Můj názor a podle tvých výběrů jedině Dakr FD3 s řiditelnou sedačkou, protože v této výměře chodit za strojem asi není to pravé. Záběry diskového či bubnového sečení jsou kolem 120 cm. S FD3 budeš asi nejrychlejší ze všech vyjmenovaných. BCS jako výběr dobrý, ale jen pro "chodící" obsluhu. Pokud Dakr tak vřele doporučuju nákup hned a všeho potřeného, bude to mít kladný vliv na celkovou pořizovací cenu. S některejma dealerama je těžká řeč, jako by neslyšeli nebo co, proto doporučuji začít přímo u výrobce. Ovšem co s ornou, nevím.other-side píše:Má smysl uvažovat o Dakru jako technice, která je schopna posekat a nahrabat cca 5,5ha TTP ročně + cca 4ha mulčovat na podzim nízký porost? K tomu samozřejmě nějaký ar orný.
Obávám se, že moje nároky jsou spíš na profi BCS apod, než na jednoduchý stroje alá Dakr/Vari.
Zatím kosím profi křoviňákem a mulčuju Varinou.
Hodně uvažuju i o malým Kubota + nářadí, ale nechce se mi kvůli transportu mezi pozemky kupovat přívěs a silnější auto.
Tak kdyby náhodou někdo prošel a řekl svůj názor, budu rád.
Martin
Takže tak nějak jsem to pochopil ze zadání já a podle sebe odpověděl. Samozřejmě to nepovažuju za jediné správné řešení a nemíním ho ani takto obhajovat.