Rozzikův 4x4
- Rozzik
Re: Rozzikův 4x4
Nebo ten jekl něčím vyztužit...
Pro mě asi není problém tam dát to 2x účko, ale jen co vím tak to jedno rameno na jedné straně ani neunesu... takže pak ten čelák bude mít třeba bez lžíce a pístnic cca 120-160kg nějké pístnice a jsem na 250kg jen to fikne...
Co vlčnovjan... jak ten je na tom... ???
Čus
Pro mě asi není problém tam dát to 2x účko, ale jen co vím tak to jedno rameno na jedné straně ani neunesu... takže pak ten čelák bude mít třeba bez lžíce a pístnic cca 120-160kg nějké pístnice a jsem na 250kg jen to fikne...
Co vlčnovjan... jak ten je na tom... ???
Čus
Ondras 83:no kdyz to mas takhle rovne, tak by asi nemel bejt problem se zmenou uhlovy rychlosti,...Co to znamená, jak to myslíš, rozveď to...
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
uz ted nevim, na co jsem reagoval
A kdo to má vědět? To by mě zajímalo jaký může být u kardanu problém se změnou úhlové rychlosti.... Pouč nás.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Pokial tam mas ten kriz napevno a neumoznuje axialny pohyb, bud znicis diferak alebo prevodovku alebo sa ti budu povo lovat skrutky na unasacoch a plech to nezachrani, navyse jeden kriz neriesi mimo osove usporiadanie....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
jo...uz vim ten kriz se povoluje proto, protoze se neumoznuje posun a pak se ty srouby jakoby vytahuji...kdyz se nepovoli srouby, muze povolit nejaky lozisko bud v prevodovce nebo hruska v diferencialu...nekdo to tady uz mel a ptoom to predelaval, protoze se mu ty srouby porad neustale povolovali...navic, kdyz se tam daj retez. kola s duplexem retezem, je to takrka bez udrzbovy a vydrzi to dele
jinak na ten nakladac budu pouzivat jekl 80x40x4 (nebo stenu 3mm) ale ja na tom nehodlam zvedat 500kg, mam napravu ze samuraie a nechci to moc pretezovat ...
jinak na ten nakladac budu pouzivat jekl 80x40x4 (nebo stenu 3mm) ale ja na tom nehodlam zvedat 500kg, mam napravu ze samuraie a nechci to moc pretezovat ...
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
u kardanove hridele se meni uhlova rychlost a tim padem se musi davat krize,resp. vidlice na hrideli vzdycky v ose, kdyz to mas o 90°, muze se stat, ze to nekde nebude vychazet....ataky se to uz stalo, tady na foru to nekdo resil na traktoru, ze mu nevychazel prevod na predek, prehodil kardany a uz to chodi cim vic zalomena hridel, tim je to markantnejsi a musi byt zajistenej i ten axialni pohyb...ja mam treba na predek kardan, kterej je zalomenej na jedny strane a na druhy strane mam prizvednutou hrusku diferencialu a ten axialni pohyb jsem nezaznamenal, ze by se nejak projevoval...petrak píše:A kdo to má vědět? To by mě zajímalo jaký může být u kardanu problém se změnou úhlové rychlosti.... Pouč nás.
- Rozzik
Tak ještě uvidím jak to tam půjde předělat... ten kardan...
Kde jste všichni kupovali ty hydraulické trubičky a z čeho jsou... Jestli ocel nebo dural? A ty koružky které se na to nasazují a utáhnutím se to zapertluje... Ty se kupují kde?
Máme tady firmičku, která vyrábí tlakové hadice na zakázku, ale trubky nedělají, tak zkusím jestli nebudou mít ty kružky...
Až bude čas dám další foto...
Čus
Kde jste všichni kupovali ty hydraulické trubičky a z čeho jsou... Jestli ocel nebo dural? A ty koružky které se na to nasazují a utáhnutím se to zapertluje... Ty se kupují kde?
Máme tady firmičku, která vyrábí tlakové hadice na zakázku, ale trubky nedělají, tak zkusím jestli nebudou mít ty kružky...
Až bude čas dám další foto...
Čus
- Rozzik
Čus,
stavba pokračuje. Jen se mi to trošku zkomplikovalo v práci. A teď se k nám domu ještě zatoulal pejsek, takže místo toho abych makal na traktoru, tak jezdím v poledne domů. Aby mu zatím nebylo doma smutno, než si na nás trošku zvykne.
Aktuální stav je takto... čelní nakladač s paralerogramem ve fázi čekání na pálení plechů na lžíci, ale ramena i s tím hejbátkem jsou hotové.
Nechal jsem si vypálit plechy na zadní blatníky. Takže ještě zítra a mám komplet hotové blatníky...
Pak se musím buď pustit do té lžíce, a nebo palubka, výfuk, lanka ke spojce, plynu. Lanka k ručce...
A hlavně výroba pístů pro ten čelní nakladač...
Mám dost fotek a nechci to tady zadělávat fotkama, tak sem dám odkaz na netové album... až je tam nahraju... bude to podle mě přehlednější než se prohrabávat všema stránkama... (ikdyž jich je jen 8... )
ASi to tak vypadá že se budu muset s traktorem do konce května z práce odstěhovat, takže musím opravdu finišovat... aby mi na doma zbyly jen drobnosti...
Čus
stavba pokračuje. Jen se mi to trošku zkomplikovalo v práci. A teď se k nám domu ještě zatoulal pejsek, takže místo toho abych makal na traktoru, tak jezdím v poledne domů. Aby mu zatím nebylo doma smutno, než si na nás trošku zvykne.
Aktuální stav je takto... čelní nakladač s paralerogramem ve fázi čekání na pálení plechů na lžíci, ale ramena i s tím hejbátkem jsou hotové.
Nechal jsem si vypálit plechy na zadní blatníky. Takže ještě zítra a mám komplet hotové blatníky...
Pak se musím buď pustit do té lžíce, a nebo palubka, výfuk, lanka ke spojce, plynu. Lanka k ručce...
A hlavně výroba pístů pro ten čelní nakladač...
Mám dost fotek a nechci to tady zadělávat fotkama, tak sem dám odkaz na netové album... až je tam nahraju... bude to podle mě přehlednější než se prohrabávat všema stránkama... (ikdyž jich je jen 8... )
ASi to tak vypadá že se budu muset s traktorem do konce května z práce odstěhovat, takže musím opravdu finišovat... aby mi na doma zbyly jen drobnosti...
Čus
- Rozzik
Čus,
takže fotky najdete na odkazu v mém podpisu...
Čus
takže fotky najdete na odkazu v mém podpisu...
Čus
- Rozzik
Čus,
začínám si pohrávat s hydraulikou a řeším problém se škrtícím ventilem... z čeho jste ho použili???
Nebo jste ho měli integrovaný už v ručním rozvaděči?
Díky za radu.
Čus
začínám si pohrávat s hydraulikou a řeším problém se škrtícím ventilem... z čeho jste ho použili???
Nebo jste ho měli integrovaný už v ručním rozvaděči?
Díky za radu.
Čus
- Rozzik
Čus,
na picase jsou nové fotky tak kdo chce se může juknout viz odkaz v ném podpisu...
Čus...
na picase jsou nové fotky tak kdo chce se může juknout viz odkaz v ném podpisu...
Čus...