Rozzikův 4x4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozzikův 4x4

#121 Nový příspěvek od Ondras83 »

rozmery radlice? chci delat 40x40xmetr siroka

Rozzik

#122 Nový příspěvek od Rozzik »

Ondras83 píše:rozmery radlice? chci delat 40x40xmetr siroka

Čus, rozměry jsou následující...
Podlaha lopaty, rozměr plechu = šířka 400mm x délka 1400mm
Zadní úkos lopaty, rozměr plechu = šířka 100mm x délka 1400mm
Zadní velký díl, rozměr plechu = šířka 300mm x délka 1400mm
Horní rantl, rozměr plechu = šířka 50mm x délka 1400mm

a poslední rozměr toho lichoběžníku (ta část kde plech není) tak myslím že to bylo asi 585mm x 1400mm
Sílu plechu jsem volil co dům dal... měl jsem slzyčkový plech 6mm tlustý...
Ještě tam chci navařit zespodu břit z matroše 80x10x1400mm a ještě pak zespodu tři pásoviny kolmo na břit (aby se nešoupala podlaha) cca 50x10x360mm

Tak ať se zadaří...
Čus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

Rozzik

#123 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus,
přidal jsem další fotky do alba...
Babral jsem se s okruhem chlazení motoru, doděláním lžíce na čelák, palubkou, a hydraulickým rozvodem, zatím mám jen od nádrže přes filtr do čerpadla... Mám umístěn držák pojistného ventilu... Celý pátek jsem předělával kladky na ohýbačce na trubky, protože mi je to nějak placatělo v tom ohybu... ale už to zase ohýbá, tak jak má...
Od nádrže k čerpadlu vedu olej trubkou TR15x1,5, tak snad to bude stačit... Vše ostatní bych chtěl táhnout trubkou TR12x1,5...
PS: Taky budu muset seříznout takové malé vybrání v rámu, aby se mi tam o něj neklepal řetěz u toho řetězového převodu... :) :vztek:
Čus

Rozzik

#124 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus. Dělám na spojce na první převodovce což je 4q z golfa. A ta páčka co vysouvá tyčku mi jde nějak divně. Jako by byla krátka. Tak se ptám jestli tam nemá být nějaká kulička, která mi mohla vypadnou? Nevíte někdo. Dík

Rozzik

#125 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus,
nikdo neví zda tam ta kulička má být či ne??? :-/ :-/

Je jasný že, rukou s tou páčku tu spojku nevystavím, ale když jsem koukal pod to víčko té páčky. Tak jinak přesadit nejde. Má tam na palci, který se opírá o tu tyčku takový výřes. Jak tam přesně má být... takže tam chyba není... Ale pamatuji si, že když jsem na tu páčku nasadil stranový klíč byla to asi 30 tak jen tím klíčem jsem tu spojku pěkně přemohl. Teď když tam nasadím ten klíč, tak to narazí jakoby na tvrdo a pak už to jen nějak přeskočí...
Nevíte co s tím???
Díky za nápady

oremt

#126 Nový příspěvek od oremt »

Rozzik píše:Čus. Dělám na spojce na první převodovce což je 4q z golfa. A ta páčka co vysouvá tyčku mi jde nějak divně. Jako by byla krátka. Tak se ptám jestli tam nemá být nějaká kulička, která mi mohla vypadnou? Nevíte někdo. Dík
skus pozret www.brokevw.com/index.htm

Rozzik

#127 Nový příspěvek od Rozzik »

Cus,
nahrál jsem další fotky do alba...
Ve čtvrtek dorazil rozvaděč...
Taky jsem zmáknul tu spojku.. tak uvidíme až při nastartovaném motoru jak bude chodit...
Čus

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#128 Nový příspěvek od Ondras83 »

zavidim :) parada :)

na kolik vyjde takovejhle rozvadec? predpokladam, ze je to klasika 4 sekcni + jostick na nakladac ne? :)

jak mas velky cerpadlo? (obemove)

Rozzik

#129 Nový příspěvek od Rozzik »

Ondras83 píše:zavidim :) parada :)

na kolik vyjde takovejhle rozvadec? predpokladam, ze je to klasika 4 sekcni + jostick na nakladac ne? :)

jak mas velky cerpadlo? (obemove)
Čus, tak rozvaděč je novej... a koupil jsem ho na www.technikaprofarmu.cz... přišel druhý den... (cena 8700 s DPH a s dopravou) (byly tam příplatky za ten joistick, a za ty jednočinný a za tu aretaci)
Naše firma vyráběla tyhle ručáky pro firmu bývalého TOSu, ale tohle se mi zdá docela povedené, odlitek super kvalita... příruby taky... tak hlavně aby vydrželo šoupátko...

