Sústruh Magdeburg DU 40

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Ladislavovič

Sústruh Magdeburg DU 40

#1 Nový příspěvek od Ladislavovič »

Zdravim Vás . Mám možnosť kúpiť sústruh s označním Magdeburg DU 40 . Jedná sa o predvojnovú a vojnovú vyrobu nemeckej spoločnosti Magdeburger Werkzeugmachinenfabrik g.m.b.h. Moj objekt má na štítku rok 1944 . Je to dost robustny stroj , povedal by som že na svoju dobu celkom pokrokový . Na internete je o ňom velmi malo a čo som našiel tak len par tém na zahraničných forach no a s toho moc nevyčítam . Podarilo sa mi stiahnuť original manuál no pisany v taliančine tak s toho tiež moc neni až na pár schém z neho ktoré sa mi zídu . Je to sústruh pre moje roboty postačujúci no ak by mal niekto nejaké skúsenosti bol by som rád keby sa snimi podelil . Zaujmala by ma napr. sila motora , alebo ovladanie pák pri rezani závitov . Dakujem .
Přílohy
t_dscf0120_126.jpg
IMG_0082 [800x600].JPG
img_0013.jpg

salus

Re: Sústruh Magdeburg DU 40

#2 Nový příspěvek od salus »

Tak pokud je to opravdu rok výroby 1944 tak na pohled vypadá velice dobře, ale pohled vlastně celkem nic neznamená. Když máš k dispozici manuál v italštině tak tam určitě budou uvedena i technická data (výkon motoru atd....), které se vyčtou i bez znalosti jazyka. Nastavení pák pro řezání závitů půjde zcela jistě udělat dle štítků, které jsou na stroji a kupodivu i docela čitelné.

cukratko1

#3 Nový příspěvek od cukratko1 »

Ahoj,koupil jsem si ten samy soustruh jen rok vyroby je 1943,opravdu robusnui a těžky stroj, bohužel jsem ho ještě nezkoušel. Chtel bych se zeptat kde se necha stahnout ten navod.Dekuji moc David

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od elbarto »

Stroje veterany moc nepreferuju, ale tento dedecek je naprosto paradni, hrozne se mi libi.

HonzaK

#5 Nový příspěvek od HonzaK »

A to já zas staré stroje tůze rád!! :friends:
8) 8)
Moc pěkný stroj!!Držm palce ať se dostaneš ke zdárnému konci a odtočím na něm tuny špóón.

amater13

#6 Nový příspěvek od amater13 »

Zdraím ja mam Tento sustruh už 20 r. je z roku vyroby 1938 ak možete odfotit nad motorom tie prevody nemam tam kolesa a nemožen rezat zavity kolko zubove kolesa tam idu vdaka.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“