Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Bagrista

Re: Bielorus EO 2621

#4516 Nový příspěvek od Bagrista »

milosba píše:
Bagrista píše:Ahoj Pavel,
V hlave sú tam 2, rozmer manžiet na piestnici, ktorá sa pohybuje je 110x90 na oske je ešte okrúžok, a v hlave je 55x73, tu je to najlepšie napísané tá sada s cenou 21,60 http://www.gmd-tomped.vot.pl/index.php? ... a-BIALORUS
Ale, pozor je to B-éčkový typ! Ak máš také manžety teda na typ B, možno máš aj na A, to už neviem.
nazdar , to tam maju ceny v € ci zlotych ?
Čauko Milos,
Cena je v zlotych. Pretože v Poľsku ich priamo vyrábajú.

milosba

#4517 Nový příspěvek od milosba »

Bagrista píše:
milosba píše:
V hlave sú tam 2, rozmer manžiet na piestnici, ktorá sa pohybuje je 110x90 na oske je ešte okrúžok, a v hlave je 55x73, tu je to najlepšie napísané tá sada s cenou 21,60 http://www.gmd-tomped.vot.pl/index.php? ... a-BIALORUS
Ale, pozor je to B-éčkový typ! Ak máš také manžety teda na typ B, možno máš aj na A, to už neviem.
nazdar , to tam maju ceny v € ci zlotych ?
Čauko Milos,
Cena je v zlotych. Pretože v Poľsku ich priamo vyrábajú.
cipana šak to je par šupov u nas to ide za 21 ale euro či?
a jak to je s poštou mate dakto skúsenosti jak to lacno dostať na sk?

jirkasbk

#4518 Nový příspěvek od jirkasbk »

ty jsi to z pl objednaval? kolik je postovny na sk? 20zlotych je asi 5euro to je pekna cena jen aby ta posta nestala balik :)

Bagrista

#4519 Nový příspěvek od Bagrista »

Ahojte,
Jasan cena v zlotých. Ja som to, len objavil a chcel pôvodne objednať odtiaľ, nakoniec som sa rozhodol z Hydro-b nakoľko som to potreboval rýchlo. Inak keby ma čas netlačil objednám odtiaľ. Ale aj s poštovným to nebude, možno max 15 eur aj to asi s kuriérom a to je aj tak bagateľ.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4520 Nový příspěvek od Atlan »

Najlepsie je,to prerobit na,euro manzety a je pokoj, navyse si skontrolujte ci mate v poriadku tie liatinovo chromovane klzne casti, na ktore idu mazety hlavne u noveho typu stari to ma z mosadze. A ine ako euro manzety by som na otoc ani nedaval, koli pristupu pri oprave.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

milosba

#4521 Nový příspěvek od milosba »

tak a dnes mame za sebou prvy vykop.
skoro som dal dole plot a latrinu :smich: , okrem vody a nadrze na naftu teciem jak krhla :vztek:

ale inac som spokojny. potom mi poradte ako vsetko pretesnit, hlavne otoc a lopatu, tie maju asi najvacsiu volu.

zajtra pridam aj fotecky

milosba

#4522 Nový příspěvek od milosba »

Asi sa tu bavím sám so sebou :jazyk: ale predsa dávam sem môj prvý výkop:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

milosba

#4523 Nový příspěvek od milosba »

A mam otazku:

strasne mi unika olej potrebujem pretesnit aspon hlavne rozvadzace, vie niekto ako na to ?
Volal som do hydra a nahradne diely mi vedia hned poslat, tak som im poslal foto aby vedeli co mi maju poslat.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a mam velku volu v riadeni a ide mi tazko, viem ze z tade mi tiez kvapka olej, je to zo spodnej casti lozka riadenia

Obrázek

ako sa mam pozriet ci ma vztrekovacie cerpadlo dostatok oleja ? da sa to vycitat z nasledujuceho obrazka?

Obrázek

pawka

#4524 Nový příspěvek od pawka »

belorusa vubec neznam,pouze sleduji a kocham se.-) mas ho v peknym stavu, kde se olej jen potí,tam bych to nechal,kde to kape vic jak 10 kapek za den,tam bych to řešil. konzervace je potreba!
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Bagrista

#4525 Nový příspěvek od Bagrista »

Čau Miloš,
Pekná mašinka, nech slúži a poprípade nech si aj, čo to zarobí na seba.
Tie rozvádzače, by sa šikli aj mne pretesniť nakoľko prepúšťajú, slzia, ešte skús pozrieť, či dakde treba podoťahovať matice, ale bacha na hlavičky! Mne sa podarilo pri doťahovaní jednej jednu utrhnúť na rozvádzači mi netesnilo tam kde sa nachádza ventil na nastavovanie tlaku v rozvádzači, našťastie sa bude dať rozobrať, ale to musí počkať do jesene. Ja mám zatiaľ skúsenosť s rozoberaním rozvádzača pod volantom, a tam garantujem, že to tečie tiež poriadne! to môžem poradiť, daj dekle pod prístrojovou doskou dole viď. moje foto. Najlepšie keď ste dvaja druhý nech pozerá keď použ. otoč, či cez ventily náhodou netečie lebo tadiaľ to je iný vodotrysk! A všimni si moju hadičku modrej farby z ľavej strany pod volantom na hydrauliku tadiaľ, tiež môže tiecť! Budeš musieť pre prístup odpojiť tiahlo otoče, kúrenie dať preč to by zavadzalo, prosto všetko na pravej strane dať dolu. Prístup je tam no... povedzme dosť tesný.. Najprv dať dolu závlačky, potom tiahla, a nakoniec odkrúťiť štyri matice na rozvádzači - pliešok, čo drží tie 3 ventily vytiahnuť smerom nahor, vybrať prachovky, pod nimi sú už gumičky s ventilmi majú tvar guľového čapu tie vyjdú von, tesnenie tie kúpiš hoc kde predávajú tesnenia zober staré plus ten ventil stačí jeden sú tam 3 do obchodu, na prachovky kašli tie je problém aj tak zohnať, alebo by vyšli by viac ako tie tesnenia prosto sa to neoplatí.
Riadenie najskôr vybité čapy, takže vymeniť nakoľko to nik nikdy nerobil tak ako na mojom je to pôrod vôbec rozobrať padne zopár nadávok ako asi na všetkom, čo treba opraviť, ale to asi k tomu patrí :smich: A ako máš aj ty na fotke to lôžko riadenia presne aj mne tam kvapká vitaj v klube :vysmech:
Otoč a lopatu ja mám v poriadku, našťastie toto nemusím riešiť.

