Zemedelsky podnikatel ???
Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss
Re: Zemedelsky podnikatel ???
coz musi byt pro nekoho, koho cerstve vyhodi z prace "dobra" zprava. Kor kdyz bude mit zenu na matersky a nejakou tu pujcku.
mam teda jen asi 2 ha, ale dotace nemam a zatim ani neplanuju. Pokud jo, tak asi jedine pres s.r.o.
dalsi teoreticky problem je to podnikani za dosazenim zisku, teda nemuzu na jedny strane, v pripade mikrofarmy
pobrat dotaci a plody prace projist doma - tedy je nezdanit. Samozrejme to asi nikdo nekontroluje. zatim.
mam teda jen asi 2 ha, ale dotace nemam a zatim ani neplanuju. Pokud jo, tak asi jedine pres s.r.o.
dalsi teoreticky problem je to podnikani za dosazenim zisku, teda nemuzu na jedny strane, v pripade mikrofarmy
pobrat dotaci a plody prace projist doma - tedy je nezdanit. Samozrejme to asi nikdo nekontroluje. zatim.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
no tak vysledek tehle komplikaci je skoro o 700 zaregistrovanejch zadosti o dotaci min oproti lonsku, sem zvedavej co bude s tema penezma
No treba jako se driv pred 48 rokem zakladala druzstva prodejni,
budou se zakladat s.r.o. , jejichz jediny ucel bude zdruzit majitele pudy, kteri pres ni protahnou dotace ve forme najmu.
budou se zakladat s.r.o. , jejichz jediny ucel bude zdruzit majitele pudy, kteri pres ni protahnou dotace ve forme najmu.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Rolník74 píše:To školení na postřiky má něco do sebe.Člověk si alespoň uvědomí co je to za svinstvo a podle toho s tím zachází.Existuje několik stupňů, já mám to nejvyšší, to znamená jednou za pět let,ale dnes stačí i nižší stupeň a můžete stříkat. Kontroly postřikovaču taky prodloužili a všichni máte vesměs nesený,takže hodit na vozík a hurá...
Tak to muzes nakupovat,prodavat a i aplikovat..mas tedy 3 stridu...
Zkouzky a testy dobry? Kolik staly?
Zetor 6718 DEEP RED
no a jak "moc" je to povinny ?
protoze hned v uvodu se pise :
Odbornou způsobilostí musí disponovat všechny osoby, které v rámci svých profesních činností nakládají s přípravky na ochranu rostlin.
tedy profesnich. sice se tam pise, ze bez toho skoleni mi neprodaji profi baleni chemikalie, ale pokud nejsem podnikatel, tak se mi to netyka, nebo jo ? Aby to nebylo jako s strojnim prukazem na bagr, kde se vychazi z zakoniku prace, ktery se tyka zamestnancu.
jestli to neni dalsi cast "vyhod" tech dotaci, udelat z prijemce nekoho, kdo je povinny skoleni.
Honza
protoze hned v uvodu se pise :
Odbornou způsobilostí musí disponovat všechny osoby, které v rámci svých profesních činností nakládají s přípravky na ochranu rostlin.
tedy profesnich. sice se tam pise, ze bez toho skoleni mi neprodaji profi baleni chemikalie, ale pokud nejsem podnikatel, tak se mi to netyka, nebo jo ? Aby to nebylo jako s strojnim prukazem na bagr, kde se vychazi z zakoniku prace, ktery se tyka zamestnancu.
jestli to neni dalsi cast "vyhod" tech dotaci, udelat z prijemce nekoho, kdo je povinny skoleni.
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Mladej dela s postrikama,jezdi s potrikovacem a nebo navazi k potrikovaci (jsou dva stridaji se,kdo to dela tak vi co je to zablazinec) a s kolegou maji 1 tridu. To je chemickou ochranu-muzes pracovat s temito jedy.
2 je na nakup a ochranu
3 je na nakup ,ochranu a distribuci (prodej)
Kdo nema aspon 1,nesmi strikat s postrikovacem vetsim jak 200l...nebo respoktive muze,pokud ho nezastavy pravni organ ci ho nebonzne dobrej soused...
2 je na nakup a ochranu
3 je na nakup ,ochranu a distribuci (prodej)
Kdo nema aspon 1,nesmi strikat s postrikovacem vetsim jak 200l...nebo respoktive muze,pokud ho nezastavy pravni organ ci ho nebonzne dobrej soused...
