Belarus 320

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
cont33

Re: Belarus 320

#1696 Nový příspěvek od cont33 »

Antony30011 píše:Pěkná kombinace 8) ještě by to chtělo automat sazeč, né? :jazyk:
na ten bolo malo času ale je to v plane zautomatizovať...zatial mam niekolko verzii a neviem pre ktorú sa rozhodnem. Možno že jičinský sadzač bude darca orgánov,,, :)
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

cont33

#1697 Nový příspěvek od cont33 »

a trocha pohyblivých obrázkov...

https://www.youtube.com/watch?v=ihRWslmIghY
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

cont33

#1698 Nový příspěvek od cont33 »

kůrovec

#1699 Nový příspěvek od kůrovec »

Začátek mulčovací sezóny. Krásná tráva,šlo to samo. 8) Každýmu říkám ať to nenechá moc narůst ať se nechá jet rychlejc.Takhle by to mělo bejt vždycky.. :) ObrázekObrázekObrázek

Tom

#1700 Nový příspěvek od Tom »

To častější mulčování není vhodné jen kvůli stroje, ale i kvůli tomu samotnému travnímu porostu 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1701 Nový příspěvek od Antony30011 »

Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?

kůrovec

#1702 Nový příspěvek od kůrovec »

Antony30011 píše:Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
Tondo,je to tenhleten 1,8m : http://www.dfh.cz/stranka-mulcovace-pro ... -vinice-93. Nejdřív jsem z tý šířky měl strach,ale ta mašina opravdu není tak strašně energeticky náročná. Píšou min 22kW,což je asi bezkonkurenčně nejnižší požadovaný výkon na takovouhle šířku v porovnání s konkurenčními stroji. Tohleto jak se roztočí,tak to semele úplně všechno. To se s plechovkou GEO EFGC kterou jsem měl předtím nedá vůbec srovnávat. Jedinej limitující faktor je kardan s přetěžovací spojkou,kterej mi k mulčovači dodali. Když vletím rychleji do hustší hmot,tak hned řehtá. Ta spojka je strašně měkká a myslím si že se ani nedá rozumně naštelovat - jedině v ní asi povyměňovat pružiny...

kiterman

#1703 Nový příspěvek od kiterman »

Kolik stál ten mulčovač a kdo ho vyrábí?

Fery

#1704 Nový příspěvek od Fery »

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1705 Nový příspěvek od Antony30011 »

kůrovec píše:
Antony30011 píše:Kolik má ten mulčovač? A co na to motor? Respektive, co by dělal v té metrové trávě?
Tondo,je to tenhleten 1,8m : http://www.dfh.cz/stranka-mulcovace-pro ... -vinice-93. Nejdřív jsem z tý šířky měl strach,ale ta mašina opravdu není tak strašně energeticky náročná. Píšou min 22kW,což je asi bezkonkurenčně nejnižší požadovaný výkon na takovouhle šířku v porovnání s konkurenčními stroji. Tohleto jak se roztočí,tak to semele úplně všechno. To se s plechovkou GEO EFGC kterou jsem měl předtím nedá vůbec srovnávat. Jedinej limitující faktor je kardan s přetěžovací spojkou,kterej mi k mulčovači dodali. Když vletím rychleji do hustší hmot,tak hned řehtá. Ta spojka je strašně měkká a myslím si že se ani nedá rozumně naštelovat - jedině v ní asi povyměňovat pružiny...
Diky :) ja taky uvazuju o necem vetsim. 180 asi ne, ale 160 treba jo. 130 uz mi neprekryje traktor. Proc mas kardan s pretezovaci a ne volnobezkou? Ten mulcovac ma volnobezku v sobe? Tu pretezku kup jako dil a vymen to, chce to jen zjistit na kolik mas ted a kolik by bylo vhodnejsi

kůrovec

#1706 Nový příspěvek od kůrovec »

Antony30011 píše:
kůrovec píše:
Diky :) ja taky uvazuju o necem vetsim. 180 asi ne, ale 160 treba jo. 130 uz mi neprekryje traktor. Proc mas kardan s pretezovaci a ne volnobezkou? Ten mulcovac ma volnobezku v sobe? Tu pretezku kup jako dil a vymen to, chce to jen zjistit na kolik mas ted a kolik by bylo vhodnejsi
Tondo,já bejt tebou,tak beru tu stoosmdesátku.Taky jsem měl strach,ale těch mejch 36HP motoru to utáhne s rezervou. Ty máš dokonce 47HP,ne? Mašina stála 66tis bez daně a kupoval jsem ji loni v Budějicích na ZŽ. A ten kardan se spojkou jsem k tomu dostal v ceně stroje.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1707 Nový příspěvek od Antony30011 »

Teď mám 42 hp. To víš, že bych byl radši za větší záběr. Ale já to dělám obráceně jak ty, vletím do toho až to má metr :D

Tom

#1708 Nový příspěvek od Tom »

No, to není moc dobrý přístup... Když si to spočítáš, tak kdyby jsi do toho vjel za rok 3-4x, místo 2x, tak tě to na naftě vyjde možná stejně, rozhodně to není takový záhul pro motor traktoru (to by Ti mohl hodně rychle říct ahoj), tak samo klíňáky atd. To jsou další peníze do servisu, které "nejdou vidět", ale jak na to příjde, tak se člověk nestačí divit. Nehledě k tomu, že z toho trávníku za pár let taky nic moc nebude :(
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1709 Nový příspěvek od Antony30011 »

To co mulčuju je někde okolo plotů případně okolo cest, takže tam je mi trávník úplně šumák. Nízkou trávu beru maximálně místo druhýho sena když je suchej rok. S tím metrem sem to možná přehnal. Myslel jsem to tak, že nejezdím v takovým trávníčku jak kůrovec :)

Vladimír 33

#1710 Nový příspěvek od Vladimír 33 »

Pepego. Chcem sa spýtať čo stál ten balikovač. Ja som tieto balikovače našiel na stránke Dabaki.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“