Můžeš to prosím popsat nějak blíž, jak jsi k tomu došel a pod.? Jak víš že jde benzín do sání a ne do motoru? Nějak si to neumím představit dost dobře, ale třeba někdo jiný poradí...Zahradník píše:Dobrý den, potřeboval bych poradit se strojem MF 70. Asi před týdnem jsem sekal a najednou chcípla a nešla nastartovat. Svíčka házela jiskru a prostě do motoru nešel benzín. Všechno jsem vyčistil nasadil a zas nešel do motoru, ale šel na druhou stranu do sání. Tak jsem se naštval a dal jsem tam druhý, který mám a emefka šla pěkně posekala 10aru jetele. A včera jsem začal sekat louku půlku jsem posekal v pohodě pak opět chcípla a opět nejde benzín do motoru, ale na druhou stranu. Karburátory mám Bing a na palivové hadičce mám filtřík. Děkuji za každou radu.
MF-70 r. v. 1983
Moderátor: DYK
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
Re: MF-70 r. v. 1983
MF70+ŽTR-61+FS-75+pluh+prstová lišta 140+bezprstá lišta 120+vozík
Do ženské, do melounu a do enefy nevidíš...
-
Došel jsem k tomu jednoduše rozdělal jsem karburátor a v kovovém kolínku co vede ke vzduchovému filtru byl benzín. A ještě mi po puštění benzínu kohoutkem začal všude téct benzín jenom ne do motoru. Tekl kolem jak se pumpuje benzín a tou dírkou co má téct při startování. Když dám pod svíčku trochu benzínu tak normálně motor chytne. Takovou závadu mám u obou karburátorů.
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak vypadá spíš na ventilek ve víčku plovákové komory jak je přívod paliva. Ten ventilek je nešťastný, i když spíš jsem zažil, že neotevřel, protože zůstal přilepený, měl by odpadnout vlastní vahou. A nebo pak plovák je zadrhlý a valí ti do toho benzín vrchem spodem, pak by asi mohl být až v kolínku sání.Zahradník píše:Došel jsem k tomu jednoduše rozdělal jsem karburátor a v kovovém kolínku co vede ke vzduchovému filtru byl benzín. A ještě mi po puštění benzínu kohoutkem začal všude téct benzín jenom ne do motoru. Tekl kolem jak se pumpuje benzín a tou dírkou co má téct při startování. Když dám pod svíčku trochu benzínu tak normálně motor chytne. Takovou závadu mám u obou karburátorů.
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/50500289 ... -MF-70.php Celkem mě zaujal tento inzerát. Ani ne tak ta enefa, ale přední vozík, zajímavé řešení, ovšem nevím co na to řekne ta část s náhonem zařízení, tam musí být dost velké zatížení podle umístění toho sedáku.
Zkusil jsem kontaktovat prodejce, jestlil by nedodal nějaké detailnější foto, tak uvidíme
Zkusil jsem kontaktovat prodejce, jestlil by nedodal nějaké detailnější foto, tak uvidíme
Přesně jak píše družstevník, i mě se sekala asi jehla a pro pročistění je to v pořádku. Tedy ještě musím porychtovat hladinu.
Jak má být vysoko nastavená hladina u Karburatoru Jikov 2923?
Jak má být vysoko nastavená hladina u Karburatoru Jikov 2923?
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
MF 70
Dobrý den, vlastním již 1 rok mf 70 od původního majitele byla celkem zanedbávána měli jsme s ní hodně oprav a sloužila pár měsíců dobře bez závad a najednou jsme jeli a začalo v ní něco chrastit. Vždy, když se zahřál motor tak to chvíli chrastilo a zvedla se nepatrně rychlost po chvíli to přestalo a zase znovu. Startuje hůř a střílí z výfuku. Nevíte prosím čím by toto mohlo být způsobeno?
Děkuji David Horáček
Děkuji David Horáček
Tak páni šikulové - odborníci na emefku - honem nějaké zasvěcené komentáře, co s tím ! Tady se na vás s důvěrou obrací nový účastník fóra, tak ho přece nenecháte ve štychu, ne?
Davčo možná by pomohlo trochu přiblížit, jaké opravy se na stroji dělaly, jaký je tam motor, kdo všechno už se v tom vrtal a třeba by něco napověděla i nějaká ta fotečka...
Davčo možná by pomohlo trochu přiblížit, jaké opravy se na stroji dělaly, jaký je tam motor, kdo všechno už se v tom vrtal a třeba by něco napověděla i nějaká ta fotečka...
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
Za sebe můžu říct, že rozhodně nejsem odborník na enefu i když s ní dělám pomalu 15 let kolem baráku. Ale je to celkem dost málo informací. Co znamená hodně oprav? Co všechno se opravovalo? Chrastění, to může dělat spojka (ojetý grafitový kroužek) a taky to může dělat cokoliv jiného. Motor u MF je celkem oříšek (taky proto jsem předělal na 4takt i když čínský, ale má za sebou pomalu sezonu a jede jak hodinky). Střílení do výfuku to by mohl být špatný předstih, bohatá směs nevím chce to vědět jakou má barvu svíčka a jak moc je zahnojená. Pokud to prásklo víckrát do výfuku můžu se rovnou koupit nová gufera atd. Evidentně na té enefě budou potřeba další opravy. Takže asi takDAFcif píše:Tak páni šikulové - odborníci na emefku - honem nějaké zasvěcené komentáře, co s tím ! Tady se na vás s důvěrou obrací nový účastník fóra, tak ho přece nenecháte ve štychu, ne?
Prosím - MF-ka mně při běhu motoru docela chrastí a rachotí, když zmáčknu páčku spojky tak to přestane, jinak to dělá pořád, v otáčkách i na volnoběh... předpokládám, že to dělají lamely spojky. Servisák mně říkal, že to je normální a nemám to řešit, mně se to úplně nezdá, jak to dělám Vám?
MF-ku má nově, předtím jsem s ní dělal naposled v půlce osmdesátých let a už se na chrastění nepamatuju
MF-ku má nově, předtím jsem s ní dělal naposled v půlce osmdesátých let a už se na chrastění nepamatuju
Country boy...
- druzstevnik
- Kontaktovat uživatele:
Rover68 píše: Servisák mně říkal, že to je normální a nemám to řešit, mně se to úplně nezdá, jak to dělám Vám?
Chrastí, podle mně tam je vyjetý grafitový kroužek, ale taky jsem to zatím neřešil....
Ahojte našiel by sa niekto ochotný kto má na mulčovači žtr 61 tie 3 nálepky, že by mi ich pekne zblízka odfotil? Dal by som si podľa toho vyrobiť nové, chcem to mať origo Ďakujem
UNI-systém MT7-055
Tak jsem MF dneska odvezl k jednomu dlouholetému servisákovi u Jičína, tak uvidíme...druzstevnik píše:Rover68 píše: Servisák mně říkal, že to je normální a nemám to řešit, mně se to úplně nezdá, jak to dělám Vám?
Chrastí, podle mně tam je vyjetý grafitový kroužek, ale taky jsem to zatím neřešil....
Country boy...
Jak probíhá oprava?
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Ahoj, díky za zájem :-) MF už mám doma, byl tam ojetý grafitový kroužek na cca polovinu nové tloušťky, tak ho vyměnil, všechno seřídil, nabrousil kosu, seřídil kosu atd. Takže MF je zase ve formě... i když to chrastění je tam pořád, ale slabší...
Country boy...