Motor Jikov 1447 alebo Honda GSV190?
Moderátor: DYK
Motor Jikov 1447 alebo Honda GSV190?
Nazdar chlapi. Mohli by ste mi prosím pomôct pri výbere motora uvažujem medzi Jikov1447 alebo Honda GSV190. Prevodovku chcem Agzat ale motor neviem si vybrať. Traktorík chcem kúpiť ako úplne nový. Mohli by ste pomôct aké máte skúsenosti, ktorý by ste odporúčali. Ďakujem vopred za odpovede.
Re: Motor Jikov 1447 alebo Honda GSV190?
ja mam hondu 190 perfektni dobre se startuje bezporuchovy nevím jestli je to nahoda ale jsem s ním spokojenybubuxin píše:Nazdar chlapi. Mohli by ste mi prosím pomôct pri výbere motora uvažujem medzi Jikov1447 alebo Honda GSV190. Prevodovku chcem Agzat ale motor neviem si vybrať. Traktorík chcem kúpiť ako úplne nový. Mohli by ste pomôct aké máte skúsenosti, ktorý by ste odporúčali. Ďakujem vopred za odpovede.
Ten dvoutaktní motor je krokem zpět. Já bych šel do tý Hondy.
já bych volil dle provozu.
Dvoutakt lze provozovat i ve větším náklonu než čtyřtakty bez tlakového mazání a vzduchový filtr s olejovou náplní je do prašného prostředí ideál
Dvoutakt lze provozovat i ve větším náklonu než čtyřtakty bez tlakového mazání a vzduchový filtr s olejovou náplní je do prašného prostředí ideál
Traktorík potrebujem iba okolo domu, záhrada cca 12árov, prevoz materialu , oranie, sadenie vyoravanie a rotavatorovanie. Nic extrémne.terén máme rovinu...
to bych vzal tu Hondu, menší spotřeba. Výhody dvoutaktu nevyužiješ a akorát budeš muset navíc kupovat olej do směsi
P.S.: Vždy si u debaty dvoutakt a čtyřtakt vzpomenu na názor "odborníka" z Mountfieldu (když jsem po nich chtěl BDR 700 + dvoutakt),že vzduchový filtr s olejovou náplní je zbytečný a přežitek, že sečení a obracení trávy je čistá práce
No asi chudák nikdy neviděl jediný návod např. k traktorům, kde bývá naopak uvedeno, že při prašné práci (sena, sláma atd.) se zkracuje interval čištění vzduchového filtru.
Ale chápu ho, chtěl prodat za každou cenu
P.S.: Vždy si u debaty dvoutakt a čtyřtakt vzpomenu na názor "odborníka" z Mountfieldu (když jsem po nich chtěl BDR 700 + dvoutakt),že vzduchový filtr s olejovou náplní je zbytečný a přežitek, že sečení a obracení trávy je čistá práce
No asi chudák nikdy neviděl jediný návod např. k traktorům, kde bývá naopak uvedeno, že při prašné práci (sena, sláma atd.) se zkracuje interval čištění vzduchového filtru.
Ale chápu ho, chtěl prodat za každou cenu
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Jj tyhle rádoby odborníci by zasloužily po tlamě!
Máme dva koně takže jsem už hezkých pár hektaru s vari usušil vše má svoje Honda má menší spotřebu a větší životnost.Jikov zase lepší servisovatelnost(každopádně je to koncepčně starší motor s některými neduhy).Protože nám dvoutakt budu psát o něm.Při sekání rotačkou dostává pohulit takže mi dost odcházelo zapalko(vyřešeno s Vape od té doby pokoj).Nemám porovnání s hondou ale droutakty mají při delší práci nepříjemné vibrace.Na obracení je dvoutakt fajn hlavně v členitém terénu a nahrabování okrajů kdy je potřeba jet na malé otáčky,pri obracení je problém origo filtr (hned se zanese senem to jsem řešil komínkem podobným jako na starých terách se sítkou pak se na filtr nemusí sáhnout celou sezonu a krytem vstupu chladícího vzduchu jinak se zanese regulační klapka motoru).
U dvoutaktu jsou poměrně levné díly a go motoru se da udělat za jedno odpoledne a obložení spojky stojí výměnným zpusobem pár korun.Na kliku dávat jen C3 ložiska.Na bubnovce mi tenhle motor při každoročním sekání ročně 1-3ha vydržel 12 let pak bylo potřeba udelat výbrus. Dnes používám rotačku na pár strání dodekávání mezi stromy a obsekávání zahrady zbytek dělám lištovkou na traktoru ale byly časy kdy jsem vše dělal dvěma vari.Ale sekat 3h dvěma sekačkama a pak 2,5 h obracet byl opruz ale udelalo se to
Máme dva koně takže jsem už hezkých pár hektaru s vari usušil vše má svoje Honda má menší spotřebu a větší životnost.Jikov zase lepší servisovatelnost(každopádně je to koncepčně starší motor s některými neduhy).Protože nám dvoutakt budu psát o něm.Při sekání rotačkou dostává pohulit takže mi dost odcházelo zapalko(vyřešeno s Vape od té doby pokoj).Nemám porovnání s hondou ale droutakty mají při delší práci nepříjemné vibrace.Na obracení je dvoutakt fajn hlavně v členitém terénu a nahrabování okrajů kdy je potřeba jet na malé otáčky,pri obracení je problém origo filtr (hned se zanese senem to jsem řešil komínkem podobným jako na starých terách se sítkou pak se na filtr nemusí sáhnout celou sezonu a krytem vstupu chladícího vzduchu jinak se zanese regulační klapka motoru).
