Zetor 7011 od Filipa
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 7011 od Filipa
No na traktor s predkom nemôžem nič zlého dopustiť. Je to proste iné kafé. Nemá problém v lese v ťažbe dreva, v blate, na strmých svahoch a v orbe. Rozdiel je ale v doprave s vlekom. Tam kde ideš s traktorom bez predku hore menším svahom po ceste napríklad na štvorke, tak na traktore s predkom musíš ísť o kvalt nižšie, čiže na trojke. To spomaľuje ten ťažký predný náhon. Ja mením traktory podľa toho na čo ho budem využívať. A teraz keď už nechodím do lesa, tak okolo domu a na roľu je vhodnejší traktor bez predku. Najideálnejšie by bolo mať dva traktory - jeden s predkom a jeden bez predku ale až tak veľký prepych si dovoliť nemôžem.
Na koniec mám prosbu o radu od majiteľov Zetor 7011: aký pluh je najvhodnejší na orbu s týmto traktorom? Dvoják 2 x 30 cm, alebo troják 3 x 30 cm. Pozeral som na Youtube nejaké videjká a zdá sa mi, že s trojákom má 7011-ka čo robiť. Ale nechám si radšej poradiť aby som nekúpil nejakú somarinu a nebudem potom spokojný lebo mám vyhliadnutý pekný zachovalý troják 3 x 30 cm. Vopred ďakujem, Filippo.
Na koniec mám prosbu o radu od majiteľov Zetor 7011: aký pluh je najvhodnejší na orbu s týmto traktorom? Dvoják 2 x 30 cm, alebo troják 3 x 30 cm. Pozeral som na Youtube nejaké videjká a zdá sa mi, že s trojákom má 7011-ka čo robiť. Ale nechám si radšej poradiť aby som nekúpil nejakú somarinu a nebudem potom spokojný lebo mám vyhliadnutý pekný zachovalý troják 3 x 30 cm. Vopred ďakujem, Filippo.
Záleží to aj od pôdy Ja ťahám za 7211 tento poľský 3x30cm: http://matus72.rajce.idnes.cz/Zetor_721 ... AG2354.jpg. Na mojom poli mám lepšiu pôdu a rovinu, tam v pohode na trojke (pod pšenicu, keď som hlbšie zaorával hnoj pod zemiaky, tak na 2. Na 3 to už zle oralo) Ale keď som oral v kopci a ťažšej kamenitej pôde, tak na 2. Bývalý majiteľ ho ťahal najprv za 7011 a potom 7745 (to bol aj dôvod predaja - chcel väčší obracák). Takže ja by som bral troják
Mal by to byť ten istý To betónové závažie tam dal príbuzný (bývalý majiteľ pluhu), vraj keď bolo sucho, tak 3. hlava nechcela ísť do zeme. Ja som ho rozmýšľal zhodiť, teda aspoň polovicu z neho, ale zasa keby bol ten suchý rok, tak by to možno pomohlo A na polovice by to bol celkom problém, sú tam poriadne zvary a to by som minul snáď všetky zásoby kotúčov do flexy Inak pluh má 220 kg + to závažie plus mínus 100 kg. Na traktore mám vpredu pod vaňou 5 závaží. S pluhom bez problémov, občas dvíham aj niečo ťažšie a na zadných som málokedy
Inak ešte ma napadlo, pozor pri kúpe toho pluhu. Vyrábajú sa dva typy... Jeden má čapy do ramien 22 mm a hlavy 25 cm myslím. Je celkovo menej mohutný a má kratšie stĺpice. Ten je za malotraktor do ramien kat. 1. A ten môj je ten väčší - čapy 28 mm a hlavy cca. 28-30 cm. To je za veľký traktor kat. 2
Prosím o pomoc.
Chcel som začať s opravou zvislých čapov na prednej náprave a čírou náhodou som si všimol, že mám na traktore asi dva rovnaké nástavce. Všimol som si totiž, že jeden nástavec má maznicu vpredu a druhý má maznicu zozadu. Aj záklon zvislých čapov sa mi nezdá rovnaký. Mohol by mi niekto pozrieť na svojom traktore alebo povedať ako to má byť správne, aby som mohol identifikovať či mám na traktore dva rovnaké nástavce pravé, alebo ľavé.
