Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
elbarto
Kontaktovat uživatele:

Re: Frezka TOS FA3U

#2851 Nový příspěvek od elbarto »

Byl jste nekdo vcera v destivych Tchorovicich ? Za sebe zklamani, milion lidi, veci na stroje malo a kdyz ano, tak proflanuti prodejci. Snad do budopucna jen par kontaktu.

misax

#2852 Nový příspěvek od misax »

Motoburza
Kdy
Ne 7. čvn 2015
Kde
areál TJ Nivnice

HonzaK

#2853 Nový příspěvek od HonzaK »

Zdra chlapi,
již jsem tu nedávno psal jak jsem pořídil frézku F2U Zbrojovka,
sundal jsem stul potom ten příčnej suport a ted jsem sundal i tu nohu(proste to co jezdí nahoru a dolů :)) a uvnitř je trapézák matka je v noze to se jen vyšroubuje,ale jak dostanu ven ten trapézak nahoře je nějaký kroužek ma jednom šroubku na obr. je šroubek vyndaný a uvnitř kroužku asi matky kn nebo km nebo jak se tomu říká a pod tím je ozubené kolo jaK TO POVOLIT VYNDAT SROUB SE TOČÍ TAK NEVIM SI RADY NO.....DÍKY
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

kenybz

#2854 Nový příspěvek od kenybz »

musíš vyšrubovat tu matku kterou je přitáhlý šroub je to ta uprostřed se 4-ma dírama šroub má peruo a kužel a nebo válcový průměr co je v "náboji na kterém je to ozubení co je vidět zespodu na tom úhlovém převodu bude kolíkový spoj tak abys to komplet rozebral musíš vyrazit kolík a pak nahoře vyšrubovat tu velkou matici

HonzaK

#2855 Nový příspěvek od HonzaK »

Takze budu muset vyndat i hridel kteta prevadi pohyb z noniusu na ten sroub jik to velke ozub kolo nesundam pak se srou bude vyndavat smerem dolu.Jinak k te matce nahore chce si to udelat nejaky klic s trema kolikama v te rozteci aby se mi to neprotacelo.Snad mi rozumis .Predem Diky Kenybyz

ota

#2856 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, kluci mám malej dotaz.
Vypustil jsem u frézky oleje z převodů. Moc toho tam nebylo. Asi 3 litry dohromady. Rozebral jsem ty olejoznaky byly uplně tmaví. Koukám na internet že objednám noví. Nešlo to ničím vyčistit. Tak jsem to vyhlížel, na netu. Nakonec jsem ještě nakonečnou vzal odmašťovadlo od Bernera a potopil do toho. A pěkně se to vyčistilo. Pohoda namontoval jsem naspátek. U převodů jsem sundal víko a vše očistil a vyčistil, vysál vysavačem. Přetěsnil protože to krapet teklo. I tu posuvovou skříň s motorem.
No a teď už si nepamatuju, kolik toho oleje má v převodech být. Nalil jsem tam uloženku J4 ještě z dob komunizmu. Vzal jsem sítko na trychtýř a olej byl parádní. Čistej bez bordelu. Ale nevím kolik toho má být. Nalil jsem tolik, že v těch okýnkách je do půlky. Ale nevím už jestli to je dobře, nebo má být víc. Nemáte někdo doma v manuálu kolik tam má být? Frézka typ: FA 3AU.

winch

#2857 Nový příspěvek od winch »

Dávam tak aby zostala trochu bublinka hore na olejoznaku (skoro plný, ako sa podarí :) ). A z tej posuvovej skrine ti rýchlo ubudne, keď budeš poctivo premazávať stoly. Dole do zvislého šrobu tiež, no tam pre istotu nechám otvorený nalievací otvor, a zídem zo stolom dole, aby prebytočný olej vytlačilo von.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

vitex

#2858 Nový příspěvek od vitex »

