Motor Jikov 1447 alebo Honda GSV190?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
bubuxin

Re: Motor Jikov 1447 alebo Honda GSV190?

#16 Nový příspěvek od bubuxin »

Dakujem za odpoved. Takze ak to dobre chapem 2taktny motor ma vyssiu pojazdovu rychlost nez 4takt na tej istej prevodovke a to kvoli tomu ze 2takt toci rychlejsie??? Podla vas to nema vplyv na vykon? 2Taktny motor nebolo by silnejsie na tej prevodovke?

DYK

#17 Nový příspěvek od DYK »

Vliv na rychlost jednotlivých rychlostních stupňů to má scela určitě i na naximální otáčky vývodového hřídele. Ovšem není to nic dramatického, jako že je to o polovinu pomalejší apod, to ne ale rozdíl tam je. Může taky nastat problém u něktrého aktivního příslušenství, že tomu budou chybět otáčky k dokonalé funkčnosti. 4taktní motor pak na této převodovce bude silnější. Já dokonce ani nevím, na jaké max. otáčky ty čtyřtakty seřizují pro Agzat. On ten Agzat jde tak trošku mimo mě. O motorech PA nic nevím, a jak jsem už dříve psal ani vědět nic nechci.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

acidko

#18 Nový příspěvek od acidko »

bubuxin píše:Caute chlapi. Prosim pomozte. Dnes som bol vybrat si malotraktor do obchodu kde predavaju. Asi kupim 4takt hondu gsv190. Velku prevodovku od agzata. Nieco mi neda pokoj co povedal predajca. Velka prevodovka od agzatu je totozna pre 2taktne i pre 4taktne motory? Predajca povedala ze ano to ista ide pod 2takt aj pod4takt. . Povedala ze pri vybere prevodovky mam si davat pozor iba ak kupujem rotavatorovu prevodovku. . Cize je to pravda ? Prevodovka od agzatu je ta ista pre 2takt aj pre 4takt??prosim pomozte. Pan DYK ak mate skusenosti rad by som prijal vase skusenosti. Dakujem.
tu sa jedna o dve rozdielne prevodovky. pojazdová prevodovka sa nerozlišuje medzi 2t a 4t ale rotavatorova prevodovka ktora je samostatna je rozdielna pre 2t a 4t takze tam treba davat pozor.
Tažko sa nám žilo kedysi, elektrina nebola a kerá bola tak aj tá trásla.

DYK

#19 Nový příspěvek od DYK »

Ano, to je asi pravda na tu druhou převodovku jsem zapomněl. Je možné, že převodovky pro rotavátor se to bude týkat.

bubuxin

#20 Nový příspěvek od bubuxin »

Ahooojte:-) Dlho som rozmyslal nad tym ze aky motor mám kupit. Najprv som chcel Hondu ale nejak ten stvortakt mi velmi nepaci, potom som chcel motor jikov na agzatacku spojku, ale nakoniec som už vybral:-) u predajcu už mám objednaný malotraktor s prevodovkou Agzat agro klasik +vonkajšie zavažie do kolies a motor som si vybral Agzatacky dvojtakt PA100:-):-) behom do 1týždna budem už štastným majitelom nového Agzata:-):-) je to"klasický agzat " ale bude uplne nový malotraktor:-) predajca my vravil že to bude úž novší motor a zapalovanie je nejak inak vyriešené ako boli na staršých agzatoch:-).

acidko

#21 Nový příspěvek od acidko »

prevodovku beries s alebo bez diferecnialu?? by ma zaujmalo ako inak je vyriesene zapalovanie a ako sa to da jednoduchsie viriesit nez to bolo, mojimi rukami preslo niekolko desiatok motorov agzat a iba jeden mal problem zo zapalovanim
Tažko sa nám žilo kedysi, elektrina nebola a kerá bola tak aj tá trásla.

bubuxin

#22 Nový příspěvek od bubuxin »

Prevodovka je klasická 1riadiaca paka na pravej strane. .. no neviem ze ake problemy mali agzati v obchode mi povedal ten pan ze zapalovanie sa lisi od starsych motorov ale vsetko iné bude to isté:-) potom uvidime. Precitam si navod resp. Odfotim stroj :-)

DYK

#23 Nový příspěvek od DYK »

Díval jsem se na tech.data motoru PA100 a porovnal jsem je s Jikovem. Nemíním jakkoli nasazovat proti PA, volbu motoru respektuji je to každého věc, ale ty čísla u PA se mi zdají taková "optimistická", vycházejíc z obsahů obou motorů - 102ccm vs. 133ccm. Ale jak píšu, nic proti. Je fakt, že Agzat agro v modifikaci klasik a motor PA100 je prostě klasika od počátku výroby a proč by si Slovák měl vybírat jiný stroj. Je to stejná logická volba ve stejné kategorii jako pro Čecha Vari.

otikdb

#24 Nový příspěvek od otikdb »

Motor jikov 1447 ma tusim 153 cm3. A ake su nazory na subaru motor, ktory ponukaju k agzatu?

DYK

#25 Nový příspěvek od DYK »

Motor Jikov 1447 není jediným motorem firmy Jikov. Já psal záměrně o dříve používaných motorech Jikov s obsahem 133ccm pro Terra - Vari aby to mělo trošku srovnatelný náhled. Samostatný názor na Subaru motor nemám, ale jak jsem poznal čínský XP200 je nákup Hond a podobných motorů vyhazování peněz. Rozdílem ceny nenabídnou adekvátní rozdíly.

teslanicola

#26 Nový příspěvek od teslanicola »

Nazdar bubu, moj nazor na dvojtakt je ze je hlucny , dymi , blbo sa startuje ci uz studeny abo zohriaty. Ja som na stvortakte bs este ani nemal von sviecku, ma 11 rokov. Prevodovku trebalo objednat jednoznacne s diferakom. Prepinat volnobezky je otrava. No ale zelam nech nova masinka sluzi k spokojnosti dlhe roky. 8)

z4011be

#27 Nový příspěvek od z4011be »

no nevím, když používáš kvalitní olej do směsi, tak dvoutakt zakouří jen po nastartování (vlastní zkušenost), to nemění svíčky X let taky není u čtyřtaktu normální (čas od času - viz návod - to chce vyměnit svíčku na každým motoru bez ohledu na počet dob).
Dvoutakt v dobré kondici musí chytat na druhý pokus maximálně

Rasty

#28 Nový příspěvek od Rasty »

otikdb píše:Motor jikov 1447 ma tusim 153 cm3. A ake su nazory na subaru motor, ktory ponukaju k agzatu?
O aky typ motora od subaru konkretne ide?....Nepocul som ze by agzat neaky taky motor k prevodovkam ponukal a preto ma to zaujma vdaka
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

otikdb

#29 Nový příspěvek od otikdb »

Netusim aky typ ale v augustovom cisle zahradkara ho ponukaju. Mam ho v robote. Ak nezabudnem tak to pozriem.

Rasty

#30 Nový příspěvek od Rasty »

No trosku som patral po vertikalnych motoroch Subaru a nasiel som toto zrejme to bude on http://www.amicz.cz/upload/files/SUBARU ... motory.pdf .....mrzi ma ale ze propagacia agzatu na nete je uboha a ich napoly funkcna stranka(e-shop) a technicka podpora = nula bod!
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“