Seřízení ventilů na Z4011
Moderátor: Lukashil
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
Seřízení ventilů na Z4011
Zdravím všechny.
Dneska jsme konečně dodělali částečnou GO (zabroušení ventilů, výměna stíracích a na jednom válci i těsnících kroužků, výměna oleje a všech těsnění) a nastavili vůle na ventilech 0,2 sací a 0,3 výfukový (ale asi blbě). Motor je složený, do čerpadla jsme nerýpali, do trysek taky ne a přesto vůbec nechytne. Točil jsem startérem jako o život a nic, ani škyt. Jenom šel takový divný bělavý dým.
Čerpadlo mám asi odzvdušněno, hlavy dotaženy nafta tam jde a přesto nic.
Je možné že je to způsobeno špatným nastavením (časováním) ventilů?
Dneska jsme konečně dodělali částečnou GO (zabroušení ventilů, výměna stíracích a na jednom válci i těsnících kroužků, výměna oleje a všech těsnění) a nastavili vůle na ventilech 0,2 sací a 0,3 výfukový (ale asi blbě). Motor je složený, do čerpadla jsme nerýpali, do trysek taky ne a přesto vůbec nechytne. Točil jsem startérem jako o život a nic, ani škyt. Jenom šel takový divný bělavý dým.
Čerpadlo mám asi odzvdušněno, hlavy dotaženy nafta tam jde a přesto nic.
Je možné že je to způsobeno špatným nastavením (časováním) ventilů?
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)
Re: seřízení ventilů na 4011
Je to možný, že je to špatnýma vůlema.Na časování jsi nemakal, nebo jste sahali na vačku?
Když stříhá 1 válec dělej 4 a obráceně.Totéž mezi 2 a 3.
Když stříhá 1 válec dělej 4 a obráceně.Totéž mezi 2 a 3.
- daniel
palivovou sustavou to nebude, palivo sa do valcov dopravuje, svedci o tom biely dym. Povedal by som ze niekde unika tlak, resp. nedosiahne sa kompresneho tlaku vo valci takeho aby doslo ku vznieteniu paliva. Je to mozne tym ze si zabrusil ventile alebo tymi kruzkami. Nemusia byt dostatocne sadnute. Inak si to vysvetlit neviem.
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
Kliku jsme venku neměli, jenom jsem vyšrouboval šrouby z ojnice a spodem vytlačil písty nahoru (vnitřkem vložky), přehodil kroužky a vrchem zase spustil písty dolů. Ojnice jsem dával tak jak byli i šálky (byli už na nich nadělané důlky).
Mám to udělat takto:?
Takže pootáčím přes díru na spojce (jak je na oddělání ta mazací trubička) směrem dolů (šprtám do toho šroubovákem) a dívám se na ventily. Jak začne stříhat první (je to ten nejblíže k chladiči), tak nastavím vůle na čtvrtém (první od kabiny). Pak pootáčím, až mi začne stříhat druhý a dělám vůle na třetím. Pak začne stříhat čtvrtý a dělám vůle na prvním. Potom začne stříhat třetí a dělám vůle na druhém?
Pochopil jsem to správně, nebo úplně blbě?
Mám to udělat takto:?
Takže pootáčím přes díru na spojce (jak je na oddělání ta mazací trubička) směrem dolů (šprtám do toho šroubovákem) a dívám se na ventily. Jak začne stříhat první (je to ten nejblíže k chladiči), tak nastavím vůle na čtvrtém (první od kabiny). Pak pootáčím, až mi začne stříhat druhý a dělám vůle na třetím. Pak začne stříhat čtvrtý a dělám vůle na prvním. Potom začne stříhat třetí a dělám vůle na druhém?
Pochopil jsem to správně, nebo úplně blbě?
