dvojcinny rozvadec na sklopku

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
pitrsss

dvojcinny rozvadec na sklopku

#1 Nový příspěvek od pitrsss »

zdravim jde nejak udelat aby fungoval dvojcinny rozvadec na zdvyhani sklopky na ktetem je jednocinna pistnice nebo mailer?dik za radu Petr

KOS

Re: dvojcinny rozvadec na sklopku

#2 Nový příspěvek od KOS »

Olej z druhé díry z rozvaděče svézt zpět do hydraulické nádrže

pitrsss

#3 Nový příspěvek od pitrsss »

ale jak se mi dostane olej z pistu ven ,tou hadici kterou jsem to plnil to nepujde

KOS

#4 Nový příspěvek od KOS »

Vlečka spadne samotíhou

pitrsss

#5 Nový příspěvek od pitrsss »

to jo to je jasny ale kdyz jednym pohybem packy rozvadece vlecku zvednu tak druhym pohybem pouze prepustim tlak do zpatecky a olej v pistnici zustane

jara1303

#6 Nový příspěvek od jara1303 »

pitrsss píše:to jo to je jasny ale kdyz jednym pohybem packy rozvadece vlecku zvednu tak druhym pohybem pouze prepustim tlak do zpatecky a olej v pistnici zustane
Mezi rychlospojku do které strkáš hadici z vlečky a šroubení na rozvaděči jedné sekce dej trojcestný eletromagnetický ventil.
Ten třetí výstup z ventilu připoj na vrarku, napoj na něj elektriku přes spínač.
Zvedneš páčkou na rozvaděčí, budeš chtít spustit korbu dolů, sepneš spínač elektromag.v. a olej z pístu uteče do vratky.
Mám to tak na Vlčnovjanovi a funguje to dobře.
J.

pql

#7 Nový příspěvek od pql »

pitrsss píše:to jo to je jasny ale kdyz jednym pohybem packy rozvadece vlecku zvednu tak druhym pohybem pouze prepustim tlak do zpatecky a olej v pistnici zustane
Olej ti utece tou samou hadicí. Kdyby to byla dvoučinná pístnice, kam by ten olej mizel?

pitrsss

#8 Nový příspěvek od pitrsss »

dik uz to chapu

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od fajlla »

Já mám normálně na dvojčinném rozvaděči zapojené dvě rychlospojky na každé větvi jednu. Napojené je to normál na jednocestný majler. (dvoučinná pístnice funguje stejně pokud je zapojena jen na jednu funkci) Normálně podržím páčku v opačné poloze a korba sjede dolů. Pokud je studený olej tak to jde pomaleji to je pravda. To co popisuje jara1303 je ale velmi komfortní řešení a odpadá držení páčky. Já sem to vyřešil pružným drátem ze závlačky který tu páčku podrží. Myslím že se dělají ale i rozvaděče přímo na sklápění. To by ovšem věděl terablick

jara1303

#10 Nový příspěvek od jara1303 »

fajlla píše:Já mám normálně na dvojčinném rozvaděči zapojené dvě rychlospojky na každé větvi jednu. Napojené je to normál na jednocestný majler. (dvoučinná pístnice funguje stejně pokud je zapojena jen na jednu funkci) Normálně podržím páčku v opačné poloze a korba sjede dolů. Pokud je studený olej tak to jde pomaleji to je pravda. To co popisuje jara1303 je ale velmi komfortní řešení a odpadá držení páčky. Já sem to vyřešil pružným drátem ze závlačky který tu páčku podrží. Myslím že se dělají ale i rozvaděče přímo na sklápění. To by ovšem věděl terablick
Ale tak to poustis pres pojistovak který je v rozvadeci a to pořád tlačí čerpadlo, udělej to jak to mam já a máš to vyřešené.
J.

jiriSBS

#11 Nový příspěvek od jiriSBS »

Více účelové využití poskytne úprava : A větev-rychlospojka -zvedá mailer -jednočinná hydr.,nebo dvojčinná hydr.,B větev,za rozvaděčem se namontuje Tčko ,jeden vývod -rychlospojka, druhý vývod přes uzavirací ventil do odpadního potrubí(odpadní potrubí do nádrže- dvě plochy tlačného potr.),nebo přímo do nádrže.Při otevření ventilu je k dispozici jednočinná hydr. a při uzavření dvojčinná hydr.

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od fajlla »

jara1303 píše:
fajlla píše:Já mám normálně na dvojčinném rozvaděči zapojené dvě rychlospojky na každé větvi jednu. Napojené je to normál na jednocestný majler. (dvoučinná pístnice funguje stejně pokud je zapojena jen na jednu funkci) Normálně podržím páčku v opačné poloze a korba sjede dolů. Pokud je studený olej tak to jde pomaleji to je pravda. To co popisuje jara1303 je ale velmi komfortní řešení a odpadá držení páčky. Já sem to vyřešil pružným drátem ze závlačky který tu páčku podrží. Myslím že se dělají ale i rozvaděče přímo na sklápění. To by ovšem věděl terablick
Ale tak to poustis pres pojistovak který je v rozvadeci a to pořád tlačí čerpadlo, udělej to jak to mam já a máš to vyřešené.
J.
Ano to je pravda. tak když už jsme u toho co tam máš za ventil. A co to koštuje.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od Atlan »

Alebo elektromagneticku spojku na cerpadlo, a nic ine nettreba.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

jara1303

#14 Nový příspěvek od jara1303 »

J.[/quote]

Je našroubovaný na T kusu M22x1,5
Obrázek Obrázek Obrázek

Pokud ho nesežene můžeš dát místo něj klasika mech. hydr. kulový ventil ruční.
Splní ten samí účel.
Kolik stál ti neřeknu, mám ho do kamoša.
J.

pitrsss

#15 Nový příspěvek od pitrsss »

myslel jsem ze to udelam pres te kulak hold slezu pustim korbu dolu a bude to stejne to vyuziju tak 15x do roka dik za rady

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“