No a potom podľa toho budem musieť kúpiť ten čo mi chýba. Ľavý, alebo pravý ?
Vopred všetkým díky za pomoc. Filippo.
Pozrite na foto vo veľkom zobrazení. Je tam aj popis s textom.
Chcel som začať s opravou zvislých čapov na prednej náprave a čírou náhodou som si všimol, že mám na traktore asi dva rovnaké nástavce. Všimol som si totiž, že jeden nástavec má maznicu vpredu a druhý má maznicu zozadu. Aj záklon zvislých čapov sa mi nezdá rovnaký. Mohol by mi niekto pozrieť na svojom traktore alebo povedať ako to má byť správne, aby som mohol identifikovať či mám na traktore dva rovnaké nástavce pravé, alebo ľavé.
No a potom podľa toho budem musieť kúpiť ten čo mi chýba. Ľavý, alebo pravý ?
Vopred všetkým díky za pomoc. Filippo.
Pozrite na foto vo veľkom zobrazení. Je tam aj popis s textom.
Tak som popozeral tu na fóre iné Zetory spredu kde dobre vidieť prednú nápravu a každá má na pravej strane v smere jazdy maznicu spredu a na ľavej strane v smere jazdy zozadu. Žeby tie nástavce boli rovnaké a medzi sebou zamaniteľné a tým pádom sa netreba zamýšľať či je to nástavec ľavý alebo pravý? Troška ma to zmiatlo, lebo v katalógu je nastavec pravý pod číslom 5511 - 3671 a nástavec ľavý pod číslom 5511 - 3681. Tak čo, je medzi tými nástavcami nejaký rozdiel, alebo sú rovnaké a je jedno z ktorej strany sa nasunú do nápravnice ? Budem rád, keď mi to niekto vysvetlí aby som nerobil paniku. Díky, Filippo.
kdysi jsem řešil stejnou otázlu jako ty.
obal se skutečně dělal levý a pravý a lišilo se to jen tou maznicí.
ale mám to stejně jako ty
Stydím se za tuto zem
U 8011 to mám taky tak a je to jedno jinak pěknej traktorek
Ako hovoria kolegovia, aj ja to tak mám
Kolegovia, ďakujem všetkým za odpovede a vysvetlenie. Takže žiadna panika
- jimmy 4011
Nějak mi není jasný,jak se to může lišit maznicí,která je na stejným místě u obou nástavců ?!?!?!Lukashil píše:kdysi jsem řešil stejnou otázlu jako ty.
Můj názor je,že obaly jsou naprosto stejný a zaměnitelný(zajímalo by mě jestli se v katalogu liší čísla nástavců jako celku,nebo pouze obalů?) a rozdíl je pouze ve svislích čepech a hlavách řízení,jako u jinejch zetorů.Např 3011.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
zaměnitelný to je jen originál pravý měl maznici z jedné strany a levý z druhé
aby byly obě vepředu.
v prodejně mi je kdysi za 35 000 po kuse nabízeli a opravdu ty maznice tak byly.
ale mezi stroji je asi plno pravých (myslím obalů, zbytek se liší tak jak jsi psal pákou řízení, a dole pákou na spojovačku)
a jen tak pro doplnění když se zadíváte na filippovu fotku tak ani oby nástavce nejsou originální, minimálně jeden je jiný porovnávejte a uvidíte to.
patrně je jeden ze staršího traktoru (repase výměnou)
aby byly obě vepředu.
v prodejně mi je kdysi za 35 000 po kuse nabízeli a opravdu ty maznice tak byly.
ale mezi stroji je asi plno pravých (myslím obalů, zbytek se liší tak jak jsi psal pákou řízení, a dole pákou na spojovačku)
a jen tak pro doplnění když se zadíváte na filippovu fotku tak ani oby nástavce nejsou originální, minimálně jeden je jiný porovnávejte a uvidíte to.
patrně je jeden ze staršího traktoru (repase výměnou)
Stydím se za tuto zem