Praga V3S - olej do diferenciálu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Praga V3S - olej do diferenciálu
Otec ma presviedca ze staci tam dat pouzity motorovy olej 10W40.
Co vy na to? Traktor by mal ist tak do 30km/h.
Dik
Co vy na to? Traktor by mal ist tak do 30km/h.
Dik
Re: Olej do difu V3S.
nestaci tam musi prit prevodak. Dochzi k posuvu kol po sobe a treni. nevim jak to vysvetlit presne ale proste to bude trpet
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
Přesně tak, tam musí jít převodový olej. Já tam mám PP90. Jen pro informaci - V difu je 5,70l a v reduktorech po litru.
Sakra na takychto veciach sa NEMA setrit! potom ked sa vam dodrbu loziska alebo ozubenia potom ste stoho nestastny kvoli piatim litrom oleja ktory vas vide na 300kč a loziska stoja niekolko krat viac
Tak jsem trochu chodil po netu a koukal na různé převody.
Podle toho jsem usoudil, že opravdu jak jsem napsal dříve je diferenciál V3S vybaven hypoidním stálým převodem.
V těchto převodech dochází k vekým smykovým rychlostem a při použití nesprávného oleje (nevytvoří ochranný film na zubu) dochazí k rychlému opotřebení zubů.
Tedy v žádném případě bych tam nic jiného nedával.
V knížce je myslím uveden PP80. a snad jen 2,7litru. 5 jich tam není určitě.
Podle toho jsem usoudil, že opravdu jak jsem napsal dříve je diferenciál V3S vybaven hypoidním stálým převodem.
V těchto převodech dochází k vekým smykovým rychlostem a při použití nesprávného oleje (nevytvoří ochranný film na zubu) dochazí k rychlému opotřebení zubů.
Tedy v žádném případě bych tam nic jiného nedával.
V knížce je myslím uveden PP80. a snad jen 2,7litru. 5 jich tam není určitě.
- Petr 55
Pokud by tam byl hypoidní převod, musel by se popužít olej pro hypoidní rozvodovky. Ale o tom silně pochybuji. Hypoidní se používají asi jen u osobních automobilů.
Ferda Mravenec - můj vzor.
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
ja to mam v uživatelské příručce taky tak. když jsem měnil ložiska v reduktorech a měl jsem vyndaný i dif, tak jsem do něj nalil těch 5,7 litru a zadeklovat. když to pak stálo, tak jsem si řekl, že zkontroluju kolik tam vlastně toho oleje je. oddělal jsem ten kontrolní šroub a dobrá pulka toho vychcala ven. takže 5,7 litru tam rozhodně neni. odhaduju že polovina. a do reduktoru se 1 litr taky rozhodně nevejde. leda že by byly nějaký hodně starý nápravy a nějaký mladší. ta příručka co mám, je z roku 1958pavel104 píše:Přesně tak, tam musí jít převodový olej. Já tam mám PP90. Jen pro informaci - V difu je 5,70l a v reduktorech po litru.
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!
Jen u osobáků se nepoužívají, ale máš pravdu že si nejsem jist zda to je či není v ose.Petr 55 píše:Pokud by tam byl hypoidní převod, musel by se popužít olej pro hypoidní rozvodovky. Ale o tom silně pochybuji. Hypoidní se používají asi jen u osobních automobilů.
Já jsem se řídil s tím množstvím oleje taky podle příručky. Přesně je tam nápsáno že v difu je 5,75l oleje a v každém reduktoru po litru. Já jsem tam osobně ten olej plnil. Do difu jsem(přes hadici a trychtýř) nalil 6 litrů a po vytažení hadice, byla hladina asi půl cm nad spodním krajem kontrolního šroubu. A protože jsem měl předtím rozdělanou pravou stranu nápravy, tak jsem plnil i pravý reduktor a ten litr tam vlezl úplně v pohodě. Takže podle mé vlastní zkušenosti ,tam to množství oleje patří
- Milan
- Kontaktovat uživatele:
olej se nelije az po ten sroub ale kus pod nej ma tam byt 2,5litru
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Mňa na vojne učily že keď do kontrolneho otvoru strčim prst tak sa mi má koniec prsta dotknúť hladiny oleja
Já se s nikým nehádám. Já jen píšu co jsem vyčetl a co jsem tam nalíl Pokud je to špatně tak mě opravte a já rád nějaký ten litřík oleje vypustím a použiju třeba na mazání lišty na pile (samozřejmě ho zředím motorákem , to jen kdyby chtěl někdo rýpat že je na tu lištu moc hustý)
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
z kterého roku je ta chytrá kniha?
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!