Dakr

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: Dakr

#46 Nový příspěvek od mastnacek »

Ty jses teda... Okolo tuny to mas vahu velkyho taznyho kone ( nektery maj mozna i vic ). A rek bych ze ten velkej kun utuzi pod sebou louku nebo pole mozna vic nez traktor na ctyrech gumach.

other-side

#47 Nový příspěvek od other-side »

DYK píše:Co jsi hledal v zahraničí za stroje?
Köppl a pak ještě něco jsem zahlédl, ale už nevím co

DYK

#48 Nový příspěvek od DYK »

Jako že by jsi koupil něco jetýho, rozumím tomu dobře?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

other-side

#49 Nový příspěvek od other-side »

DYK píše:Jako že by jsi koupil něco jetýho, rozumím tomu dobře?
jetý nejetý, hlavně abych to nemusel opravovat a aby to fungovalo, v principu mi je jedno jestli to bude stát 50/100/200tis kč

DYK

#50 Nový příspěvek od DYK »

No a tak není lepší se zaměřit třeba na zde prodávanou AGRIA? Stran servisního zázemí? Ono se zde prodává asi většina světových výrobců.

http://www.agria.cz/agria/

other-side

#51 Nový příspěvek od other-side »

DYK píše:No a tak není lepší se zaměřit třeba na zde prodávanou AGRIA? Stran servisního zázemí? Ono se zde prodává asi většina světových výrobců.

http://www.agria.cz/agria/
prstovka/lištovka - nemají bubnovka/diskovka, já nemám s prstovkou dobrý zkušenosti, měl jsem jednu dobu nějakou z Agrostroje Pelhřimov za traktorem a nebylo to ono, jakmile mi do trávy zapršelo, ona si lehla, byl to konec

jinak jsou to pěkný nosiče nářadí

DYK

#52 Nový příspěvek od DYK »

Jo aha, já sám jsem si všiml jen mulčovače. Pak teda je ještě podobné konstrukce BCS a při osobním jednání a podle výčtu příslušenaství se dosahuje zajímavých cenových hladin.

other-side

#53 Nový příspěvek od other-side »

ještě doplním k prac záběru stroje, udržuju i několik tisíc m2 plochy pod výsadbou nových alejí při starých polních cestách (pruh 4m x délka cesty od 300m do kilometru, uprostřed pruhu stromy), proto bych rád záběr mulčovače kolem 100cm kdůli obratnosti

DYK

#54 Nový příspěvek od DYK »

Agria, Goldoni, BCS a všechny jeho deriváty se dají koupit v česku. Mají velice podobné technické řešení převodovek a společnou přítomnost šneku a šnekového kola, což jak jsem si zde na foru ověřil v některých výrobcích vadí a je to skoro nepřekonatelný problém a jinde se o tom nemluví asi proto, že to neví. Všechny tři jmenované značky strojů, mají normalizované připojení aktivního nářadí a dá se říci, že je lze mezi sebou kombinovat, nebo nakoupit jinou značku adaptéru.

other-side

#55 Nový příspěvek od other-side »

V čem je šnek bolestivé místo? Já fandím, zcela logicky, planetám a planetkám.
U všech jmenovaných jednooskách jsem skončil na absenci bubnové/diskové sekačky. Snad jsem se nedíval špatně.

DYK

#56 Nový příspěvek od DYK »

Ále, šnekovému převodu se vyčítá stráta části výkonu, kterou převádí na teplo, což je pravda, já ale na jeho obhajobu uvádím, až se podaží bezezbytku přenést výkon na zem, pak se lze bavit o tom, že to žere výkon. Zatím však přetížené stroje hrabou, skáčou na místě a motor vesele běží šnek nešnek. Já chápu, že by se ti líbilo mít všechny převody zubeným kolem, ale ruku na srdce, máš se šnekem špatnou zkušenost? Napadlo by tě, že v mnou popsaných strojích je šnek a řešil by jsi to? Mě to přijde, že se šnekem mají největší problém v Česku. Jinde ty stroje používají a fungují. Nebo stále funkční třicetiletá převodovka Terra T20 je špatným důkazem, že ten šnek není až tak špatný? To stejný u DSK 317 s rokem výroby 1991? Ale neřešme šnek, to je mimo téma a není důvod.