U dvoutaktu jsou poměrně levné díly a go motoru se da udělat za jedno odpoledne a obložení spojky stojí výměnným zpusobem pár korun.Na kliku dávat jen C3 ložiska.Na bubnovce mi tenhle motor při každoročním sekání ročně 1-3ha vydržel 12 let pak bylo potřeba udelat výbrus. Dnes používám rotačku na pár strání dodekávání mezi stromy a obsekávání zahrady zbytek dělám lištovkou na traktoru ale byly časy kdy jsem vše dělal dvěma vari.Ale sekat 3h dvěma sekačkama a pak 2,5 h obracet byl opruz ale udelalo se to
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Dakujem za odpovede, ale ostatní nemáte skúsenosti s týmito motormi? Ak ano prosim napíšte svoje názori. Ďakujem.
Sused /71 r. / tiež kupil pred rokom hondu ,4-takt , predtým mal agzatacky motor 2-takt -asi 20rokov / a v servise za tu dobu 1alebo 2 krat /, presviedčal som ho na jikov ako mam ja .No už bol aj nakloneny že ho vezme ,ale predavač mu odporučil hondu vraj je to novší motor atd . Použiva ho iba na rotovator , čerpadlo na vodu , a rotačnu plečku . Za ten rok už bol v oprave 2-3 krat. Kolko krat už povedal Zdeno že som ta neposluchol .
Môj nazor jikov 1447 ,mam ho aj ja
Môj nazor jikov 1447 ,mam ho aj ja
A aké máte skúsenosti na klasický agzatácky motor PA-100? Sú spolahlivé motori? Neviem sa rozhodnúť ale nejak radšej nejaký 2takt:-).
Dobrý den. Pán DYK.
Poprosil by som vás ak by ste mohli nieco napisat o motore HONDA GSV190. su spolahlive ,bezporuchove motori? Odporucali by ste? Prosim dajte nejake info ..dakujem.
Poprosil by som vás ak by ste mohli nieco napisat o motore HONDA GSV190. su spolahlive ,bezporuchove motori? Odporucali by ste? Prosim dajte nejake info ..dakujem.
Motor Honda je tak spolehlivý, jak pečlivá je jeho obsluha, která mnohdy ani něčte návod. Bylo i zde na foru x krát potvrzeno. Vzhledem k tomu, že výrobce Agzatu nezohledňuje rozdílnost maximálních otáček motorů (písemně potvrzeno mailem), zdá se dvoutakt vhodnější volba s přihlédnutím dobré funkce všech možností dokoupení příslušenství. On totiž i dvoutakt motor PA točí o malinko více, než Jikov, ale je to řádově pět set otáček, kdežto čtyřtakt je o cca tisíc níž než Jikov. Nerad, velice nerad rozhoduji za druhé, takže rozhodnutí o nákupu musí učinit majitel financí sám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Mám GSV190 i GCV190. Doporučuju. Oba bezporuchový, jen se mění olej, čistí filtr a dolívá benzín.
Caute chlapi. Prosim pomozte. Dnes som bol vybrat si malotraktor do obchodu kde predavaju. Asi kupim 4takt hondu gsv190. Velku prevodovku od agzata. Nieco mi neda pokoj co povedal predajca. Velka prevodovka od agzatu je totozna pre 2taktne i pre 4taktne motory? Predajca povedala ze ano to ista ide pod 2takt aj pod4takt. . Povedala ze pri vybere prevodovky mam si davat pozor iba ak kupujem rotavatorovu prevodovku. . Cize je to pravda ? Prevodovka od agzatu je ta ista pre 2takt aj pre 4takt??prosim pomozte. Pan DYK ak mate skusenosti rad by som prijal vase skusenosti. Dakujem.
V jiném tématu o tom byla loni řeč už v té době jsem na 90% věděl, že neřeší motory a jejich otáčky. Nicméně jsem znovu kontaktoval fimu VVED a obdržel jsem odpověď že není převodovka pro dvou a čtyřtakty.
Text odpovědi ze dne 10.12. 2014
Dobrý deň,
prevodovky Agzat podľa typu motora nerozlišujeme.
S pozdravom
Imrich Kmecík, Oddelenie technickej kontroly
VVED TECHNIKA s.r.o
ul. M. R. Štefánika 138
017 01 Považská Bystrica
M: 0917851889
Text odpovědi ze dne 10.12. 2014
Dobrý deň,
prevodovky Agzat podľa typu motora nerozlišujeme.
S pozdravom
Imrich Kmecík, Oddelenie technickej kontroly
VVED TECHNIKA s.r.o
ul. M. R. Štefánika 138
017 01 Považská Bystrica
M: 0917851889
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod