Sústruh Magdeburg DU 40
-
Sústruh Magdeburg DU 40
Zdravim Vás . Mám možnosť kúpiť sústruh s označním Magdeburg DU 40 . Jedná sa o predvojnovú a vojnovú vyrobu nemeckej spoločnosti Magdeburger Werkzeugmachinenfabrik g.m.b.h. Moj objekt má na štítku rok 1944 . Je to dost robustny stroj , povedal by som že na svoju dobu celkom pokrokový . Na internete je o ňom velmi malo a čo som našiel tak len par tém na zahraničných forach no a s toho moc nevyčítam . Podarilo sa mi stiahnuť original manuál no pisany v taliančine tak s toho tiež moc neni až na pár schém z neho ktoré sa mi zídu . Je to sústruh pre moje roboty postačujúci no ak by mal niekto nejaké skúsenosti bol by som rád keby sa snimi podelil . Zaujmala by ma napr. sila motora , alebo ovladanie pák pri rezani závitov . Dakujem .
Re: Sústruh Magdeburg DU 40
Tak pokud je to opravdu rok výroby 1944 tak na pohled vypadá velice dobře, ale pohled vlastně celkem nic neznamená. Když máš k dispozici manuál v italštině tak tam určitě budou uvedena i technická data (výkon motoru atd....), které se vyčtou i bez znalosti jazyka. Nastavení pák pro řezání závitů půjde zcela jistě udělat dle štítků, které jsou na stroji a kupodivu i docela čitelné.
Ahoj,koupil jsem si ten samy soustruh jen rok vyroby je 1943,opravdu robusnui a těžky stroj, bohužel jsem ho ještě nezkoušel. Chtel bych se zeptat kde se necha stahnout ten navod.Dekuji moc David
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Stroje veterany moc nepreferuju, ale tento dedecek je naprosto paradni, hrozne se mi libi.
A to já zas staré stroje tůze rád!!
Moc pěkný stroj!!Držm palce ať se dostaneš ke zdárnému konci a odtočím na něm tuny špóón.
Moc pěkný stroj!!Držm palce ať se dostaneš ke zdárnému konci a odtočím na něm tuny špóón.
Zdraím ja mam Tento sustruh už 20 r. je z roku vyroby 1938 ak možete odfotit nad motorom tie prevody nemam tam kolesa a nemožen rezat zavity kolko zubove kolesa tam idu vdaka.