Sloupové vrtačky
Re: sloupové vrtačky
O to nic, já bych rád nějaký ten nástroj na frézku, ale já ho nenašel. Měl jsem ho uložený u známého v depozitu a na tom místě kde byl není. Možná ho někam zahrabal, ale mám podezření, že ho vyhodil, nebo někomu dal. Trochu jsme se pohádali.
Před 14 dny jsem ten samý viděl v kovošrotu, dnes jsem zaúkoloval známého, aby mi ho zkusil najít. Jenže od té doby v kontejneru údajně hodně přibylo, takže je nebezpečí, že ho nenajde anebo bude rozmlácenej.
Motor je z pletacího stroje.
Před 14 dny jsem ten samý viděl v kovošrotu, dnes jsem zaúkoloval známého, aby mi ho zkusil najít. Jenže od té doby v kontejneru údajně hodně přibylo, takže je nebezpečí, že ho nenajde anebo bude rozmlácenej.
Motor je z pletacího stroje.
Na mě se nemusí řvát , mě to stačí říct 16x.
tak jestli ho najdeš tak se určitě domluvíme
Ahoj, tuhle mám inzerát a to by bylo pro Baťu1. Pěkná betelná vrtačka za dobrou korunu. Ale nevím co se prodejcovi stalo, že ji nechává tak levno. Jestli se to vůbec točí! No cena 14500 Kč!
http://stroje.bazos.cz/inzerat/50306551 ... janova.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/50306551 ... janova.php
Oto, myslím že se prodejcovi nic nestalo, já tu svou koupil za 8 tis, jen je třeba ji přetěsnit. Ty ji vidíš jako betelnou, ale 1200kg a 2,9m výška, to si kdo koupí domů? Ta moje byla v prodeji 4 měsíce, už ji chtěli hodit na šroťák...
Měli dvě, ta druhá byla hlučnější, ale třeba by stichla kdybys do ní nalil olej... Jestli ju ještě nevyhodili, tak je ve Studénce...
Měli dvě, ta druhá byla hlučnější, ale třeba by stichla kdybys do ní nalil olej... Jestli ju ještě nevyhodili, tak je ve Studénce...
do fabriky to nikdo neveme a většina lidí má dílnu v garáži takže výška stropu je problém
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Ctete a bdete :-) poradne Sokolici. Lokace Blanco, prodavajici Svoboda. Kdyz ten da neco lacine musi to byt uz 2x po smrti :-(
No já dal právě všechny inzeráty prodejce a jsou tam jen čtyři inzeráty a takové, že by si s níma Svoboda překupník nemazal ani ruce. Nevypadá to na něj. Ten kdyby prodával tuhle vrtačku, chtěl by za ní nejmíň 30 fíků a měl by napsáno stroj v perfektním stavu možná obhlídka, bohužel není pod proudem!
Ale zase na druhou stranu já co jsem koupil tu frézku, tak byla od překupníka a bylo to řekl bych hodně rozumné a ještě mi pomohl usmlouvat prodávající u spousty věcí za které ona chtěla nějakej nesmysl. Takže jsou myslím i slušní překupníci ale bude jich asi jen hrstka.
No ve středu jsem volal na souřadnici a taky překupník, ale kurva potřeboval bych koruny a jel bych pro ní. Je to kousek od Kenybzova. Jen tak jsem číhnul do mapy a je to skorem jeho směrem. Píšou tam Zlín. Ale souřadnice pro mě jako vyšitá. Malá a pěkné odměřování u ní. Ale kačky nejsou, nejsou. A tak by se mi štymovala potvora jedna šikovná. Nezabrala by moc místa.
Ale zase na druhou stranu já co jsem koupil tu frézku, tak byla od překupníka a bylo to řekl bych hodně rozumné a ještě mi pomohl usmlouvat prodávající u spousty věcí za které ona chtěla nějakej nesmysl. Takže jsou myslím i slušní překupníci ale bude jich asi jen hrstka.
No ve středu jsem volal na souřadnici a taky překupník, ale kurva potřeboval bych koruny a jel bych pro ní. Je to kousek od Kenybzova. Jen tak jsem číhnul do mapy a je to skorem jeho směrem. Píšou tam Zlín. Ale souřadnice pro mě jako vyšitá. Malá a pěkné odměřování u ní. Ale kačky nejsou, nejsou. A tak by se mi štymovala potvora jedna šikovná. Nezabrala by moc místa.
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
V Blansku vice Svobodu urcite nebude. Oni uz jsou mozna zle casy a uz to neni co byvalo. Mozna to dava cast soukromne, aby nemusel odvadet DPHcko, kdo vi. Pripadne zda nema nejakeho nastupce. Znam obchodnika a docela slusneho, kde prodava otec i syn. Od Svobody jsem kupoval treba klestiny za par kacek a taky prodal. Byla to docela legranda, prodaval levne protoze nevedel na co jsou. Pritom to byla velka vzacnost. Ojebat Svobodu je proste radost :-)
tak jsem toho prcka trochu oprášil a složil co mám hotové.
