Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Jaké neštěstí udělalo Vari u Globálu?Ušetřili ,ale zůžili využití?Nerozumím.Tam se někdo ptal,jak vyměnit olej v převodovce.Tou hadičkou jsem začal taky.Snažil jsem se využít sluníčka.Pak jsem se nasr.. ,vyhodil jsem motor,levé kolo a posadil na bok.Ještě jsem uříznul trychtýř,který byl na konci úzký.Chce to myslet a je to hned.V návodu je ,že se do převodovky vejde 1.5 litru oleje.Takže jsem tam nalil petku.Dyk zas píše 1.7litru.Je nalevací šroub i kontrolní?Aby tedy olej vytékal,tak 1.5 je málo.Máte zkušenost?U motoru zas servisák nadává ,když je na měrce o mm víc.Jinak nechce to moc brečet a vzpomínat na staré časy.Auto v roce 60 ujelo 100 tisíc a bylo na Go .Topení tam bylo jako v Ertáku.To samé nákladní auta.Na T111když jste naložili 6 kubíků,tak to z ní teklo.Dnes vám blazen přiveze 50 tun kamení na soupravě auto +vlek.Nehaním jen konstatuji.Vše má své.Zas to odnesou silnice.
Převodová skříň DSK 317/S nebo DSK 317 má psané množství oleje 1.75L. Jde o to, jak se to komu podaří vypustit, proto jsem uvedl 1.7L. No a protože tyto převodovky neprošli žádnou konstrukční změnou mají převodové skříně DSK317.1/S psanou náplň 1.5L. U všech těchto převodovek platí, že nalénací otvor je zároveň i kontrolní a postačí, když hladina oleje bude zároveň se spodní hranou otvoru nebo jen mírně vytékat. Záleží jak se komu podaří vyprázdnit převodovku od původní náplně, kolik času tomu vytíkání dá apod. pak se objem nové náplně může minimápně lišit. Proto je dobré dolévat a sledovat hladinu a její pohyb v kontrolním otvoru. Plnění převodovky? Já teda nevím, ale to je takový problém si koupit za tři stovky třeba "servisní sadu" od AL-KO, kde je ruční plnička a odsavačka oleje? U převodové skříně DSK 317.1/S (Global) "trčí" ony šestihrany závratných 125 mm tj. 12,5cm na jednu stranu a druhou stranu totéž. Měřeno z venku od gufera.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
takze panove, uprimne som velmi prekvapeny s komunikacie s vedenim fy. VARI.
Kompetentnej osobe som napisal moj problem s prevodovkou dsk317 a jeho reakcia ma az zaskocila
snekove kolo mi VARI zasle novucke
presvedcil som sa o tom ze firme asi fakt ide o spokojnost zakaznikov, pretoze ma mohol kludne odpalit ze nezajem...
koniec koncov takto sa mala zachovat fy. SUPA kde bola masina kupovana a je vlastne zastupujuchou firmou na slovenskom trhu, kde som bol po telefone odpaleny ze dovi...dopo
neviem jak vy ale ja s firmy SUPA nemam moc dobre pocity. konkretne predajna V.Kostolany - personal neochotny, namysleny(neviem na co), arogantny...napr. Gazda centrum Bratislava - chalani na jednicku ochotny, poukazuju, poradia vsetko ok
takze VARI.CZ
a SUPA.SK
Kompetentnej osobe som napisal moj problem s prevodovkou dsk317 a jeho reakcia ma az zaskocila
snekove kolo mi VARI zasle novucke
presvedcil som sa o tom ze firme asi fakt ide o spokojnost zakaznikov, pretoze ma mohol kludne odpalit ze nezajem...
koniec koncov takto sa mala zachovat fy. SUPA kde bola masina kupovana a je vlastne zastupujuchou firmou na slovenskom trhu, kde som bol po telefone odpaleny ze dovi...dopo
neviem jak vy ale ja s firmy SUPA nemam moc dobre pocity. konkretne predajna V.Kostolany - personal neochotny, namysleny(neviem na co), arogantny...napr. Gazda centrum Bratislava - chalani na jednicku ochotny, poukazuju, poradia vsetko ok
takze VARI.CZ
a SUPA.SK
Ty máš teda kliku!!!
peco??
