špalíkovač od Lukina
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: špalíkovač od Lukina
kolik cm mají netuším ale bylo to ze sucháru takže to bylo měké..jinak co jsme teď zkoušeli tak byl buk průměr 10cm a to už si traktorek nedal..možná kdyby jel na víc otáček
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D
a kolik si měl na motoru otáček? Na tom si ohnul vyvodák?
vývoďák jsme ohnuli když nám vyletěl kardan na rotavátoru asi..nebo na štípačce na motoru jedem na 1100ot/min
Mihi šak já dělám zatím jenom hřídele. Snad to ale v této pětiletce stihnu Jinak poměřil jsem ve škole ozubená kola a jsem z toho docela No posuďte sami.
Měřil jsem osouvou vzdálenost. Kola mají 49 zubů. A to je asi všechno co je tak normální z čísel. Osová vzdálenost velkých kol jsem naměřil 193,48. Měřeno třikrát,stále stejný výsledek. Kola jsem jenom srazil do sebe,pojistil plastelínou a sjel nejdříve jednu díru jako základ a druhou jako nový prvek. No tomu tady asi moc lidí nerozumí. U malého a velkého mi pak vyšla vzdálenost 138,3. Přičemž malé kolečko má 20 zubů. No tak zkusím to na zkoušku vyvrtat do nějaké pásoviny,udělat čepy a zkusím jak ta mašinka ve škole je přesná Jo a pro Mihiho další likvidační fotky
Měřil jsem osouvou vzdálenost. Kola mají 49 zubů. A to je asi všechno co je tak normální z čísel. Osová vzdálenost velkých kol jsem naměřil 193,48. Měřeno třikrát,stále stejný výsledek. Kola jsem jenom srazil do sebe,pojistil plastelínou a sjel nejdříve jednu díru jako základ a druhou jako nový prvek. No tomu tady asi moc lidí nerozumí. U malého a velkého mi pak vyšla vzdálenost 138,3. Přičemž malé kolečko má 20 zubů. No tak zkusím to na zkoušku vyvrtat do nějaké pásoviny,udělat čepy a zkusím jak ta mašinka ve škole je přesná Jo a pro Mihiho další likvidační fotky
no právě. Pokud jdu přes vzoreček D(roztečná)=m.z tak jsem na nějakém 3,95. Pokud to dám tedy jako modul 4 máme to 196 což je už brutálně moc a je tam vůle jak po slovensky sviňa
Když už jsi to měl na CMM, měl sis poměřit i modullukin1156 píše:no právě. Pokud jdu přes vzoreček D(roztečná)=m.z tak jsem na nějakém 3,95. Pokud to dám tedy jako modul 4 máme to 196 což je už brutálně moc a je tam vůle jak po slovensky sviňa
a jak ? jen tak náhodou? myslíš výšku zubu a podle ní modul ?
Nase Mito ma na to primo soft na mereni ozubenych kol. Zakezi jak vybavene mate ve skole...lukin1156 píše:a jak ? jen tak náhodou? myslíš výšku zubu a podle ní modul ?
Ta naše hračka je sama o sobě ráda že jede.. no tak ale když s tím dělají žáci tak se není čemu divit. Jsem rád že mi to aspoň dovolili změřit. To ještě neví že potřebuju přebrousit nože jak by jste je upnuli pokud je chci brousit pod úhlem 30° ?