Původně jsem uvažoval že tam dám strojní svěrák no ale při maximálním zvednutí vrtačky s nasazeným 13mm vrtákem byl svěrák vyšší než ostří vrtáku prostě tam nevleze tak jsem tam mrskl toho číňana
Samotná rychloupínací hlavička zmenší maximální výšku od stolu cca 20mm
uvažuju že tam vyfrézuju další T-drážky co bude vhodnější další 2 rovnoběžně s tou co tam je a nebo dvě příčně?
Dál uvažuju že bych udělal delší sloup tak o 100mm
Velký nedostatek této vrtačky je že sloup neni průchozí a tím je limitovaná min/max vzdálenost vřetena od stolu
Upínací plocha je taky docela malá
Pokud teda ten dvouotáčkový motůrek bude tak dám místo hlavního vypínače tlačítko centrál stop
zboku do krytu řemenice tlačítko start a volič otáček 700-vyp-1400
otáčky budou spínat dva malé stykače v malém rozvaděči záleží jaké bude zapojení na motoru.
Na zachování původního vzhledu prdím pro mě je důležitá praktičnost a bezpečnost.
Reverz tam dávat nebudu to by se stejně ta samoutahovací hlavička povolila
Původně jsem uvažoval že tam dám strojní svěrák no ale při maximálním zvednutí vrtačky s nasazeným 13mm vrtákem byl svěrák vyšší než ostří vrtáku prostě tam nevleze tak jsem tam mrskl toho číňana
Samotná rychloupínací hlavička zmenší maximální výšku od stolu cca 20mm
uvažuju že tam vyfrézuju další T-drážky co bude vhodnější další 2 rovnoběžně s tou co tam je a nebo dvě příčně?
Dál uvažuju že bych udělal delší sloup tak o 100mm
Velký nedostatek této vrtačky je že sloup neni průchozí a tím je limitovaná min/max vzdálenost vřetena od stolu
Upínací plocha je taky docela malá
Pokud teda ten dvouotáčkový motůrek bude tak dám místo hlavního vypínače tlačítko centrál stop
zboku do krytu řemenice tlačítko start a volič otáček 700-vyp-1400
otáčky budou spínat dva malé stykače v malém rozvaděči záleží jaké bude zapojení na motoru.
Na zachování původního vzhledu prdím pro mě je důležitá praktičnost a bezpečnost.
Reverz tam dávat nebudu to by se stejně ta samoutahovací hlavička povolila
Pokud to nejde více zvednout, dal bych mezikus mezi spodek a sloup.
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Urcite bych je udelal pricne to znamena ve smeru drazek ve sveraku. Ted jsem podobne upravoval stul na velke, abych mohl poradne rejdit se sverakem.
Tak mi ho dneska přivezl, asi budeš zklamaný. Je to starší model. Parametry stejný, ale je větší. Protože jsem nemocný, nezkoušel jsem ho na síti a neměřil proud. Jenom jsem ho vzal ohmetrem a to je v pořádku. Délka kryt ventilátoru - přední čelo 250mm, vzdálenost základna - kryt svorkovnice 215mm, průměr 170mm, hřídel 18mm. Drážka vykloktaná, házení na konci 0,5mm. Kdyby i přesto se ti líbil, oměřím více, nebo vyzkouším, až mi bude líp. Kdyby ne, půjde do šrotu. A kdybych v budoucnu náhodopu objevil ten druhý, menší, ozvu se ti. Třeba by se ti hodil na něco jinýho.
díky za info no toto už je macík ten by tu vrtačku snad i převrátil no to né má to 80kg a tvůj motor 18
musím to pak poměřit už od oka je to dost velké hřídel bych navařil osoustružil a nechal přebrousit nakulato ložiska by se vyměnily to nic ale ta velikost bude asi největší problém je jasné že origo kryt bych musel odříznout teda aspoň tu část co je kolem motoru jaká je osová výška hřídele?
musím to pak poměřit už od oka je to dost velké hřídel bych navařil osoustružil a nechal přebrousit nakulato ložiska by se vyměnily to nic ale ta velikost bude asi největší problém je jasné že origo kryt bych musel odříznout teda aspoň tu část co je kolem motoru jaká je osová výška hřídele?
To se ti zdá. On není zas o tolik větší. Osová je 90mm, patky jsou odnímatelné a mezi základnou a žebry je asi 6mm mezera. Nebyl by pro tebe nejjednodušší měnič ?