Zemedelsky podnikatel ???

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
Jan_2

Re: Zemedelsky podnikatel ???

#31 Nový příspěvek od Jan_2 »

coz musi byt pro nekoho, koho cerstve vyhodi z prace "dobra" zprava. Kor kdyz bude mit zenu na matersky a nejakou tu pujcku.
mam teda jen asi 2 ha, ale dotace nemam a zatim ani neplanuju. Pokud jo, tak asi jedine pres s.r.o.
dalsi teoreticky problem je to podnikani za dosazenim zisku, teda nemuzu na jedny strane, v pripade mikrofarmy
pobrat dotaci a plody prace projist doma - tedy je nezdanit. Samozrejme to asi nikdo nekontroluje. zatim.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

frturek1

#32 Nový příspěvek od frturek1 »

no tak vysledek tehle komplikaci je skoro o 700 zaregistrovanejch zadosti o dotaci min oproti lonsku, sem zvedavej co bude s tema penezma :D

Jan_2

#33 Nový příspěvek od Jan_2 »

No treba jako se driv pred 48 rokem zakladala druzstva prodejni,
budou se zakladat s.r.o. , jejichz jediny ucel bude zdruzit majitele pudy, kteri pres ni protahnou dotace ve forme najmu.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Fidlla

#34 Nový příspěvek od Fidlla »

Rolník74 píše:To školení na postřiky má něco do sebe.Člověk si alespoň uvědomí co je to za svinstvo a podle toho s tím zachází.Existuje několik stupňů, já mám to nejvyšší, to znamená jednou za pět let,ale dnes stačí i nižší stupeň a můžete stříkat. Kontroly postřikovaču taky prodloužili a všichni máte vesměs nesený,takže hodit na vozík a hurá...

Tak to muzes nakupovat,prodavat a i aplikovat..mas tedy 3 stridu...
Zkouzky a testy dobry? Kolik staly?
Zetor 6718 DEEP RED

Jan_2

#35 Nový příspěvek od Jan_2 »

no a jak "moc" je to povinny ?
protoze hned v uvodu se pise :
Odbornou způsobilostí musí disponovat všechny osoby, které v rámci svých profesních činností nakládají s přípravky na ochranu rostlin.

tedy profesnich. sice se tam pise, ze bez toho skoleni mi neprodaji profi baleni chemikalie, ale pokud nejsem podnikatel, tak se mi to netyka, nebo jo ? Aby to nebylo jako s strojnim prukazem na bagr, kde se vychazi z zakoniku prace, ktery se tyka zamestnancu.
jestli to neni dalsi cast "vyhod" tech dotaci, udelat z prijemce nekoho, kdo je povinny skoleni.

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Fidlla

#36 Nový příspěvek od Fidlla »

Mladej dela s postrikama,jezdi s potrikovacem a nebo navazi k potrikovaci (jsou dva stridaji se,kdo to dela tak vi co je to zablazinec) a s kolegou maji 1 tridu. To je chemickou ochranu-muzes pracovat s temito jedy.
2 je na nakup a ochranu
3 je na nakup ,ochranu a distribuci (prodej)

Kdo nema aspon 1,nesmi strikat s postrikovacem vetsim jak 200l...nebo respoktive muze,pokud ho nezastavy pravni organ ci ho nebonzne dobrej soused...
Zetor 6718 DEEP RED

Jan_2

#37 Nový příspěvek od Jan_2 »

to o tech 200l se pise kde ?
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#38 Nový příspěvek od Antony30011 »

Co je treba na tu 1 tridu?

frturek1

#39 Nový příspěvek od frturek1 »

trosku tet mimo tema, ale letos nebudou ani vyplacet zalohy na saps uz taky nevi co vymyslet

Rolník74

#40 Nový příspěvek od Rolník74 »

Fidlla píše:
Rolník74 píše:To školení na postřiky má něco do sebe.Člověk si alespoň uvědomí co je to za svinstvo a podle toho s tím zachází.Existuje několik stupňů, já mám to nejvyšší, to znamená jednou za pět let,ale dnes stačí i nižší stupeň a můžete stříkat. Kontroly postřikovaču taky prodloužili a všichni máte vesměs nesený,takže hodit na vozík a hurá...

