Česnek

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Wyky

Re: Česnek

#616 Nový příspěvek od Wyky »

Používá tu někdo rycí vidle? Já jsem je začal používat téměř na všechny práce a rýč skoro do ruky nevezmu. Konkrétně na česnek jsou super, nestalo se mi, že bych nějaký poškodil.

kenybz

#617 Nový příspěvek od kenybz »

taky používám rycí i na ostatní plodiny jde to líp dozemi když je sucho a když je mokro tak se to tolik nelepí

alchstuip

#618 Nový příspěvek od alchstuip »

vidly su super, lepsie ako ktorykolvek iny nastroj - na cesnak aj na korenovu zeleninu

Matúš

#619 Nový příspěvek od Matúš »

Tie rycie si tiež musím kúpiť, mám iba pár tých obyčajných na seno atď. a to je na takéto použitie nič moc :-/

Marián

#620 Nový příspěvek od Marián »

To kde v Podolí máš taký cesnak?[/quote]

Teraz uz v doma v kisnickach, nieco je uz prec. Predtym samozrejme v humne. Bolo hovidiet z cesty. :)

Marián

#621 Nový příspěvek od Marián »

Wyky píše:Používá tu někdo rycí vidle? Já jsem je začal používat téměř na všechny práce a rýč skoro do ruky nevezmu. Konkrétně na česnek jsou super, nestalo se mi, že bych nějaký poškodil.
Ja pouzivam.A nie len vidli, ale aj kopál.
ObrázekObrázekObrázek

Deane7

#622 Nový příspěvek od Deane7 »

Marián píše:Teraz uz v doma v kisnickach, nieco je uz prec. Predtym samozrejme v humne. Bolo hovidiet z cesty. :)
No však tade jazdím a som Ťa nevidel.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Deane7

#623 Nový příspěvek od Deane7 »

Kto predá zo 2-3 kilá?
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

kenybz

#624 Nový příspěvek od kenybz »

ty vidle mosíja byt kvalitní mám taky takové jak naobrázku vzal jsem je ve šrotě a občas sa jedna ta krajní vidlica trochu ohne když vyrývám česnek tak zaryju asi 5 cm od řádku a na 1/3 hloubky vidlí zapáčím a jarní česnek sa utrhne od kořenů a pak už jde vytáhnout rukou no i tak je to fuška
to druhé na obrázku tak tomu říkáme podrývák a nebo štychar kopál říkáme zahnutým vidlám
no v každém kraji podle nářečí to je jiné

Marián

#625 Nový příspěvek od Marián »

Dnes skoro rano som bol kopat jarny. Nebyt toho kopálu, tak ho ani nevykopem. Vidli sa nedali zapichnit do zeme, take je to tam tvrde, neprsalo ani nepamätam, zem popraskana...stale cumim na druzicu a na radar, ale dazda nikde. Tusim tu naprsi az ked sa Sahara zazelena.
Asi aj Allah je proti nam, stahuju sa k nam mohamedani, tak im tu chce asi z toho urobit pust, aby sa citili akjo doma.

Marián

#626 Nový příspěvek od Marián »

Deane7 píše:Kto predá zo 2-3 kilá?
Ak chces, tak aj ja. Mam palicak a dnes som vykopal aj jarny.Je mensi ako vlani, lebo je sucho, ale na sile mu neubralo.

sekalsemmalo

#627 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

a já už můžu kalkulovat.germidour sníme.s ním končím a zůstanu u dukáta.ten se povedl.a malá násobilka 168ksx 4str.=672 no a kdybych si fandil tak 168 ks x 5str.=840 .hoši,příští rok zahrnu trh česnekem.ceny padnou.sem se budou sjíždět všichni moji příbuzní pro sekalsemmálův česnek.no už se těším,jak tam v zimě zase polezu.nemůžu se dočkat......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Deane7

#628 Nový příspěvek od Deane7 »

A aká je teraz cena za kilo?

Marián

#629 Nový příspěvek od Marián »

U mna palicak za 5 a jarny za 6 v copoch.

DYK

#630 Nový příspěvek od DYK »

kenybz píše:ty vidle mosíja byt kvalitní mám taky takové jak naobrázku vzal jsem je ve šrotě a občas sa jedna ta krajní vidlica trochu ohne když vyrývám česnek tak zaryju asi 5 cm od řádku a na 1/3 hloubky vidlí zapáčím a jarní česnek sa utrhne od kořenů a pak už jde vytáhnout rukou no i tak je to fuška
to druhé na obrázku tak tomu říkáme podrývák a nebo štychar kopál říkáme zahnutým vidlám
no v každém kraji podle nářečí to je jiné
Čoveče, jsem si myslel, že stychar je to, co je na obrázku. To vedle rycích vidlí mě přijde jako na řepu nebo co. Když se rycí nebo obyč. vidle ohýbají patří do šrotu, protože je někdo vyhřál v ohni při pálení jak se v tom ohni nebo polelu šťáral.

Obrázek
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“