Nakladač do třibodového závěsu traktoru
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Nakladac do tribodoveho zavesu traktoru
Moc moc se mi to líbí,opravdu super,ale jak vysoko to bude asi zvedat,krok pístu není zas až tak velký,tak aby to potom vúbec naložilo třeba hlínu na vlek atd.Kdyby ne tak by to postrádalo smysl,ale jinak opravdu zajmavé.
- BorekCh
No nejdřív sem si z latiček a izolačky zkusil udělat jen to základní rameno a pak sem to přichytil k závesu a u valníku sem si stim hrál tak dlouho, až sem dospěl k nějakým optimálním rozměrům. Takže podle těch experimentů by to mělo zvedat asi 160cm do výšky sklopených vidlí a dostat by se to mělo asi za půlku origo vlečky za TKčko. Jaká bude zkutečnost to zjistim až to postavim. No až budu mít ve škole chvíli čas tak zkusim přimodelovat k sestavě jakousi zem a zkusim zjistit rozměry. Chci to co nejvíc odzkoušet abych pak míň řezal.
když jsem byl mladý tak počítače ještě nebyly k mání a když jsem v JZD něco vykoumal tak mi to mnoho starých kmetů a nebo bolšánů ale i vzdělaných lidí zamítalo s tím že je to nereálné /asi že na to nepřišly oni/ a tak jsem od jisté doby přestal dodávat popisy a výkresy a hned jsem udělal model jako ty--z latí,pásky atd. a tím jsem je přesvědčil o funkčnosti a hlavně o ekonomičnosti-úbytek lidské práce a náklady,dnes už je to jednodušší,3D program to řeší ale pro mě latky,pásky,tyčky zůstavají a proto jdeš dle mě správným směrem
Nevím jestli to chápu dobře,ke sklopeným vidlím to znamená těmi hřeby dolů?A k tomu sklopenému hřebu je to 160cm?No to by bylo super teda to koukám.Jestli je to tak,začíná mě to eminentně zajímat a chtěl bych se optat,zda podle tvého výkresu mohu něco takového spáchat?
trochu jsem si přenesl měřítko z kotovaného výkresu a došel jsem ke způsobu jak si to můžeš doma na svém TK vyzkoušet,zvedni ramena do max. výšky,prodluž je prknem o 1m a odečti od konce prkna ve vertikále k zemi 40cm/=délka sklopených hrotů/ a dostaneš výslednou hodnotu výšky sklopených hrotů nad zemí,je to tak záležitost na 2 minuty
- BorekCh
Na výkres si nekladu žádné tajnosti, taky sem rád když někdo hodí nějaký náčrtek zajímavého nářadí. Včera sem se pustil do díla a už mám skoro hotový ten základní rám, akorát sem ještě trošku upravoval rozměry (pár cm). Sem sám zvědav co z toho bude, fota z prací sem hodim hned jak budu mít čas.
- BorekCh
Tak sem dneska vyzkoušel rám na TKčku. Musím ještě upravit vzdálenost zvedacího čepu, výška čepu vidlí je 150cm od země.
- jirka_holub
Pekna prace.
Z ceho budes delat ty hroty ?
Z ceho budes delat ty hroty ?
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
...aj mne sa to moc páči, ale ako budeš obracať vidly cez tiahlo- ručne, alebo tam fukneš hydraulický valec?
Potom urob test, koľko to unesie hmoty v kg.Konečne TK s nakladačom- držím palce.
Peter
Potom urob test, koľko to unesie hmoty v kg.Konečne TK s nakladačom- držím palce.
Peter
Ujo, odveziete ma na traktore?
- BorekCh
Hroty budu dělat z tyčoviny průměru asi 25mm a materiálu 12 050. Vyklápění bych chtěl hydraulikou, ale musel bych sehnat rozvaděč a válec. Nejspíš to budu muset teď vyřešit pomocí táhla, ale o tom ještě nemám představu. Chtělo by to vícepolohové, něco jako zobáček a ozub. segment (rohatka a západka).
- BorekCh
Tak sem nakladac konečně zhruba udělal a dnes i vyzkoušel. Přidávám video, ale natočené zatim jen mobilem.
Máš to super ,mysliš že kdyby tam byla jiná lžíce dalo by se to použit i
ma písek?
ma písek?
-
BorekCh: Koukam na ten tvuj vozik ......... mohl by jsi me prosim vyfotit, jak je tam udelane to hydraulicke sklapeni? Mam velice podobny, ale kompletne ocesany a zajimalo by me, jak to ma v originale vypadat.