A mám to takto, joistick je na čelák, pak mám sice 4 páčky ale v pořadí takto...vedle joisticku je dvojčinný na zadní ramena, pak mám další dvojčínný na dvě rychlospojky (buď na třetí funkci čeláku, nebo zadní hydraulický třetí bod), pak je jednočinný na sklápění, a pak poslední jednočinný s aretací a to je na zadní vývodový hřídel poháněný hydromotorem...
Čerpadlo mám klasiku zubačku U16, dává 22,5litru za minutu... tak jsem zvědavej jak s tím bude hýbat... protože jsem dneska počítal objem jednoho pístu na zvedání čeláku (zdvih 420mm, průměr vnitřku 70mm) (pro doplnění pístní tyč 40mm) a má 6,5 litru x 2 pro druhou stranu a je to 13 litrů... takže uvidíme... děsím se toho že to bude jako šnek...
Jak to frčí tobě? Jak to máš rychlý...
Čus

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#130 Nový příspěvek od Ondras83 »

ja jeste nemam nic, jen jsem spichnul u kamose lzici a na zbytek cekam, delam ted sklopku...

zatim pouzivam na silovou hydrauliku servocerpadlo z oktavie, ale mam doma novej parker 24l, ale pisty budu mit 50x25x400

Rozzik

#131 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus,
potřeboval bych radu. Připravuji si již elektriku a nemám moc představu jak zapojit žhavení na 1,6D z passata...
Mám připravené relátko 30A, ale co jsme s kolegou měřili odběr jedné svíčky tak ta měla určitě přes 10A... což by pak bylo asi na to relátko už hodně...
Jak to máte zapojený vy?

Taky mám ještě zádrhel u altiku... jde z něj červený silnější kabel, ten bude připojen na plus, ale pak z něj vede ještě dlouhý dvoukonektor s červeným a modrým slabším kabílkem... a ten teda lehce netuším kam patří... nebude to třeba rovnou kontrolka dobijení... Nevíte?

Díky
Čus

pitrsss

#132 Nový příspěvek od pitrsss »

jo jedna je na kontrolku nabijeni

Rozzik

#133 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus, jak jste na tom s otáčkoměrama u svých dieslů... pročítal jsem tady nějaké návody a dost z toho nejsem... Juknu ještě k vlčnovjanovi, ten to měl docela pěkně udělané...
Mám otáčkoměr ze škody 120... má tři vstupy (+) (-) a (1) ...
Díky za nějaké ukázky a nápady.
Čus

Rozzik

#134 Nový příspěvek od Rozzik »

Čus,

tak mám další problém... zasekl jsem se na brzdách...
Prasátka už nejsou v nejlepší kondici... dají se někde vůbec ještě sehnat na ně nějaké díly, nebo celé prasátko... je to z nápravy Aro M461...
Další věc je ta že když jsem chtěl nechat vyrobit trubičky, tak do toho prasátka jde závit nějaká M12x yy a trubička by měla být 6mm a já mám namontěný válec z favorita a ten má nějakou M10x yy ale trubička pruměr 5mm.
V autodílech to nějak roznejtoval, tak snad to půjde, ale dost se bojím o ty prasátka... rád bych měl nějaké rezervní...

A pak další jobovka... když jsem se pokoušel o cvičný start a výjezd z dílny, tak se nějak seknul motor a nejde s tím otočit ani pomocnou klikou. Takže mě čeká vše rozebrat, vyndat motor a laborovat co se tam vyondilo... No bych se nejradší :pistol: :pistol:
Elektrika už je kompletní a už chybělo jen nalít olej do nádrže a zkusit hydrauliku... a teď to budu celé rozebírat... :shock: :shock: :zly: :vztek:
Myslel jsem že se sekl startér, ale ten jsem vyndal a tím to není... no fakt smůla jako prase... olej v motoru byl... tak nevím jestli pístní kroužek či co???
držte palce
Doplním fotky
Čus

PafkaTU

#135 Nový příspěvek od PafkaTU »

Ahoj,
brzdove valecky na Mku pujdou sehnat urcite. Nekdy pred 1-2 rokama jsem objednaval 8kousku, ale uz se priznam ze nevim odkud, cca 300,-/ks. Info jsem sehnal nekde na internetu. Kdybych o to zavadil tak sem pisnu.

P.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“