:ano:

salus

#2859 Nový příspěvek od salus »

ota píše:Ahoj, kluci mám malej dotaz.
Vypustil jsem u frézky oleje z převodů. Moc toho tam nebylo. Asi 3 litry dohromady. Rozebral jsem ty olejoznaky byly uplně tmaví. Koukám na internet že objednám noví. Nešlo to ničím vyčistit. Tak jsem to vyhlížel, na netu. Nakonec jsem ještě nakonečnou vzal odmašťovadlo od Bernera a potopil do toho. A pěkně se to vyčistilo. Pohoda namontoval jsem naspátek. U převodů jsem sundal víko a vše očistil a vyčistil, vysál vysavačem. Přetěsnil protože to krapet teklo. I tu posuvovou skříň s motorem.
No a teď už si nepamatuju, kolik toho oleje má v převodech být. Nalil jsem tam uloženku J4 ještě z dob komunizmu. Vzal jsem sítko na trychtýř a olej byl parádní. Čistej bez bordelu. Ale nevím kolik toho má být. Nalil jsem tolik, že v těch okýnkách je do půlky. Ale nevím už jestli to je dobře, nebo má být víc. Nemáte někdo doma v manuálu kolik tam má být? Frézka typ: FA 3AU.
Tady: http://www.tumlikovo.cz/download/ si můžeš stáhnout manuál k frézce (tam píšou že oleje má být do 2/3 olejoznaku), na té samé stránce úplně dole je katalog olejů a maziv pro stroje, v tom katalogu si najdeš olejovou náplň pro jednotlivá mazací místa.

ota

#2860 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, děkuju klucí za informace. Na ten olejoznak na šroubu svislého posuvu jsem zapoměl! Tuhle jsem na něj koukal a teď až jak píše Winch jsem si na to vzpoměl. Tam se musím podívat jak to vypadá.
Právě když jsem to zapojil, tak jsem pustil posuv a tisknul to tlačítko, dokud neskápne v okýnku. A to okýnko bylo zalemtaný a neviděl jsem kapku. A tak jsem držel trochu dýl. Ale potom mi to všude teklo z toho! Teď jsem nalil nový olej a musím to zase vyzkoušet. Zmačknout až skápne, teď je to vidět přez čisté okýnko.
No ještě doleju trochu oleje, mám jen do půlky okýnka. Ono ještě ubyde až se natlačí olej všude. Případně doleju.
To Salus, kouknu na Tumlíkovo co píšou. 8) To mě nenapadlo se podívat.

HonzaK

#2861 Nový příspěvek od HonzaK »

Ahoj kluci pokracuju v rozborce,
dal jsem se do rozebírání svislý hlavy a zaboha neumim vyndat tu prostrední hrídel zespoda bylo mensi kuzelový lozisko zajistení matkou to jsem vyndal lozisko vyklep,
vevnitr je ozubeny kolo prevod pod45 stupni a vnem cerv zajisteny dratkem ten jsem vyndal ale nejde to vysunout tou horní dírou páč kolo ozubené je vetší nevím na kterou stranu to vytlouct a jak abych neco nepokurvil....díky
přikladám fotky:

Obrázek
foto zespoda tam slo vyndat to mensi lozisko:
Obrázek
ozubene kolo uvnitr již bez červíku :
Obrázek
pohled zezhora nejaká podlozka a pod ní je lozisko:
Obrázek

Auto-klassik

#2862 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Co takhle vytáhnout ten vnější kroužek ložiska a potom to vyndat tu hřídel celou ?

HonzaK

#2863 Nový příspěvek od HonzaK »

a jak prave ze mi to nijak nejde?pres konec hridele smerem ven ?takze stahovakem?

Auto-klassik

#2864 Nový příspěvek od Auto-klassik »

ano stahovákem,popřídadě nahřít okolí pístolí nebo vložit do kroužku igeliták s ledem z mrazáku,ty přesahy pro ložiska nejsou velký,
takže by mělo jí celkem snadno,šlo by to také trhacím kladivem.

HonzaK

#2865 Nový příspěvek od HonzaK »

No počkej,ted jsem to byl v dílne omrknout ale ten krouzek má menší díru než je ta hřídel je tam fuka tak tam je videt a ten rozdíl je možná 10 mm na pruměru takže to musí jít nějak jinak ale přijde mi že to ozubený kolo je doražený na osazení tak kam teda,jedině me napadá jesi to nejsou dvě zalisované hřídele v sobě?
nahreslim to a nahraju to sem....

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“