Tak to muzes nakupovat,prodavat a i aplikovat..mas tedy 3 stridu...
Zkouzky a testy dobry? Kolik staly?
Dělal jsem v Hradci a půjčuji si na to dvě učebnice od známého agronoma.Je tam písemný test a ústní tři otázky.Napoprvé to bylo jak maturita,fakt jsem se učil,na podruhé už lepší,ale stejně jsem se dva týdny učil a už se chystám na třetí...

Pedro75

#41 Nový příspěvek od Pedro75 »

Zdravím pánové,

mám na vás dotaz. Chci se registrovat jako zem. podnikatel, ale mám dilema zda být plátce DPH či ne. Mám prozatím 13 ha orné a zatím to bude při práci, stroje budu nakupovat postupně a spíše asi starší. Je hodně pro a proti a zatím nic nepřevažuje. Jaké máte zkušenosti či rozum. Díky za názory. Pedro

Jan_2

#42 Nový příspěvek od Jan_2 »

jaky je duvod pro to byt platcem ? Vetsina odberatelu jsou platci ?
Pokud ne, tak podle komodity bude konkurent neplatce o 21 % levnejsi.
Starsi stroje asi taky budou bez DPH , a takovy, dokud plati 80 % pausal na zemedelstvi nema cenu ani brat paragony.
Jedine jako dukaz vlastnictvi.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

Rolník74

#43 Nový příspěvek od Rolník74 »

Pedro75 píše:Zdravím pánové,

mám na vás dotaz. Chci se registrovat jako zem. podnikatel, ale mám dilema zda být plátce DPH či ne. Mám prozatím 13 ha orné a zatím to bude při práci, stroje budu nakupovat postupně a spíše asi starší. Je hodně pro a proti a zatím nic nepřevažuje. Jaké máte zkušenosti či rozum. Díky za názory. Pedro
Tak za mě jednoznačně plátce.Od letoška se řepka i obilí prodává bez daně,takže fakturuješ do výkupu bez dph,takže žádný neplatíš a jsi pouze 100% příjemcem vratky DPH.A tam je vše,nafta-uvědom si,že norma je kolem 110l/ha a to u tebe dělá 1430l nafty spotřeby ročně po 30,- je na dph cca 7tis.vratka!Kde máš ND na traktor,stroje,sice koupíš starší bez dph,ale veškerý Nd už kupuješ s dph,kde je materiál na nové bočnice u vleku,nové pneu,mobilní telefon,digitální foťák(zaznamenáváš růstové fáze rostlin),notebook,tablet,které můžeš kupovat každý rok,protože ti upadli a jsou mrtví,vrtačka,bruska,céóčko,invertor,křoviňák na vysekávání mezí,motorová pila,gola sada,osiva,postřiky,hnojiva,osobní auto-dnes existuje měsíční paušál 5tis. a nemusíš vést knihu jízd-naftu si sice di nákladu nedáš,ale opravy,pneu ano,vozík za os.auto,kterým jezdíš pro osiva,postřiky,hnojiva...pracovní oděvy,obuv...no je toho moc a na všem je 21%!! :)

bobm34

#44 Nový příspěvek od bobm34 »

souhlas s rolník 74.navíc nevím jestli je paušál 80% tak výhodný.já jedu od začátku bez paušálu a do dph v zemědělství dáš opravdu každou kravinu.

bratrH

#45 Nový příspěvek od bratrH »

Mám dotaz.Od května jsem registrován jako zemědělský podnikatel.Je možno ,a na jak dlouho si tuto podnikatelskou činnost přerušit během zimního období?Děkuji

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“