gupa

#57 Nový příspěvek od gupa »

other-side píše:ještě doplním k prac záběru stroje, udržuju i několik tisíc m2 plochy pod výsadbou nových alejí při starých polních cestách (pruh 4m x délka cesty od 300m do kilometru, uprostřed pruhu stromy), proto bych rád záběr mulčovače kolem 100cm kdůli obratnosti
Kolik je to km/rok pěšmo se strojem? Jaký je v poměru v % k celku rovný, šikmý plochy?

gupa

#58 Nový příspěvek od gupa »

Vari+Dakr DZS 125-Sekání trávy

https://www.youtube.com/watch?v=uQT6toOWPnA

Lubos_kr

#59 Nový příspěvek od Lubos_kr »

Asi offtopic.
Mame jednooseho Robota (o par stranek vpred ho nabizel Dyk) s B&S 850 6hp, da se osadit 13Hp motorem. Letos jsme poprve klatili pulhektar stoviku, stebla 2-3 metry, nektere v prumeru 6-8 cm. Nedopadlo to nejlepe, ale ucili jsme se, na pristi rok jsme pripraveni. Jednak mame tezsi noze do bubnovky, druhak odmontovane vsechny ochranne prvky. Robota jsme koupili v Tip Prostejov, pro bubnovku jsem si zajel radeji sam - tusil jsem slabe misto - do www.zacitechnika.cz, pohovoril s panem majitelem, ten rozhodl, ze v ramci mnozstvi posecene hmoty je zapotrebi jednobuben 67cm, na 14'' kolech, kdyz to nebude stacit, tak ze doda tezsi noze, do ctyr dnu byly zasilkovkou doma, ale uz jsme meli poseceno, prijdou na radu pristi rok, budou nizsi ztraty.
Podle meho osobniho nazoru je Vari pro lidi co obhospodaruji "kousek", musi co chvili menit naradi, Robot je jinde, na vetsi plochu - zmena naradi znamena pouziti nejakych klicu, .. deset dvacet minut na zmenu, ale ma dve spojky ovladane z riditek, vim presne, kdy zabere pojezd, muzu vypnout sekacku, existuje verze s 13hp motorem a horizontalnim mulcovacem o kterem vseci co jsem cetl pisou, ze je brutalni. S BCS, Agria, zkusenost nemam vubec, jen jsem jeden model videl vystaveny Mountfieldu - po me zkusenosti se stovikem mi to pripadlo, ze musi lezet na brichu na posecenem ...

Na druhou stranu - meli jsme s Robotem velke problemy, ale byl to asi spatny kus, sestaveny spatnymi lidmi, ve spatnou dobu, po cca roce dvou stavkovani pri tezke praci (predevsim orba), se doladil a jsem vcelku nadseny co takova mala masinka zmuze. A s Tipem se da komunikovat a problemy se snazi resit, uznavaji zaruku, ... a ja to mam skoro po ruce. Stejne tak zacitechnika kolem bubnovky.
offtopic

other-side

#60 Nový příspěvek od other-side »

gupa píše:
other-side píše:ještě doplním k prac záběru stroje, udržuju i několik tisíc m2 plochy pod výsadbou nových alejí při starých polních cestách (pruh 4m x délka cesty od 300m do kilometru, uprostřed pruhu stromy), proto bych rád záběr mulčovače kolem 100cm kdůli obratnosti
Kolik je to km/rok pěšmo se strojem? Jaký je v poměru v % k celku rovný, šikmý plochy?
Těžko říct, mulčovačem sekám pouze vlastní pozemky kde je malý nárůst biomasy a aleje, když jsem psal že 20-30mth = 48-72km (mulčuju téměř vždy na nejvyšší rychlost)

S křoviňákem sekám min 7ha ročně, hodinový výkon je různý a nikdy jsem ho neměřil, některé pozemky bych mohl sekat 3x ročně na seno a jiné stačí jednou. Sekám ale vždy jen jednou, někdy senoseč, jindy až otavu, podle toho je velikost biomasy a záběr, ten je někdy 1,6m až 2,5m. Odhad vypočtený je min 40km

Celkem za sekání min 100km ročně, krásný.

Rovná vs šikmá plocha - 90% toho co sekám je schopný sjezdit mulčovačem VARI i Zetorem, nemám moc rovných ploch, tak 3/4ha maximálně.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“