Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Ja tiež po rusky neviem ani ceknúť, našiel som ho iba náhodou. Rozvádzač som rozobratý ešte nemal ele bol by v tom čert aby som ho neposkladal podľa tých videí.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Dnes som pretesňoval piest s pätky, je to už dosť davno čo som ho rozobral. Vybral som s neho 4 manžety a 1prachovku ale dnes sa mi pri skladani jedna manžeta zvíšila a nikde mi nechýba 2 manžety su na piestnej tyči, tretiu som dal do tej vrchnej časti čo sa šrubuje na valec je tam zaistena segerkou a 4 ide kde ? nevie niekto??
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
to mi pripomina mna ked som pred par rokmi opravoval pracku a aj ked som ju mal uz 3-krat rozobranu vzdy sa daco zvysilopedro643 píše:Dnes som pretesňoval piest s pätky, je to už dosť davno čo som ho rozobral. Vybral som s neho 4 manžety a 1prachovku ale dnes sa mi pri skladani jedna manžeta zvíšila a nikde mi nechýba 2 manžety su na piestnej tyči, tretiu som dal do tej vrchnej časti čo sa šrubuje na valec je tam zaistena segerkou a 4 ide kde ? nevie niekto??
milosba píše:to mi pripomina mna ked som pred par rokmi opravoval pracku a aj ked som ju mal uz 3-krat rozobranu vzdy sa daco zvysilopedro643 píše:Dnes som pretesňoval piest s pätky, je to už dosť davno čo som ho rozobral. Vybral som s neho 4 manžety a 1prachovku ale dnes sa mi pri skladani jedna manžeta zvíšila a nikde mi nechýba 2 manžety su na piestnej tyči, tretiu som dal do tej vrchnej časti čo sa šrubuje na valec je tam zaistena segerkou a 4 ide kde ? nevie niekto??
Ahoj,
prestal mi dobijet belorus, podle schematu, co mam to nekdo predelal z verze s 2 bateriema na jednu.
Asi odesel alternator, protoze at se motor toci, nebo ne , tak na kontaktech je jen 11,6-12.5 V, teda asi jen baterie.
Nemate nekdo schema , jak zapojit alternator z favorita ?
diky
Honza
prestal mi dobijet belorus, podle schematu, co mam to nekdo predelal z verze s 2 bateriema na jednu.
Asi odesel alternator, protoze at se motor toci, nebo ne , tak na kontaktech je jen 11,6-12.5 V, teda asi jen baterie.
Nemate nekdo schema , jak zapojit alternator z favorita ?
diky
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Hladaj na fore xkrat sa tu preberalo ako zapojit altik z fava
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
tak to zkusim jinak, je tam nutna ta zarovka na D+ ? nebo tam nemusi byt nic ?
V bagru zarovku nemam, jen budik dobijeni (ampermetr)
V bagru zarovku nemam, jen budik dobijeni (ampermetr)
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
ano je nutna bez nej to nemusi vobec fungovat, z d+ ziarovka (4W) cez spinacku na 12V
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
podle schematu to prave vypada, ze puvodne byl belorus na 24 V ale asi jen starter a pak to nekdo predelal na 12V.
S tou zarovkou , tusim, ze na favoritovi ma 2W , jsem nejak tusil ze tam musi byt kvuli buzeni.
S tou zarovkou , tusim, ze na favoritovi ma 2W , jsem nejak tusil ze tam musi byt kvuli buzeni.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Killer Koly
[img=http://s15.postimg.cc/ipl4k7g3r/Fotografie_0037.jpg]
takova jednoducha vysokozdvizna plosina z originalni lzice. zvedal jsem ty preklady za bagrem
takova jednoducha vysokozdvizna plosina z originalni lzice. zvedal jsem ty preklady za bagrem
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
to je tvoj? aj ta plosina?Killer Koly píše:[img=http://s15.postimg.cc/ipl4k7g3r/Fotografie_0037.jpg]
- Killer Koly
jj, ten je muj, i ta plosina. kdyz rozmontujes origo 70 cm lzici (tu zavuraci) a otocis ten spodek, funguje to takhle
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Ja by som original alternator z bielorusa za favoritacky nemenil. Ten rusky je tak genialne spraveny, ze je to skoda. Podla mna sa mu ten skodovacky nevyrovna. Ziadne uhliky co sa odieraju. Jedine co sa tam toci su loziska. Skus ho rozobrat, pomerat diody a vinutia. Ja by som tam dal polovodicovy regler a musi to dobijat. Prave dnes som to tak nahodil a dobija to ako ma. Na minimalnych otackach to dava 13,7V a na max otackach 14,7V.
Ziarovka musi byt, ale 2W.
roman len davaj pozor na Vmax aby si neuvaril baterku. 14,7 sa mi zda privelaroman79 píše:Ja by som original alternator z bielorusa za favoritacky nemenil. Ten rusky je tak genialne spraveny, ze je to skoda. Podla mna sa mu ten skodovacky nevyrovna. Ziadne uhliky co sa odieraju. Jedine co sa tam toci su loziska. Skus ho rozobrat, pomerat diody a vinutia. Ja by som tam dal polovodicovy regler a musi to dobijat. Prave dnes som to tak nahodil a dobija to ako ma. Na minimalnych otackach to dava 13,7V a na max otackach 14,7V.
origo mal bielorus dve 6V baterie preto to ludí mýli že to bolo na 24VJan_2 píše:podle schematu to prave vypada, ze puvodne byl belorus na 24 V ale asi jen starter a pak to nekdo predelal na 12V.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.