jirkasbk

#4526 Nový příspěvek od jirkasbk »

Bagrista píše:Čau Miloš,
Pekná mašinka, nech slúži a poprípade nech si aj, čo to zarobí na seba.
Tie rozvádzače, by sa šikli aj mne pretesniť nakoľko prepúšťajú, slzia, ešte skús pozrieť, či dakde treba podoťahovať matice, ale bacha na hlavičky! Mne sa podarilo pri doťahovaní jednej jednu utrhnúť na rozvádzači mi netesnilo tam kde sa nachádza ventil na nastavovanie tlaku v rozvádzači, našťastie sa bude dať rozobrať, ale to musí počkať do jesene. Ja mám zatiaľ skúsenosť s rozoberaním rozvádzača pod volantom, a tam garantujem, že to tečie tiež poriadne! to môžem poradiť, daj dekle pod prístrojovou doskou dole viď. moje foto. Najlepšie keď ste dvaja druhý nech pozerá keď použ. otoč, či cez ventily náhodou netečie lebo tadiaľ to je iný vodotrysk! A všimni si moju hadičku modrej farby z ľavej strany pod volantom na hydrauliku tadiaľ, tiež môže tiecť! Budeš musieť pre prístup odpojiť tiahlo otoče, kúrenie dať preč to by zavadzalo, prosto všetko na pravej strane dať dolu. Prístup je tam no... povedzme dosť tesný.. Najprv dať dolu závlačky, potom tiahla, a nakoniec odkrúťiť štyri matice na rozvádzači - pliešok, čo drží tie 3 ventily vytiahnuť smerom nahor, vybrať prachovky, pod nimi sú už gumičky s ventilmi majú tvar guľového čapu tie vyjdú von, tesnenie tie kúpiš hoc kde predávajú tesnenia zober staré plus ten ventil stačí jeden sú tam 3 do obchodu, na prachovky kašli tie je problém aj tak zohnať, alebo by vyšli by viac ako tie tesnenia prosto sa to neoplatí.
Riadenie najskôr vybité čapy, takže vymeniť nakoľko to nik nikdy nerobil tak ako na mojom je to pôrod vôbec rozobrať padne zopár nadávok ako asi na všetkom, čo treba opraviť, ale to asi k tomu patrí :smich: A ako máš aj ty na fotke to lôžko riadenia presne aj mne tam kvapká vitaj v klube :vysmech:
Otoč a lopatu ja mám v poriadku, našťastie toto nemusím riešiť.

kdyz mi tekly spoje mezi rubkama a neslo uz dotahnout tak jsem to rozdelal uriznul navaril nove sedlo pro matku osoustruzil a privaril zpet na trubku a ok ani kapka ale to ej furt neco pretesnis jednu vec a zacne kapat jinde :D to je takova zabava :-) ted mi zase zacinaji prolinat patky a obe tak se na to budu muset mrknout

Johny1490

#4527 Nový příspěvek od Johny1490 »

DO vstrekovacieho čerpadla by malo ist 0,7l oleja. Kontrolny šrob maš asi zo zadu lebo tieto čerpadla sa robili aj lave aj prave. ale treba vsetko vypustit naliat novy a htovo, samozrejme motorový

VanekPaja

#4528 Nový příspěvek od VanekPaja »

Jaký je rozdíl mezi A-čkovým a B-čkovým typem

cricket

#4529 Nový příspěvek od cricket »

olej do hydrauliky do tej velkej nadrze nalievate cez tu najvacsiu zatku ? Aky olej tam mam doliat? motorovy?

Ako potom ovzdusnit celu sustavu? Dikes
ked neodpovedam na fore 1-2 dni, tak piste do SZ.

jirkasbk

#4530 Nový příspěvek od jirkasbk »

cricket píše:olej do hydrauliky do tej velkej nadrze nalievate cez tu najvacsiu zatku ? Aky olej tam mam doliat? motorovy?

Ako potom ovzdusnit celu sustavu? Dikes
ano na nadrzi jak je ta velka matka tama se leje olej jsou tam i filtry ja leju hm46 hydraulicky ale kluci tady psaly ze muze byt i motor nejaky m6ad odvzusni se to vice mene samo odvzdusnujes podkop a to tak ze zaaretujes kolikem vytahnes nahoru nejdal uplne na doraz vse i lopatu drzis a pakou otoce jezdis do leva,prava az v tom pekne knuci paj hotovo muzes kopat

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“