Zahradní motorová sekačka na trávu

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
rezis

Re: Sekačka ABG nestartuje

#196 Nový příspěvek od rezis »

Ta venkovní, klapka by měla být sytič. Ten by měl být zavřen jen při studeném startu. JInak druhá by se měla zavírat pomocí táhla od odstředivého regulátoru - tedy v klidu by měla být otevřena.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

pawka

#197 Nový příspěvek od pawka »

pres internet to nespravis, manzel neumi psat a maj mokro v ceste do motoru :-D
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Katka_Ptacatko

#198 Nový příspěvek od Katka_Ptacatko »

"Mokro v cestě do motoru" je můj popis. A manžel to má se psaním složitější, takže psané věci vyřizuji já. A jinak nám jde hlavně o tip, jak poštelovat karburátor.

Katka_Ptacatko

#199 Nový příspěvek od Katka_Ptacatko »

rezis: Klapka sytiče nám funguje. Ale nějak se nám nedaří s tou druhou klapkou.
Už dřív byly problémy se startem, když se sekačka ohřála. Tak snad to dáme nějak do kupy, jinak mi ji manžel asi spraví (=rozmlátí) kladivem.

rezis

#200 Nový příspěvek od rezis »

Pokud není úplně otevřená když sekačka stojí tak je někde problém. Nicméně dá se otevřít ručně a regulovat pro vyzkoušení motoru ručně jako v autě.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

thovt

#201 Nový příspěvek od thovt »

http://katkaptacatko.rajce.idnes.cz/Sek ... 73-upr.jpg

Rozebrat karburátor, povlaková nádobka má dva šrouby , boční šroub je na vypouštění benzínu, středový šroub uvolňuje plovákovou
nádobku. Vyzkoušel bych pohybem nahoru a dolu plovákem jestli správně uzavírá benzín. POZOR POHYBOVAT Z CITEM.
Zkontrolovat plovák jestli není prasklý a není uvnitř benzín.

http://img9.rajce.idnes.cz/d0901/11/114 ... 74-upr.jpg
Vnější páčka je regulátor otáček motoru
Vnitřní páčka je sytič motoru měla by se zapnout úplně v předu páčka na řidítkách

pawka

#202 Nový příspěvek od pawka »

podle fotek po slozeni kliky uz nasekala dost,nebo to ten opravar měnil a neumil? potom co kdyz je nejvetsi problem v pistu. to mohl ten ďábel vymenit za horsi. a vubec ,kdyz umi vymenit kliku,to neumi sprovoznit sekacku? proste spravovat prez net jde jen náhodou.asi tak dobre,jako vam jde ted.
pri startu musi byt vnitrni klapka dokořán(100%otevrena) a jakmile se nastartuje musi hned (cca18%otevrena podle volnobeznyho sroubu jak si to nastavite podle ucha) v zatezi jde pak od 20 do 100%. vše řídi to tahlo s pruzinou a lopatku u ventilatoru. je to dost cholostivy na nazení pruziny, drobne ohnuti tahla, praskly lopatky,atd dalsich cca 10 problemů.

ono se to někdy nezdá a kazdej si mysli ,ze se tam hne jednou veci OK max dvěmi a už to jde,ale většinou musís prejit vsechny cca 500 soucastek a u nich spravit prumery,delky,praskliny, unávy,plochy,vodivost,atd jeste tak 10-20 věcí. to máš 500 x 26 možných problémů, který spolu souvisej v jeden užas, a ten je, aby to chodilo, jak má..
ted sem to treba silne prehnel, tak ten problem muzem zlehčit o :10x? 50x2,6 když se v tom nevrtal nikdo kladivem,šroubovak o jedný velikosti na vše a přehnaný sily v rukách u toho pidi orloje..
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!

pawka

#203 Nový příspěvek od pawka »

a podle fotky vidíme že je otevřen sytič, to pred startem zavrit a jakmile to chytne hned otevrit ci pomalu otvirat
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!

Katka_Ptacatko

#204 Nový příspěvek od Katka_Ptacatko »

Klikovku jsem si měnili sami. Kupovala jsem ji jako rok starou na jaře 2012. Manžel se vrtá v kde čem, včetně vlastního prďáka (domaděl). My musíme nějak vyřešit ty otáčky, aby sekačka vůbec chytla.

Katka_Ptacatko

#205 Nový příspěvek od Katka_Ptacatko »

thovt: Plovák manžel dneska zkontroloval, prasklý není a zavírá.

Standam

#206 Nový příspěvek od Standam »

Zdravím, tyto motory na zkoušku chytnou i bez karburátoru, jen s vstříknutím malého množství paliva do sacího kanálu. V karburátoru závadu nehledejte, ta je v "postavení" rozvodových kol. Znovu rozebrat motor a správně sesadit tyto dvě ozubená kola vůči sobě. Měnit klikovku v tomto motoru je naprosté plýtvání prostředky. Ohnutá jde vyrovnat bez rozebírání pomalu holýma rukama a za zlomek ceny Vaší opravy. Standa.

kenybz

#207 Nový příspěvek od kenybz »

přesně tak rozvody špatně složené na ozubených kolech jsou značky a ty musí být naproti sobě.

Ibo81

Sekačka - ohnutá kliková hřidel ?

#208 Nový příspěvek od Ibo81 »

Zdravím vás,
chcel by som sa poradiť - pred nejakou dobou som zarval takmer novou sekačkou Dolmar do pňa a odvtedy mierne vibruje, hlavne pri minimálnych otáčkach, pri vyšších mi to nejak veľmi neprekáža. Vymenil som nôž a unášač, ale tie vibrácie mám pocit že tam stále sú... Ide o to, či sa to dá do istej miery tolerovať, alebo to treba aj pri podozrení na ohnutú kľukovú hriadeľ dať rozobrať a dať preveriť. Pri pohľade na točiacu sa hriadeľ ťažko povedať, či sa vychyľuje alebo nie, mne pripadá OK.

Ako by sa to dalo v domácich podmienkach zistiť bez rozobrania motoru a premeranie špec. náradím?

Ďakujem.

štěpa

Re: Sekačka - ohnutá kliková hřidel ?

#209 Nový příspěvek od štěpa »

No hodinkama, nebo si mužeš udělat nějaký přípravek zatočit a sledovat baj voko, hlavně vypust olej než to budeš otáčet vzhůru nohama. O rovnání hřídelí na sekačkách už se tu psalo, použij ve vyhledávání: briggs stratton

Ibo81

Re: Sekačka - ohnutá kliková hřidel ?

#210 Nový příspěvek od Ibo81 »

No zatiaľ som sa k rovnaniu kľukovky nedostal, nakoľko netuším, či je ohnutá alebo nie. Preto sa pýtam, či niekto nevie poradiť, ako sa to dá zistíť a aká je tolerancia. Tie vibrácie motora sú možno prirodzené, každý motor predsa vibruje. Či vibruje viac alebo menej je môj subjektívny pocit... Ale dokázateľné odchýlky rotácie sú už objektívne, takže by som bol na istom, len proste neviem ako mierne odchýlky zistiť, keď to ohnutie nie je až také, že to badať voľným okom. Áno - môžem to odniesť do servisu, kde spíšeme papier a za dva týždne mi možno zavolajú, že opravili za 50-60 EUR možno niečo čo ani nebolo treba, lebo je to v norme...
Netuším, čo si mám pod "hodinkami" nebo " domácim prípravkom" akože predstaviť.

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“