Že ti to tak pěkně vyšlo
tak ja tvrdim stale ze kariera sa buduje pekne zo spodu
...kariera oraca
...kariera oraca
Hlavně že jsi s řešením spokojený. Je pořád lepší jeden "nezávislý" spokojený uživatel, než se dokola bránit nepodloženým atakům o šizení dílů, nekvalitní výrobě a výdrži jen po dobu záruky a pak ámen. Mě zde mají za člověka který je na výplatní listině Vari a dělám tu firmě jen falešnou reklamu.
na kto vie ci nejsi sam majitel VARI
teraz OT: pozeram si stale nejaka videjka na jutube a skusal som raz riadkovat zemiaky s radlickami dopredu ale vobec mi to neslo jak to praktizujete vy? cital som aj tu na fore ale jeden tvrdi to, druhy tamto...som s toho dajaky zmateny
teraz OT: pozeram si stale nejaka videjka na jutube a skusal som raz riadkovat zemiaky s radlickami dopredu ale vobec mi to neslo jak to praktizujete vy? cital som aj tu na fore ale jeden tvrdi to, druhy tamto...som s toho dajaky zmateny
Nevím přesně, jestli jsi myslel tím tvoření brázd pro sázení brambor. Vychází se z toho, že jako jarní příprava je na sázení je rotavátorování. Pak se otočí spodní závěs o 180° a do něho se dá nosič radliček s radličkama. Tím, že jedeš radličkama před kolama jim vlastně vytváříš "cestu" v kypré zemině a jen udržuješ aby to bylo rovný. Použiješ i patky radliček společně s citem vlastních rukou k udržení rovnoměrného zahloubení. A je to!!! Nezapomeň na pro tebe vhodné nastavení řídítek, ať to máš co nejpohodlnější. Zahrnování oběma radličkama ve předu nutnost, jinak se kolama neudržíš na vršcích zeminy, které vznikly při járkování. Je fakt, že najárkovat se dá i s radličkama "v zadu", ale zahrnout nasázené už teda fakt jen v přední agregaci.
DYK píše:Nevím přesně, jestli jsi myslel tím tvoření brázd pro sázení brambor. Vychází se z toho, že jako jarní příprava je na sázení je rotavátorování. Pak se otočí spodní závěs o 180° a do něho se dá nosič radliček s radličkama. Tím, že jedeš radličkama před kolama jim vlastně vytváříš "cestu" v kypré zemině a jen udržuješ aby to bylo rovný. Použiješ i patky radliček společně s citem vlastních rukou k udržení rovnoměrného zahloubení. A je to!!! Nezapomeň na pro tebe vhodné nastavení řídítek, ať to máš co nejpohodlnější. Zahrnování oběma radličkama ve předu nutnost, jinak se kolama neudržíš na vršcích zeminy, které vznikly při járkování. Je fakt, že najárkovat se dá i s radličkama "v zadu", ale zahrnout nasázené už teda fakt jen v přední agregaci.
no ja nemam rotovator, mam len radlickovy kypric a potom pobranim. pytam sa prave kvoly tej rovnosti riadkov...poslednu dobu to len opatrne nariadkujem a motykou zahrabu otroci
ale chcel by som to skusit pekne ako je na videu... co sa tyka potom oboravania tak to mas radlicky v zadu? ci tiez v predu?
Možná bude dobré ze začátku to zkoušet s menším záběrem do hloubky a projet tedy vícekrát. Co je na videu je drtivá většina zrotavátorováno. Nahrnování v průběhu vegetace je agregace v zadu, ale jen do doby, kdy se rostlina vejde pod převodovku, nebo jen mírně ohne. Do vzrostlejších už musíš nasadit oborávací kolečka a jednu radličku do jiného držáku a pěkně řádek po řádku.
Dyku,proč si víc nepojednal o //U převodové skříně DSK 317.1/S (Global) "trčí" ony šestihrany závratných 125 mm tj. 12,5cm na jednu stranu a druhou stranu totéž. Měřeno z venku od gufera.//Závratných 12,5cm je moc a tedy proorávací kola se na Global moc nehodí,nebo si dal na vědomí tomu kolegovi,který upozorňoval jak to v závodě Vari novým modelem pokazili,že nemá pravdu.Mám o proorávací kola zájem.Proto se ptám.
Jinak to doplnění oleje z 1.5litru na 1,7 lit.jsem udělal tou odsávačkou.Tak ,aby olej začal vytékat z kontrolního šroubu .Olej nasála .To mě nejvíc zajímalo.
Jinak to doplnění oleje z 1.5litru na 1,7 lit.jsem udělal tou odsávačkou.Tak ,aby olej začal vytékat z kontrolního šroubu .Olej nasála .To mě nejvíc zajímalo.
Došlo k nedorozumění. Vůbec netoužím a ani snad nechci mít vždycky pravdu a tady už vůbec ne. Klidně si ty kolečka na global kup.
Hele, argument " kdyby to k ničemu nebylo, tak by to přeci nevyráběli a neprodávali a kromě toho tady píšou že to jde a funguje" jsem už několikrát slyšel, hlavně tedy v souvislosti s takovýmihle " čínskými" výrobky a už mě fakt nemůže překvapit.