Zetor 6718 DEEP RED
to o tech 200l se pise kde ?
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Co je treba na tu 1 tridu?
trosku tet mimo tema, ale letos nebudou ani vyplacet zalohy na saps uz taky nevi co vymyslet
Dělal jsem v Hradci a půjčuji si na to dvě učebnice od známého agronoma.Je tam písemný test a ústní tři otázky.Napoprvé to bylo jak maturita,fakt jsem se učil,na podruhé už lepší,ale stejně jsem se dva týdny učil a už se chystám na třetí...Fidlla píše:Rolník74 píše:To školení na postřiky má něco do sebe.Člověk si alespoň uvědomí co je to za svinstvo a podle toho s tím zachází.Existuje několik stupňů, já mám to nejvyšší, to znamená jednou za pět let,ale dnes stačí i nižší stupeň a můžete stříkat. Kontroly postřikovaču taky prodloužili a všichni máte vesměs nesený,takže hodit na vozík a hurá...
Tak to muzes nakupovat,prodavat a i aplikovat..mas tedy 3 stridu...
Zkouzky a testy dobry? Kolik staly?
Zdravím pánové,
mám na vás dotaz. Chci se registrovat jako zem. podnikatel, ale mám dilema zda být plátce DPH či ne. Mám prozatím 13 ha orné a zatím to bude při práci, stroje budu nakupovat postupně a spíše asi starší. Je hodně pro a proti a zatím nic nepřevažuje. Jaké máte zkušenosti či rozum. Díky za názory. Pedro
mám na vás dotaz. Chci se registrovat jako zem. podnikatel, ale mám dilema zda být plátce DPH či ne. Mám prozatím 13 ha orné a zatím to bude při práci, stroje budu nakupovat postupně a spíše asi starší. Je hodně pro a proti a zatím nic nepřevažuje. Jaké máte zkušenosti či rozum. Díky za názory. Pedro
jaky je duvod pro to byt platcem ? Vetsina odberatelu jsou platci ?
Pokud ne, tak podle komodity bude konkurent neplatce o 21 % levnejsi.
Starsi stroje asi taky budou bez DPH , a takovy, dokud plati 80 % pausal na zemedelstvi nema cenu ani brat paragony.
Jedine jako dukaz vlastnictvi.
Pokud ne, tak podle komodity bude konkurent neplatce o 21 % levnejsi.
Starsi stroje asi taky budou bez DPH , a takovy, dokud plati 80 % pausal na zemedelstvi nema cenu ani brat paragony.
Jedine jako dukaz vlastnictvi.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Tak za mě jednoznačně plátce.Od letoška se řepka i obilí prodává bez daně,takže fakturuješ do výkupu bez dph,takže žádný neplatíš a jsi pouze 100% příjemcem vratky DPH.A tam je vše,nafta-uvědom si,že norma je kolem 110l/ha a to u tebe dělá 1430l nafty spotřeby ročně po 30,- je na dph cca 7tis.vratka!Kde máš ND na traktor,stroje,sice koupíš starší bez dph,ale veškerý Nd už kupuješ s dph,kde je materiál na nové bočnice u vleku,nové pneu,mobilní telefon,digitální foťák(zaznamenáváš růstové fáze rostlin),notebook,tablet,které můžeš kupovat každý rok,protože ti upadli a jsou mrtví,vrtačka,bruska,céóčko,invertor,křoviňák na vysekávání mezí,motorová pila,gola sada,osiva,postřiky,hnojiva,osobní auto-dnes existuje měsíční paušál 5tis. a nemusíš vést knihu jízd-naftu si sice di nákladu nedáš,ale opravy,pneu ano,vozík za os.auto,kterým jezdíš pro osiva,postřiky,hnojiva...pracovní oděvy,obuv...no je toho moc a na všem je 21%!!Pedro75 píše:Zdravím pánové,
souhlas s rolník 74.navíc nevím jestli je paušál 80% tak výhodný.já jedu od začátku bez paušálu a do dph v zemědělství dáš opravdu každou kravinu.
Mám dotaz.Od května jsem registrován jako zemědělský podnikatel.Je možno ,a na jak dlouho si tuto podnikatelskou činnost přerušit během zimního období?Děkuji