Jakou jednoosou frezu vybrat?

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
kenybz

Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?

#571 Nový příspěvek od kenybz »

no už to vidím v záběru vždy jen jeden zub hluk atd no nevypadá to dobře

Killer Koly

#572 Nový příspěvek od Killer Koly »

libec77 píše:Podle mě to hřídel č77 v rozkresu nemůže vydržet http://nd.werco.cz/HECHT/Kultivatory_Ti ... prevod.pdf

a proc by to nemela vydrzet??? a podle ceho jsi to poznal???
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

DYK

#573 Nový příspěvek od DYK »

Taky bych to nebral až tak, že je to jasný. Úplně na stejném místě a stejný přenos síly používá i ROBOT z Prostějova a to používají i přesdesetikoňáky motory. Je otázkou z čeho a jak je to vyrobeno. Jestli že je ale prodejní cena jaká je, dovedu si představit nákupku a to někde musí být vidět, no. Třeba to příslušenství je děsná "plechovka". Zrovna ten přenos z poloos na kola je to nejhorší řešení, co se dá najít. Deviza stroje bude asi spojka. Normální spojka. Mě ta převodovka něco připomíná, jenže nemůžu najít co hledám.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kenybz

#574 Nový příspěvek od kenybz »

na tento převod by tam mělo být aspoň axiální ložisko a je tam Ložisko 6206
jsem viděl nedávno dovezené čtyřkolky s číny s korbou takové to bylo pěkné korba snad z 0,6mm plechu a už se mu to rozpadá jen opravuje....

kenybz

#575 Nový příspěvek od kenybz »

sice prodejce ložisek píše že může být zatíženo i axiálně...no třeba to nebude uplná katastrofa...
http://zbozi.arkov.cz/i/169-lozisko.htm ... ziska-typy
to příslušenství a ty orebné kolečka sice jsou levné no ale vypadá to na fotkách moc slabě

DYK

#576 Nový příspěvek od DYK »

Ale jo, já ten Hecht nijak nebhajuju a pořád platí že kvalita něco stojí. Někdo zde uvedl, že je totální absence aktivního příslušenství a já dodávám, že to co k tomu je nebudí dobrý dojem. Je třeba se na tento stroj podívat s klidnou hlavou a ono to zase taková štika nebude. To je snad i lepší podobný kultivátor od GÜDE, má hnaný rotavátor, ale v ČR se nenabízí. Taky zde na foru před časem byl.

libec77

#577 Nový příspěvek od libec77 »

Ahoj cena je 34900kč za sestavu http://www.aztechnika.cz/hecht-7100-set ... 30759.html

Podle zkušeností s čínou to bude s levného materiálu a do pár let převody nevydrží!

olin

#578 Nový příspěvek od olin »

A při porovnání s MS06 (pouze na kultivátor a do vozíku, který mám svůj) by jste se přikláněli k čemu? Mě tohle přijde jako lepší volba a to ne jen kvůli ceně.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

DYK

#579 Nový příspěvek od DYK »

No jednoznačně Hecht, když je otázka takto postavena. Je třeba si ale uvědomit, že u Mountfieldu jsou díly tak nějak vždy dostupné a u Hechtu kdo ví jak to bude, ale třeba taky, nechci strašit. Ten Hecht má konstrukčně daleko větší "IQ" než MS, jestli mě rozumíš. Otázkou je kvalita materiálů a jeho zpracování. