likvidaci buriny, ale na kultivaci v době vegetace rostlin. Nevím jestli si rozumíme, ale okopaniny a jiné plodiny by jsi měl "opečovávat častěji, než se tam budeš brodit v burine. Ale připouštím, že rozsekáním jakýmkoli rotavátorem se může brdel množit - řízkovat. Jenže kdo to nechá dojít tak daleko? Prostě je třeba se starat a ne na jaže po poli rozhodit kýbl brambor a napodzim vybrat půl tuny a to je celé pěstování, jak si někteří z města myslí.
Sak toto dykuDYK píše:Rotační plečka není primárně určená na likvidaci buriny, ale na kultivaci v době vegetace rostlin. Nevím jestli si rozumíme, ale okopaniny a jiné plodiny by jsi měl "opečovávat častěji, než se tam budeš brodit v burine. Ale připouštím, že rozsekáním jakýmkoli rotavátorem se může brdel množit - řízkovat. Jenže kdo to nechá dojít tak daleko? Prostě je třeba se starat a ne na jaže po poli rozhodit kýbl brambor a napodzim vybrat půl tuny a to je celé pěstování, jak si někteří z města myslí.
Lenze skorej sa tam nikomu nechce pokad tam neni zejita burina teda s motyku sa nikomu nechce.
Cize ked budem mat masinu tak by to snad mohlo byt radostnejsie ist do zahrady
Tak rozmyslam co mi ma jezisek donest pod stromek
Toto sa bavime o zemakoch, ale chcem to aj medzi kukuricu a dyne min. Mozno aj medzi oharkama a cukinama a pod.
A je pravda ze od malicka som v zahrade s otcem ale nikedy som to pestovani nejak nebral vazne
Bohuzel otec sa pominul a teraz lovim v spominkach jak on co robil, resp. jak sa mi to snazil vtlct do hlavy
Cize sam sa o zahradu staram ani ne 3roky, takze musim na iste veci dojit sam.
No, já tě nebudu přemlouvat "kup tu plečku". Na to musí dojít každý sám, jestli koupit nebo ne. A třeba ti sem i další napíší jestli je to dobrá volba nebo ne. No jestli my jsme to zde na foru už neřešili? Tutově jo.
Tutove forum studujem kazdy vecer poctivoDYK píše:No, já tě nebudu přemlouvat "kup tu plečku". Na to musí dojít každý sám, jestli koupit nebo ne. A třeba ti sem i další napíší jestli je to dobrá volba nebo ne. No jestli my jsme to zde na foru už neřešili? Tutově jo.
Lenze nekere veci kere sa tu preberaju v temach ktore tomu nezodpovedaju
A ja nechcem od vas prehovaranie, ja chcem vediet ci mate mnou vyssie spominane plecky a jak ste s nima spokojny alebo ktore sa vam zdaju lepsie. Rotacna, alebo pasivna?!
A popripade na co vsetko plecky pouzivate.
Jedna vec su pekne videa a druha vec realita, prax, skusenost...
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Klidně to kup, na práci jak píšeš se ti to bude hodit. Toho namnožení se moc neboj, nesmíš to dělat za deště, když za tepla nebo slunečna, tak všechno poschne.
Já si toto napsat nedovolím, protože v tu ránu je ze mě prodejce nebo reklamně zainteresovaný pohůnek. Ale to neznamená, že s tím nesouhlasím.
Pokud máš v bubínku 2 díry, tak na zablokování pro povolení a utažení je jednoduchý přípravek, jestli je tam dneska už číňani ani nevyvrtaj, tak je na to zablokování taky přípravek, ale trochu složitější - taková rozpěrka dovnitř.schmoud píše:chlapi, jak povolujete, alebo dotahujete srob na spojkovom taniery(kotuci) DSK317? bojoval som s nim ked som ho povoloval, a predpokladam ze budem bojovat ked budem skladat. mate nejaky heft?!
diki.
Plečka - no výrobce, prodejce a různí tihle další ti samozřejmě řeknou "kup to", jenže uvědom si, že ti s tím nepracujou. Znaj to z jen předváděček, školení a reklamních prospektů, možná z vyprávění a pouze to prodávají. Pokud koupíš a zaplatíš, tak dál už je jim jedno, co si s tím pak počneš.
Pokud by ses zeptal jakéhokoli rolníka, tak by ti nejspíš poradil, aby ses napřed pořádně podíval, jakou máš půdu, kterou s tím chceš obdělávat. Podle půdy používat a kupovat nářadí, to je přeci ten základ. Někde s tou rotační plečkou totiž naděláš víc škody než užitku.
A už se těším, jak ze mě zas budou ty dva chytrý dělat debila
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Ale nebudou, neboj se, debila ze sebe dělá každý sám. Jen si myslím, že když jsem s tou plečkou dělal, tak tys čural do plínek. Takže když jsem poradil, tak vím o čem mluvím. A po předváděčkách jsem nikdy nechodil, to až teď ti mladí.
Ano v kosiku mam dve dirky ale pripravok ma nenapada ziadny, nemas nahodou nejaku foto alebo obrazok jak to vyzera? Dost by mi to pomohlo123 píše:Pokud máš v bubínku 2 díry, tak na zablokování pro povolení a utažení je jednoduchý přípravek, jestli je tam dneska už číňani ani nevyvrtaj, tak je na to zablokování taky přípravek, ale trochu složitější - taková rozpěrka dovnitř.schmoud píše:chlapi, jak povolujete, alebo dotahujete srob na spojkovom taniery(kotuci) DSK317? bojoval som s nim ked som ho povoloval, a predpokladam ze budem bojovat ked budem skladat. mate nejaky heft?!
diki.
Plečka - no výrobce, prodejce a různí tihle další ti samozřejmě řeknou "kup to", jenže uvědom si, že ti s tím nepracujou. Znaj to z jen předváděček, školení a reklamních prospektů, možná z vyprávění a pouze to prodávají. Pokud koupíš a zaplatíš, tak dál už je jim jedno, co si s tím pak počneš.
Pokud by ses zeptal jakéhokoli rolníka, tak by ti nejspíš poradil, aby ses napřed pořádně podíval, jakou máš půdu, kterou s tím chceš obdělávat. Podle půdy používat a kupovat nářadí, to je přeci ten základ. Někde s tou rotační plečkou totiž naděláš víc škody než užitku.
A už se těším, jak ze mě zas budou ty dva chytrý dělat debila
Dalsia otazka este - ked mam prevodovku skoro zlozenu tak konkretne tento spojkovy kos ma vulu smerom hore-dole cca 1mm. Susedovy som dal motor dole a ma to bez vole. Myslim tym, ze cela tato oska sa hybe medzi zlozenymi blokmi. Manual som presiel cely 100x a mam to zlozene dobre. Moze tam byt tato tolerancia? Ci mam vypodlozit loziska v puzdre?
No a zem mam piskovou, takze je to dobra volba alebo ne?! A ja nekupujem este nic, len sa informujem ci ta alebo ona. Zatial seci hovorite o rotacnej a co ta pasivna?
Chlapi ja tu zas ale nechcem vyvolavat konfikty
Naposledy upravil(a) schmoud dne čtv zář 24, 2015 12:07 am, celkem upraveno 1 x.
Diki za druhe pozitivne odporucanie ;)Lišák1 píše:Klidně to kup, na práci jak píšeš se ti to bude hodit. Toho namnožení se moc neboj, nesmíš to dělat za deště, když za tepla nebo slunečna, tak všechno poschne.
Ked tebe doma lezi nechces sa jej za romzumnu cenu zbavit??