nepravidelne vybuchy v motore Tk 14

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Jozef Bijalko

nepravidelne vybuchy v motore Tk 14

#1 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Kupil som starsi traktorik s motorom tk 14. Motor dymil a mal aj slaby tah, tak som dal valec na vybrus, kupil som novu trysku dal som ju nastavit v servise a tak isto som poslal vstrekovacie cerpadlo do servisu ci je v poriadku, Vsetko bolo OK motor som poskladal nastavil predvstrek cerpadla a motor nie a nie naskocit, Dal som si dorobit zhavic s tym som uz motor natocil, ale v motore sa ozyvaju nepravidelne vybuchy ako keby tam niekedy vstrieklo cerpadlo viacej nafty. Tie vybuchy najviac pocut pri niskych otackach. Precital som cele forum ale nikto tam taky problem nemal. A nejde mi do hlavy preco nenatoci motor bez zhavica. Mal som pri nom opravara ktory tie motory opravoval vsetkko premeral preskusal a na chybu neprisiel. Ak mal niekto taky problem prosim poradte.

thovt

Re: nepravidelne vybuchy v motore Tk 14

#2 Nový příspěvek od thovt »

Je dobře odvzdušená palivová soustava. Když se z motorem bude ručně otaček na každou otačku musí vstřikovač rozprašovat naftu,
musí být nastaven plyn naplno.
Tento motor se startuje s plným plynem, jakmile běží snižit otačky na střední plyn.
Předsuvník vstřiku motor nemá, na čerpadle se nastavuje jen plná dávka paliva.
Pokud se motor houpe, nemá nepravidelný chod většinou to dělá regulátor otaček.
Časovaní dávky paliva u diesela, není jen tak, když jsem to viděl jako se to nastavuje to je věda, nastavuje se tímto přístrojem úchylkoměr http://www.bow.cz/produkt/3385090-uchyl ... i-hodinky/.( Když to není nutné do toho se vůbec nehrabat.)

Thomasson

#3 Nový příspěvek od Thomasson »

Nemůže být příčinou špatná tloušťka té hliníkové podložky pod čerpadlem? Tudíž špatné načasování vstřiku paliva ... ?

Jozef Bijalko

#4 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Co sa tyka tych podloziek pod cerpadlom. Naastavil som predvstrek podla kapilary a potom som skusal jednu a aj dve som pridal a aj ubral a nic to nepomohlo. A co sa tyka zavzdusnenia tak motor by zdochynal a on klepe aj hodinu pri nizkych otackach

thovt

#5 Nový příspěvek od thovt »

Geometrický začátek dopravy paliva před horní uvratí 24° +29 . Tohle je umění nastavit.
Ještě musí být správně nastaveno na čerpadle správná velikost dávky paliva, to se nastavuje ve spod čerpadla.

Manual
http://uloz.to/xJfwrTB/malotraktor-tz-4 ... bsluhu-pdf

tk14

#6 Nový příspěvek od tk14 »

Vypálil jsi výfuk?to dělá různé blbiny

radek

#7 Nový příspěvek od radek »

Podivej se ještě na vracečku nafty od vstřikovače do nádrže,muže byt mala dirka,nebo prasklina,bude se přisavat vzduch.něco podobného jsem řešil.

Jozef Bijalko

#8 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

K tomu vyfuku. Ono to robilo aj ked som ho mal dole. Tu hadicku od cerpadla po nadrz som prekotroloval ale nic podozrive som nevidel. Ono ked to rachne tak vyfuk viacej zadymi ale tycka plynu sa nepohne. Vyzera to tak ze ked tryska vstrekne naftu do valca tak nezhori cela davka a pri druhom vstreku zhori vstreknuta davka + to co ostalo a ozve sa vybuch. Ale neviem ci je daco take technicky mozne. je to asi somarina.

Jozef Bijalko

#9 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

ked niekto poznate nejakeho odbornika alebo servis prosim dajte mi nejaky kontakt lebo som uz naozaj bezradny.

tz4-k14

#10 Nový příspěvek od tz4-k14 »

Ještě mě napadá, možná je to kravina, dal jsi pod vstřikovací trysku tu měděnou podložku ? A ještě, máš správnou vůli mezi hlavou a pístem ? Ještě mě napadlo, jestli si nezapomněl dát jednu jehličku k pístnímu čepu.Já když kupoval jehly, tak mi dali jednu jinou, ale všiml jsem si toho.

Jsou to spíš moje úvahy, tak mě nekamenujte.

Odborníka radím firmu Slav servis. Když jsem dělal generálku motoru, ochotně se mnou konzultovali po telefonu.

Jozef Bijalko

#11 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Podlozku mam ale skusal som aj bez podlozky. Aj tesnenie som si premeral to je v poriadku a s tym loziskom neviem robil mi to moj znami. Pozeral som na to ked to robil ale nijaky problem som nezaregistroval. Za ten kontakt dakujem hned zajtra tam zavolam.

Thomasson

#12 Nový příspěvek od Thomasson »

No a nemůže to být prostě jen nekvalitní nafta? Např. se zkondenzovanou vodou?

Jozef Bijalko

#13 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Naftu so uz tiez vymenil a stale rovnako. Ale zavolal so do slav servisu. Ten pan bol ochotny a poradil mi aby som si poriadne prezrel regulator. Zobral som srubovak a troch som postural do tej vydlicky co reguluje cerpadlo. Smerom dpredu a dozadu nemala volu ale do boku teda k cerpadlu tak trocha bola. natocil som motor a postural som do nej za chodu. Ked som pritalcil na nu smerom k cerpadlu tak zacal motor pridavat a uberat na otackach Potom som urobil hacik a pritiahol som ju k sebe tak ten rachot ustaval. Je mozne ze je zavada tam ale musim rozobrat predne viko aby som sa k tomu dostal. Dufam ze ne nie zbytocne ako uz neraz predtym. A dakujem vsetkym za rady.

Jozef Bijalko

#14 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Rozobral som to ale na tom regulatory vsetko ide ako aspon podla mna snad iba ta vidlicka mala trocha iny sklon to som opravil. Po poskladani som natocil vsetko po starom vybuchy pokracuju. Som s toho hotovy.

tz4-k14

#15 Nový příspěvek od tz4-k14 »

Pokud to není mechanický problém (např. regulátor otáček nebo jiná pohyblivá součástka), tak bych znovu prohlédl celou palivovou soustavu, asi bych koupil nové hadice, trubky a těsnění a nechal bych znovu v rámci reklamace zkontrolovat vstřikovací čerpadlo a vstřikovací trysku. Maximálně ti odpoví, že součástku překontrolovali a že je bez vady. Pak ale budeš mít jistotu.

Nevím přesně jak se závada projevuje. Zkus ještě sundat výfuk, odšroubuj zápalník v hlavě a vstřikovací trysku a zkus otáčet motorem, jestli to nebude mechanicky rachtat, drhnout nebo tak podobně.

Ale spíš to vidím na tu palivovou soustavu.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“