Zetor 50 Super - vlečka
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Jaký vlek za SUPRA
Dobrý den.
U nás tahaly za Suprem devítitunu naloženou kamením ,a když vyměnily Supra za Z7011 tak říkaly že byl lepší Supr .
U nás tahaly za Suprem devítitunu naloženou kamením ,a když vyměnily Supra za Z7011 tak říkaly že byl lepší Supr .
Mně osobně u supra chyběl jeden kvalt navíc.... mezi 2 a 3 i 3 a 4 je hroznej skok... motor by to třeba vzal na ten vyšší kvalt ale když je to takovej rozdíl, nemá šanci...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
-
- Kontaktovat uživatele:
tak si to zkus predelat tak ze budes mit 4ku pomalejsi
No s vlekem je to tak, že tu S5 ku vezmu a pokusím se uskutečnit svůj záměr. Kdyby cokoliv, tak jí dám do šrotu celou, ona je v podstatě za cenu šrotu. Myslím že když toho půlku sundám a vrátím do oběhu , tak sklopka za 10 tis dobrá
Jj Petře s tím naprosto souhlasím. Já když sed do Supříka na převoz, tak jsem normálně myslel že mi tam nejde 5. kvalt. Pak mi došlo že to není Z-35 a zvyk si na to že jsou jenom 4. Na to že jsou ale jak říkáš dost nešikovně odstupňovaný si ale nezvyknu asi nikdy
Jj Petře s tím naprosto souhlasím. Já když sed do Supříka na převoz, tak jsem normálně myslel že mi tam nejde 5. kvalt. Pak mi došlo že to není Z-35 a zvyk si na to že jsou jenom 4. Na to že jsou ale jak říkáš dost nešikovně odstupňovaný si ale nezvyknu asi nikdy
Práce má být tvůj kůň, ne jezdec.
bigles: Už je mi to šumák. Suprů jsem se zbavil. Ikdyž svoje si oddělali a dobře.
Zase by pak nejel tak rychle...
Zase by pak nejel tak rychle...
-
- Kontaktovat uživatele:
a mas nejakejplan jak to budes delat a co vse z toho zhodis treba se mi to hodi
No teď jsem nějak po úvahách a dalších radách přehodnotil situaci, nevím jestli by to nebylo za supříka fakt moc těžký, hlavně je blbý že to má hrozně vysoko ložnou plochu, takže kdyby se mi z nějakýho důvodu nepodařila ta ruka ( nebo do doby než by se podařila ), by to bylo docela na prd.
Na druhou stranu je pravda, že když by bylo něco s nižší ložnou plochou, tak dříví stejně řažu na menší, palety na to dá ještěrka a sypký materiál nakladač, takže v podstatě ruky netřeba - o co míň povezu železa, o to víc nákladu
Jinak jsem z toho chtěl schodit kabinu, motor, převodovku, přední nápravu, držák rezervy, nárazník, kardan, a zkrátit rám.
Myslím že pokud si jí nevezmu, tak půjde do šrotu, nevím kolik je teď přesně výkupní cena železa, ale za 15000 5 tun železa je podle mě cena šrotu
Zítra to rozhodnu a když tak ti dám kontakt na pána.
Na druhou stranu je pravda, že když by bylo něco s nižší ložnou plochou, tak dříví stejně řažu na menší, palety na to dá ještěrka a sypký materiál nakladač, takže v podstatě ruky netřeba - o co míň povezu železa, o to víc nákladu
Jinak jsem z toho chtěl schodit kabinu, motor, převodovku, přední nápravu, držák rezervy, nárazník, kardan, a zkrátit rám.
Myslím že pokud si jí nevezmu, tak půjde do šrotu, nevím kolik je teď přesně výkupní cena železa, ale za 15000 5 tun železa je podle mě cena šrotu
Zítra to rozhodnu a když tak ti dám kontakt na pána.
-
- Kontaktovat uživatele:
jasný bo ja bych z toho bral jen nejaky dili coby se hodili
Tak jsem definitivně zavrhnul vlek z S5 ky, bohužel pán jí chce střelit celou, takže žádný díly nebudou...
Tomáši, tohle by bylo za Supra ideální... Shazovací klanice a nasazovací korba http://www.nasetraktory.com/forum/downl ... &mode=view
Kdyz za Supra vlek, tak poradny tj. 9-tunu nebo dve petituny. Ten Supr musi byt v supr stavu, nemuze to byt nejaky dejchal nebo vule na hrideli, prevodech atd. Ty vleky musi skvele brzdit !!!
Hodne jizd s nakladem a hlavne bez nehod.
Ahoj
Hodne jizd s nakladem a hlavne bez nehod.
Ahoj
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Asi jezdíš jen po rovině že? Jestli ne, tak bys nekecal takový nesmyly. Ten traktor má taky nějakou povoloneu hmotnost přívěsu. Samozřejmě, že utáhne víc, ale chtěl bych tě vidět s 12-ti tunama. Už jsem taky zažil, že někdo se suprem a pětitunou naloženou brambor jel po silnici do velkýho stoupání, jel jedničkou a najednou traktor začal hrabat až se zatavil a začal couvat. To je pak docel prdel a z každýho frajera je hned malá dušička! Tak nám tu nevykládej o supru s dvěma pětkama!
Zetor 5945 a Zetor 6711
- FENDT F24
To u nás kdysi dávno vezl jeden frajer přeloženej vlek a když si v kopci podřadil, tak supra posadil na zadek
Panove,
je dobre, ze startujete na prni naslapnuti, prohlednete si mapu CR , sem tam se nejaka nizina najde. Stoupani a klesani , nekdy i prudke se vyskytuje i v rovinatych krajích.
Za Suprem jsme tahali dva vleky plnych cihel na vzdalenost 30 km. V polovine trasy bylo stoupani - kopec " jako krava". Pod kopcem jsme druhy vlek odpojily a "chytili" druhy traktor. Do kopce jsme vzdy tahali jeden vlek dvema traktory. Kdyz byl i druky vlek vytazen na kopec , vleky jsme opet sprahly a pokracovalo se v jizde ( Super tahnul dva vleky). Takto jsme navazely cihly v roce 1982.
je dobre, ze startujete na prni naslapnuti, prohlednete si mapu CR , sem tam se nejaka nizina najde. Stoupani a klesani , nekdy i prudke se vyskytuje i v rovinatych krajích.
Za Suprem jsme tahali dva vleky plnych cihel na vzdalenost 30 km. V polovine trasy bylo stoupani - kopec " jako krava". Pod kopcem jsme druhy vlek odpojily a "chytili" druhy traktor. Do kopce jsme vzdy tahali jeden vlek dvema traktory. Kdyz byl i druky vlek vytazen na kopec , vleky jsme opet sprahly a pokracovalo se v jizde ( Super tahnul dva vleky). Takto jsme navazely cihly v roce 1982.