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)
Jo děláš to dobře.Dělal jsi to tak?
no a až to uděláš tak tam nalej do chladiče vařící vodu a musí fachat
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
Než jsem ventily zabrušoval, tak jsem nad každý stříkl petrolej a než jsem se podíval dolů, tak už mi protekl. Když jsem je zabrousil, tak to trvalo tak okolo pěti minut, než mi propídil petrolej přes ventil. Ventily by měli těsnit. A kroužky jsem měnil pouze stírací, těsnící jsem měnil jenom na jednom válci. Ale je víc než jisté, že jsem s kroužky otáčel, takže jsou jinak otočeny než byly původně.daniel píše:palivovou sustavou to nebude, palivo sa do valcov dopravuje, svedci o tom biely dym. Povedal by som ze niekde unika tlak, resp. nedosiahne sa kompresneho tlaku vo valci takeho aby doslo ku vznieteniu paliva. Je to mozne tym ze si zabrusil ventile alebo tymi kruzkami. Nemusia byt dostatocne sadnute. Inak si to vysvetlit neviem.
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
To jsi nejsem zcela jist, už jsme to dělali okolo 19:00 a začínalo se stmívat a při lampě to není ono.Franta.cz píše:Jo děláš to dobře.Dělal jsi to tak?
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
Tu vařící vodu jsem tam už měl, asi je chyba v těch ventilech.
na 99% jsi při montáži něco zdrbal.zkus ještě jednou přejet ventily
nepodfukují Ti vstřiky?
nepodfukují Ti vstřiky?
na každym kroužku je značka, budto trojůhelníček nebo nějaký psaní, a to musí vždy směřovat v zhůru tedy k hlavám!!!! ale zase jsi měnil jenom stírací takže by to nemělo mít na funkci motoru vlivRadek01 píše:Než jsem ventily zabrušoval, tak jsem nad každý stříkl petrolej a než jsem se podíval dolů, tak už mi protekl. Když jsem je zabrousil, tak to trvalo tak okolo pěti minut, než mi propídil petrolej přes ventil. Ventily by měli těsnit. A kroužky jsem měnil pouze stírací, těsnící jsem měnil jenom na jednom válci. Ale je víc než jisté, že jsem s kroužky otáčel, takže jsou jinak otočeny než byly původně.daniel píše:palivovou sustavou to nebude, palivo sa do valcov dopravuje, svedci o tom biely dym. Povedal by som ze niekde unika tlak, resp. nedosiahne sa kompresneho tlaku vo valci takeho aby doslo ku vznieteniu paliva. Je to mozne tym ze si zabrusil ventile alebo tymi kruzkami. Nemusia byt dostatocne sadnute. Inak si to vysvetlit neviem.
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
To se pozná jak? Nebo jak by to mohlo vzniknout? Já jsem neměl vstřikovací trysky nenku, já jsem jenom odšrouboval trubičky od trysek.Franta.cz píše:na 99% jsi při montáži něco zdrbal.zkus ještě jednou přejet ventily
nepodfukují Ti vstřiky?
- daniel
tak je dost mozne ze je to tymi pootocenymi kruzkami. Kruzky tak ako valec je prevadzkou casom ovalny. Je to sposobene bocnou silou ktora vznika pri zmene pohybu piesta v hornej uvrati. Ty ak si ich pootocil tak netesnia. Viem o com hovorim lebo mam vystudovanu vysku na spalovacim motoroch ako aj doktorad (tym sa nechcem chvalit, aby si to niekto tak nevysvetlil)
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
na každym kroužku je značka, budto trojůhelníček nebo nějaký psaní, a to musí vždy směřovat v zhůru tedy k hlavám!!!! ale zase jsi měnil jenom stírací takže by to nemělo mít na funkci motoru vliv [/quote]
Na to jsem si dával pozor, na těch kroužkách bylo napsáno z jedné strany OK a ještě cosi, tak jsem to tím dával nahoru, to jsem si našel v knižce.
Na to jsem si dával pozor, na těch kroužkách bylo napsáno z jedné strany OK a ještě cosi, tak jsem to tím dával nahoru, to jsem si našel v knižce.
Pozná se to sluchem, ale pokud jsi je nepovoloval tak na to zapomeň.
Musíš znova projít to na co jsi makal a začni od těch vetilů.
Musíš znova projít to na co jsi makal a začni od těch vetilů.