Isuzetor 2108
Re: Isuzetor 2108
Ťiež sa pridávam ku gratulantom a prajem všetko dobre
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Také ti přeji vše nej . Když sme ráno vstali, víš co sem jí první řek? "kde je ta hezká pani co jsem si včera vzal" Ta zase prskala
BohousSPE: hodně štěstí, ať vám to klape a máte fajn pohodový život a zdravé děti
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Chvilku se sem člověk nepodívá, a tady se dějou věci Parádní řešení ovládání hydrauliky, dobrej nápad a inspirace pro odrezování včetně detailního návodu, a ještě k tomu svatba Gratujulu, hodně štěstí a zdraví a ať se daří v životě i v dílně
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Děkuji Vám všem
Tak po svatbě jsem se opět vrátil do pracovní činnosti a drobet pokročil Už jsem dodělal mechanizmus třetí páky....ještě doladím pár detailů a pak když tak natočím video, jak se to všechno hýbe Prozatím jen pár fotek...
Na brzdové pedály jsem namontoval vratné pružiny a k ručnímu plynu jsem přidal lanko. Momentálně vymýšlím soustavu táhel, které spojí nožní plyn, ruční plyn a vstřikovací čerpadlo....
Nedávno jsem sundal buben na pravém kole a včera jsem tam namontoval druhý magnet, kvůli tachometru (a velkému obvodu kola). Teď už je buben opět na místě, ale než jsme ho zavřeli udělali jsme takový pokus - šlapali jsme na brzdu a pozorovali jsme pohyb paken. Hrozně mě zajímalo, jak dlouhý je chod toho prasátka a docela mě to překvapilo Samozřejmě s bubnem se to tak daleko nikdy nedostane (taky je to vidět i na pedálu, že jde až na podlahu). Natočil jsem krátké video pro zajímavost (sice kvalita na prd, ale lepší, než drátem do oka )
Tak po svatbě jsem se opět vrátil do pracovní činnosti a drobet pokročil Už jsem dodělal mechanizmus třetí páky....ještě doladím pár detailů a pak když tak natočím video, jak se to všechno hýbe Prozatím jen pár fotek...
Na brzdové pedály jsem namontoval vratné pružiny a k ručnímu plynu jsem přidal lanko. Momentálně vymýšlím soustavu táhel, které spojí nožní plyn, ruční plyn a vstřikovací čerpadlo....
Nedávno jsem sundal buben na pravém kole a včera jsem tam namontoval druhý magnet, kvůli tachometru (a velkému obvodu kola). Teď už je buben opět na místě, ale než jsme ho zavřeli udělali jsme takový pokus - šlapali jsme na brzdu a pozorovali jsme pohyb paken. Hrozně mě zajímalo, jak dlouhý je chod toho prasátka a docela mě to překvapilo Samozřejmě s bubnem se to tak daleko nikdy nedostane (taky je to vidět i na pedálu, že jde až na podlahu). Natočil jsem krátké video pro zajímavost (sice kvalita na prd, ale lepší, než drátem do oka )
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
pěkné, jak to tak pozoruju kolik jsi v něm už utopil peněz??
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Ty vole, nemůžu riskovat čerstvé manželství tím, že vypustím na veřejnost takovou informaci Ale dobrých půl roku jsem na traktor nic velkého nekupoval (jen pár ptákovin), takže teď de facto celou dobu dělám z toho, co je
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
čekám že to bude pecka ale kdo si hraje nezlobí
Robert ;)
A co je to vlastně pecka? 10.000+ ? Tak to jo, v tom případě to je pecka Hele když se podívám na bazoši za kolik se prodává třeba takový Z7211, tak tam rozhodně z daleka nejsem a ani nebudu Sice to ještě nemám hotové, takže něco budu muset ještě nakupovat, ale podle mě jde udělat pěkný traktor i bez toho, aniž by to stálo majlant......cena zdaleka nebude šesticiferná, jak si možná někteří myslí (aspoň mi to tak připadá z těch neustálých dotazů)
McPeci píše:...ale kdo si hraje nezlobí
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No ono to tak vypadá, když člověk ví kolik stojí jen různý ty drobnosti jako ty koncovky na táhla, nebo třeba i drobné díly hydrauliky Popravdě by mě taky moc zajímalo kolik to vyjde, ale je dost možný že to sám ani radši nesleduješ, a že by jsi možná byl nemile překvapen On člověk má sklony nepočítat tohle a tamto, protože to bylo doma, nebo to neni zase taková položka, nebo že se třeba nepočítá spotřební materiál, barva atd Já když jsem si nahrubo sečetl kolik mám v dílech na můj stroj, a že vlastně nemám ještě ani nic viditelného a už by to dalo na dva pěkné hotové domaděly nebo možná i levnější TKčko... Samozřejmě TKčko nechci, a zdaleka nemá ty parametry atd, a tohle byly výdaje v malých sumách po dlouhou dobu, tak to neni takové jako vydat to naráz (což bych nemohl), ale součet mě dost nemile překvapil Původní plán byl asi poloviční na dokončenej stroj se všim všudy, ale už teď vím, že se ta suma ještě dost zvýší než bude alespoň základ hotovej
Kdepak, já mám naprosto přesnou představu o ceně, protože si od začátku stavby vedu velice podrobný seznam Mám tam dokonce i nákupy z kovošrotu apod. Ono naštěstí spoustu věcí, třeba již zmíněné koncovky na táhla nebo hydrauliku jsem sehnal zadarmo, takže to mi taky šetří spoustu peněz....ještě, že jsou Ti kamarádi Materiál, co byl doma nebo jsem dostal zadarmo skutečně nepočítám - mě zajímá jen reálná cena, kterou jsem musel zaplatit, ne celková cena traktoru A navíc do toho taky investuji po kousíčkách, protože větší výdaje si ani nemohu dovolit. Mě je úplně jedno, jestli to budu dělat ještě rok nebo o něco víc.....mě baví hlavně ta činnost na tom, takže se nehoním za cílem to dodělat...až to bude, tak to bude
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak to máme úplně stejně Hlavně že výsledek bude podle tvých představ O tom to tu celé je
tak takTerablick píše:....Hlavně že výsledek bude podle tvých představ .....
Dnes to sice není nic z traktoru, ale jen tak pro zajímavost....podnikl jsem odrezovací pokus.2 a je to špica Dnes jsem neměl obě poloviny laboratorního zdroje zapojené paralelně jako minule, ale sériově, takže v elektrolytu bylo cca 60V a proud skoro 5A, takže reakce byla o poznání rychlejší a silnější Dnes jsem odrezoval držák kleštin a tři kotoučové frézy z kovošrotu. Po vylovení z lázně jsem součástky opláchl vodou, vydrhnul kartáčem, vysušil a nakonzervoval za pomoci WD40
S dnešním dvojnásobným napětím byl vývin vodíku o poznání větší - i přesto že naše umývárna s šatnou jsou velké prostory a měl jsem otevřené skoro všechny okna, kontaminace byla značná (měřeno čichem ), takže pokud to budete dělat, dělejte to radši venku
ty riskuješ ale víc ziskuješ, manželi
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Risk je zisk A navíc.....maximálně by vylítla fabrika do povětří a nemusel bych jít v pondělí do práce