Zdravím pánové, předem se omlouvám pokud se mi podařilo založit duplicitní téma ale měl bych malý problémek týkající se množství oleje v hydrostatické převodovce a ať hledám jak hledám nic moc jsem tady nenašel.
Jedná se o typ tuff torq k46 s nádobkou na olej
a jde mi o to, jak vysoko v ní má být hladina oleje (jestli tam teda má být) prože olej doliju tak mi pokaždé vyteče přes gumovou zátku pod ventilátorem.
Setkal se s tím někdo? Má někdo takovou převodovku? Na stránkách jednoho českého výrobce jsem vyčetl že olej (10W30) má být ve spodní části nádobky viditelný.
Hydrostatická převodovka TUFF TORQ K46
Moderátor: DYK
Re: Hydrostatická převodovka TUFF TORQ K46
Toho oleje tam má bít jen po dně, olejová náplň je doživotní, zrovna tahle převodovka má životnost cca 300 mth je určena na menší travní traktory a jinné postrky.
Doživotní náplň je dost relativní pojem, když olej teče Bylo mi řečeno v jednom servisu, že doživotní znamená že se nemusí měnit, ale ne kontrolovat případně doplňovat.
Ale problém už je vyřešen, gumová zátka pod kterou je magnet na zachytávání nečistot byla prasklá a tudy olej vytékal. Naštěstí by to nemělo na převodovce zanechat následky, protože u modelu které nemají kontrolní nádobku se právě po tuto zátku olej dolévá. Jelikož se jedná o asi nejpoužívanější převodovku tak nebyl problém novou zátku objednat.
Ale problém už je vyřešen, gumová zátka pod kterou je magnet na zachytávání nečistot byla prasklá a tudy olej vytékal. Naštěstí by to nemělo na převodovce zanechat následky, protože u modelu které nemají kontrolní nádobku se právě po tuto zátku olej dolévá. Jelikož se jedná o asi nejpoužívanější převodovku tak nebyl problém novou zátku objednat.
V opravnách znaj mnoho pohádek s převodovkou k46 mám dost zkušenosti tak vim o čem je řeč.
mna by zaujima , co sa v tej prevodovke meni ked uz ma slaby vykon, ktore suciastky treba vymenit, mam starjet s takou prevodovkou a uz pocitujem slabsi tah hlavne po zahriati
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
mění se tohle, ale lepší je samozřejmě nová, nebo alespoň pečlivě vyčistit vzhledem k ocelovým pilinám v systému http://www.ebay.de/itm/Reparaturset-ori ... 33aa37e15bmatto píše:mna by zaujima , co sa v tej prevodovke meni ked uz ma slaby vykon, ktore suciastky treba vymenit, mam starjet s takou prevodovkou a uz pocitujem slabsi tah hlavne po zahriati