- BorekCh
Do budoucna počítám s lžící i na písek, teď sem jen nutně potřeboval naložit hnůj. O víkendu sem naložil 5 vleček hnoje za odpoledne, dá se s tim i trochu skládat. Vyklápění vozíku při nejbližší příležitosti nafotim.
- jirka_holub
Ahoj
Sestrojil jsem rameno, ktere slouzi na nakladani baliku sena na vlek a na ulozeni baliku do dvou vrstev na sebe. Zaroven bude vyuzivano v pripade potreby jako jerab. A mozna k tomu udelam i lzici s hroty, pro nakladani hnoje (vyklapeni bude mechanickou zapadkou).
Rozsah zdvihu tak jak je to na fotkach je cca 60cm - 3m ( kdyz je pist v nejvyssim oku). Pouzita pistnice ma krok 25cm. Se zdvihanim baliku to nema zadany problem.
Nejdriv jsem ruzne zkousel a pomeroval, aby to pekne zdvihalo: Ze srotu je bezvadne masivni material na cepy: A vsechny diry jsou vyztuzene privarenim silnych kousku zeleza s dirami: Kdyz zvednu nakladac v ramenech uplne nahoru, tak lze priprahnout jednoosou vlecku. Tak ji privezu na louku a odprahnu. Pak postupne nalozim 6 baliku, stahneme je kurtnama a vlecku zase zaprahnu. Vykladani baliku na jinem miste. Pokladam je na pripraveny rost ze starych tramu, at nelezi na zemi. Budou to 2 rady po 12 kusech ve dvou vrstvach. pak to zakryjeme plachtou.
Poznatky ze stavby:
- horni tyc jsem delal na posledni chvili a vysla moc dlouha. Jehla proto neni vodorovne, ale trochu dolu. Na hrbolech mi proto parkrat balik sklouzl, musim jezdit opatrne.
Reseni: horni tyc predelam
- hlavni jehla je z nejake tyce 4cm tluste. Trochu se ohnula. Z ceho mam tu jehlu udelat, aby vydrzela vsechno ? napada me treba nejaka poloosa z nakladaku ? Jine napady ?
- Jinak to slape uplne bez problemu. A to me dost prekvapilo !! To jsem fakt necekal
Treba i na tu vlecku jsem to nalozil a slozil na prvni pokus, ani nic nespadlo. Baliky se daji docela jemne postrkovat apod.. zkratka parada
Sestrojil jsem rameno, ktere slouzi na nakladani baliku sena na vlek a na ulozeni baliku do dvou vrstev na sebe. Zaroven bude vyuzivano v pripade potreby jako jerab. A mozna k tomu udelam i lzici s hroty, pro nakladani hnoje (vyklapeni bude mechanickou zapadkou).
Rozsah zdvihu tak jak je to na fotkach je cca 60cm - 3m ( kdyz je pist v nejvyssim oku). Pouzita pistnice ma krok 25cm. Se zdvihanim baliku to nema zadany problem.
Nejdriv jsem ruzne zkousel a pomeroval, aby to pekne zdvihalo: Ze srotu je bezvadne masivni material na cepy: A vsechny diry jsou vyztuzene privarenim silnych kousku zeleza s dirami: Kdyz zvednu nakladac v ramenech uplne nahoru, tak lze priprahnout jednoosou vlecku. Tak ji privezu na louku a odprahnu. Pak postupne nalozim 6 baliku, stahneme je kurtnama a vlecku zase zaprahnu. Vykladani baliku na jinem miste. Pokladam je na pripraveny rost ze starych tramu, at nelezi na zemi. Budou to 2 rady po 12 kusech ve dvou vrstvach. pak to zakryjeme plachtou.
Poznatky ze stavby:
- horni tyc jsem delal na posledni chvili a vysla moc dlouha. Jehla proto neni vodorovne, ale trochu dolu. Na hrbolech mi proto parkrat balik sklouzl, musim jezdit opatrne.
Reseni: horni tyc predelam
- hlavni jehla je z nejake tyce 4cm tluste. Trochu se ohnula. Z ceho mam tu jehlu udelat, aby vydrzela vsechno ? napada me treba nejaka poloosa z nakladaku ? Jine napady ?
- Jinak to slape uplne bez problemu. A to me dost prekvapilo !! To jsem fakt necekal
Treba i na tu vlecku jsem to nalozil a slozil na prvni pokus, ani nic nespadlo. Baliky se daji docela jemne postrkovat apod.. zkratka parada