Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Uvažoval jsem o motoru Honda GCV 160, ale nevím, jestli bude pro práce, které jsem uvedl výše, dostačující. Výhledově uvažuji, že bych Vari používal jako bubnovou sekačku, případně mulčovač.
To si neodpustím: "kerej čurák psal ten český text na těch stránkách"?!!! Nemám rád tyto tendenční keci. To je jako by výrobce Motor Jikov nevydal plán údržby svých motorů včetně kontrolních činností v dílenské příručce a návodech i když je trošku jiný než na Hondě, to nepopírám. Ale to snad každý pochopí "co chce" dvoutakt a co čtyřtakt a že v i v té údržbě musí být rozdíl. Takže výčet pravdivých informací pro srovnání bych pochopil, ale odbýt dvoutakt s tím, "že je prakticky bez údržby, jen sem tam vyměnit olej ve vzduchovém filtru" - no co to je proboha?!!
PS: Navíc mě to teda přijde jako reklama na vlastní firmu, co Marku?(podle kontaktu) A jestli jo, pak bych teda požádal o zdroj toho českého textu.
PS: Navíc mě to teda přijde jako reklama na vlastní firmu, co Marku?(podle kontaktu) A jestli jo, pak bych teda požádal o zdroj toho českého textu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ujistujem ta ze ja firmu nemam, momentalne som bez prace.Hento som nasiel nahodou.Vlastnim asi mesiac aj daco prvykrat vzivote Vari motor Jikov a to je cele. Inak som elektrikar.Este nejake dokazy chces ze to neije moja firma ?
Ale ne, v pohodě, jen mě bylo divný ta náhoda se stejným bydlištěm a jménem. Taky to, že prodává motory Jikov výhradně s kontaktním zapalováním, když bezkontakt už dávno není to, co popisuje. Ty máš dvoutakt, vybral jsi si ho sám, nebo na doporučení právě této firmy, nic proti, tvoje peníze, tedy i volba. Ať slouží. Jen teda taková to propagační "politika" v dnešní době mě tak nějak nenechala v klidu. A to bez toho, že bych se dnes dral nějak extra za Hondu na Vari.
no kukal som kontakt no sakra nahoda No ja byvam len v Levickom okresi hento je priamo v LV aj viem kde cca ale nebol som tan ani raz a v LV uz asi rok inak Marek som ale nie henten
Ten silentblok určitě pomůže. Sekal jsem nedávno na poprvé asi hektar. Mam ty těžké řidítka, která mají velkou výhodu, že se dají jednou páčkou vyklonit do strany, užitečné kolem stromů a ve stráni. Čekal jsem to horší, rotavátor to je jiný kafe.Terra350 píše:Děkuji, spolupráci zkusím sehnat a porovnat. Ale teď to tak 14 dní nechci ani vidět.Lišák1 píše:http://www.zdarma-bazar.cz/inzerce/5007 ... -tera-vari
tady si najdi tlumič vibrací, máš tam nákres pro představu
http://www.vari.cz/en/stranky-import/so ... /motory-1/
když to neseženeš, tak asi udělat, stačí dva cilenbloky, kousek závitové tyče a nějaký plocháč, zohýbat a dát dohromady, není to složitý.
Řekl bych, že se s tím moc perete. Po rovince stačí jen přidržovat jednou rukou ať se to mele jak chce.
DSK 317
Hosi.Dakde na youtube bolo jedno video ako spravne nastavit pluh obojstranny.Som zaciatocnik a bude to moje prve nastavenie NO to video blo aj s popisom,Je tam len bez popisu .Video robila firma asi Vari ci kto.Ono ked pojdem do zahrady.My tam mame len male dvierka, noneviem ci tam aj s pluhom vojdem.Lebo nastavuje sa to idealne najprv na rovine a tam moc rovina nieje ako beton diky
Vyber si
Vari projede 80cm gutrem.
Vari projede 80cm gutrem.
tieto videa som videl ale co je to prve to som praveze videl davnejsie z takym lepsim popisom este, ale hadam mi to pomoze aj toto.Zakladne nastavenie mozems pravit ked aj teraz dajme tomu(ale prsi tak asi nie ) a a zvysok uz ked bude orba Pluh mam inak iny
typ je PO-18
typ je PO-18
Ahoj, snad nevadí že se míchám do diskuze. Nastává čas vyorávání brambor a já bych chtěl letos využít čerta NM 4-202 k Vari, který v 90. letech koupil děda. Dělalo se s ním jednou ale to jsem byl ještě prcek a tak si toho moc nepamatuji. Tenkrát naše Varina byl takovej slepenec s Terrou takže to asi ani moc dobře nefungovalo. Od té doby se vyorávalo jen s radličkou. Letos bych chtěl právě vyzkoušet čerta ale když sem namontoval řetězové kolo na nápravu a čerta připojil, nastal problém s délkou řetězu který byl moc krátký. Nosič 33kg závaží byl na převodovce DSK-317 použit z T-20 a proto na něm chyběli díry a byl příliš blízko převodovce. To jsem odstranil před pár lety dovrtáním chybějících děr. Tědka ale pokud ho mám namontovaný takto tak je řetěz moc krátký a chybí mi odhadem 100-150mm. Těžko zjistím jestli ho někdo zkracoval nebo ne :/ Když vyndám závěs na vlek a narvu to do těch děr aby byl nosič závaží co nejvíc k převodovce tak řetěz vychází. Snad jsem to popsal pochopitelně, bohužel fotku nemám. Otázka je jak to má být tedy namontováno aby to správně fungovalo? Je ten řetěz zkracovaný nebo ne? A jak se s čertem pracuje? Aby moje snažení mělo vůbec význam. Díky moc za odpověď
Řetěz je opravdu zkracován a za Vari by měl být tak, jak ti pro jeho délku nevychází, tedy oba závěsy namontovaný spodní před horním. Jak se s tím dělá? No jak je kdo šikovnej a jak se to naučí.
Super dík moc takže v Agrozetu objednám novej řetěz Kdyby to šlo tak jako na videu tak je to paráda, jen mám strach že Vari nebude mít dostatečnou trakci a bude hrabat jsou tam kola z T-20 takže bez vnějších závaží ale nechám se překvapit. GCV 190 si myslím že problém mít nebude, ještě k tomu když máme dvoutaktní verzi převodovky. Snad taky nebude mít negativní vliv menší rychlost pojezdu. DYKu, ty se vyznáš, co si o tom myslíš?
No ja som strasne zvedavy ako mi pojde toto prve oranie s vari
Co si o tom myslím? Nějak to dopadne, neboj. Radlice brambory vyoře to je jasný, no a jak moc to bude rozhozený díky motoru a převodovce uvidíš. On tam zase takový rozdíl v otáčkách není. Prokluz kol je dobrý k tomu, aby se dal korigovat přísun hmoty na pruty. Myslím bude stačit víc zatlačit na řídítka směrem dolů a bude to hrabat.