Zdravím,po spoustě letech jsem vytáhl ze stodoly přívěsný vozík za os. auto.Je to vozík na malých kolech (velikost ložnýho prostoru 1120x1500).V době kdy byl používán a postaven na doklady nebylo třeba mlhovky. Na to se chci právě zeptat - pokud je potřeba přidělat dodatečně mlhový světlo,jaký rozměry umístění má splňovat ? (samostatný zadní mlhový světlo mám)
Díky za info.
mlhovka na káru za auto
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: mlhovka na káru za auto
svetlo musis mat, malo by byt na lavej strane, ak ho das vedla svetla co mas nic sa nestane
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
OK,a sou nějaký minimální -maximální rozměry umístění (od kraje,od obrysovýho světla,od země aj.) ?
- pepa.traktor
snad to nezměnili
od 1.10.1997 musí mít každé motorové vozidlo minimálně jedno zadní světlo do mlhy - tak praví zákon 102/95. Pokud máte tedy jednu mlhovku musíte ji mít namontovánu na levé straně vozidla (na té co je řidič), maximální počet mlhových světel je 2, ty potom musí být umístěny vzhledem k ose vozidla. V zákoně je také uvedeno pár rozměrů pro instalaci:
-Minimální výška od vozovky je 250 mm.
-Maximální výška od vozovky je 1000 mm.
-Vzdálenost od brzdového světla min. 100 mm.
- vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)
od 1.10.1997 musí mít každé motorové vozidlo minimálně jedno zadní světlo do mlhy - tak praví zákon 102/95. Pokud máte tedy jednu mlhovku musíte ji mít namontovánu na levé straně vozidla (na té co je řidič), maximální počet mlhových světel je 2, ty potom musí být umístěny vzhledem k ose vozidla. V zákoně je také uvedeno pár rozměrů pro instalaci:
-Minimální výška od vozovky je 250 mm.
-Maximální výška od vozovky je 1000 mm.
-Vzdálenost od brzdového světla min. 100 mm.
- vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Díky za info.
V rychlosti jsem to cvaknul mobilem a vypadá to viz níže.Mám obavu že se do těch parametrů vejdu.Stalo by se něco,kdybych posunul RZ a osvícení víc doprava ?
Nejlepším řešením by bylo vyměnit ově lampy za nový s integrovanou mlhovkou,ale to se mi nechce do toho investovat.Ten vozík za moc nestojí (malý rozměry).
Nějakej nápad,doporučení ? Díky.
V rychlosti jsem to cvaknul mobilem a vypadá to viz níže.Mám obavu že se do těch parametrů vejdu.Stalo by se něco,kdybych posunul RZ a osvícení víc doprava ?
Nejlepším řešením by bylo vyměnit ově lampy za nový s integrovanou mlhovkou,ale to se mi nechce do toho investovat.Ten vozík za moc nestojí (malý rozměry).
Nějakej nápad,doporučení ? Díky.
Jsou to starý NDRácký lampy, když je hodíš na nějaké veterán forum, tak je prodáš a koupíš nové. Měl jsem naprosto stejnej problém, jako ty, koupil jsem starej NDRáckej vozejk, sundal jsem zadní lampy a osvětlení SPZky, prodal na trabantforum za 1000,-Kč a asi za 600,-Kč jsem koupil nový světla i s mlhovkou a osvětlením RZ.