A když ti tu bude poskytnut kontakt na hodného strýčka vari, tak od něj třeba na ty kolečka dostaneš i slevu. Myslím si, že jich zas tolik prodat nemůžou - no, i když reklama dokáže divy a přpadá mi, že se snad úplně vytrácí zdravý selský rozum. Takže se třeba zase pletu a statistiky ukazujou něco jiného, to je klidně možný
Hele, argument " kdyby to k ničemu nebylo, tak by to přeci nevyráběli a neprodávali a kromě toho tady píšou že to jde a funguje" jsem už několikrát slyšel, hlavně tedy v souvislosti s takovýmihle " čínskými" výrobky a už mě fakt nemůže překvapit.
A když ti tu bude poskytnut kontakt na hodného strýčka vari, tak od něj třeba na ty kolečka dostaneš i slevu. Myslím si, že jich zas tolik prodat nemůžou - no, i když reklama dokáže divy a přpadá mi, že se snad úplně vytrácí zdravý selský rozum. Takže se třeba zase pletu a statistiky ukazujou něco jiného, to je klidně možný
Hodný strýček slevy nezajišťuje, na večerníčka rozhazující kontakty si nehraje, ale projednává situace a stavy, vyhodnocuje a až pak případně předává kontakty. Jak je, nebo není se strýčkem spokojen schmoud by ti myslím mohl napsat on sám. Strýček se ale taky může na všechno a všechny a pěkně z vysoka, vysrat. A čína? Ještě že ji máme, jinak by cena asi nebyla v dnešních intencích. Kvalita? Nemá cenu rozvádět, zatím nebyl ten, který by to doopravdy a popravdě chtěl slyšel.
Jako poslední věc uvedu, že Český a Slovenský trh není schopen "uživit" Vari. Ten trh je malý. To si myslím dovede představit každý a ví tak nějak o co jde. Přesto jsou roční produkce vyprodány, stává se, že některé zboží je v sezoně už nedostupné a "dovyrábí" se poptávka. Takže my tady nejsme ti, způsobují nedostatek zboží, ale nejkritičtější jsme s předstihem. Nemám nic proti kritice, obzvlášť, když je oprávněná, a proti té ostatní se ohradím. Nebaví mě to, nevím, proč bych měl být já ten, co by měl přinášet důkazy o tom, že to co někdo napsal není pravda, nebo je úplně jinak. Prostě někdo si něco vymyslí, což je nejpohodlnější a já to mám důkazy obhajovat? Na to se můžu vysrat a tak prostě budu ten, který jen řekne, že to není pravda, když to tak bude a konec. Proč se o nekvalitě neozvou třeba Němci a jistě se shodneme, že to je přísný partner, proč známá firma ESM zařazuje výrobky Vari do svého zboží? Protože je Vari nekvalitní? Asi teda ano, jinak už nevím. A nejde jen o Němce, zákazníků po světě je víc. Kdo kdy navštívil francouzké forum o Motostandard Terra, píšou si tam lidé o stále pokračující výrobě v česku. Uznávají, že je to časem jiné, ale nikdo nepíše, že špatné. Teda z těch, co si novodobou Vari koupil. Ano, i dnes se ve Francii najdou tací, co si tento strojek pořídí což je v česku asi nepochopitlené, jsou spokojeni. Sledují novinky a tak nějak kolem toho klábosí, jak už to na forech bývá.
Jako poslední věc uvedu, že Český a Slovenský trh není schopen "uživit" Vari. Ten trh je malý. To si myslím dovede představit každý a ví tak nějak o co jde. Přesto jsou roční produkce vyprodány, stává se, že některé zboží je v sezoně už nedostupné a "dovyrábí" se poptávka. Takže my tady nejsme ti, způsobují nedostatek zboží, ale nejkritičtější jsme s předstihem. Nemám nic proti kritice, obzvlášť, když je oprávněná, a proti té ostatní se ohradím. Nebaví mě to, nevím, proč bych měl být já ten, co by měl přinášet důkazy o tom, že to co někdo napsal není pravda, nebo je úplně jinak. Prostě někdo si něco vymyslí, což je nejpohodlnější a já to mám důkazy obhajovat? Na to se můžu vysrat a tak prostě budu ten, který jen řekne, že to není pravda, když to tak bude a konec. Proč se o nekvalitě neozvou třeba Němci a jistě se shodneme, že to je přísný partner, proč známá firma ESM zařazuje výrobky Vari do svého zboží? Protože je Vari nekvalitní? Asi teda ano, jinak už nevím. A nejde jen o Němce, zákazníků po světě je víc. Kdo kdy navštívil francouzké forum o Motostandard Terra, píšou si tam lidé o stále pokračující výrobě v česku. Uznávají, že je to časem jiné, ale nikdo nepíše, že špatné. Teda z těch, co si novodobou Vari koupil. Ano, i dnes se ve Francii najdou tací, co si tento strojek pořídí což je v česku asi nepochopitlené, jsou spokojeni. Sledují novinky a tak nějak kolem toho klábosí, jak už to na forech bývá.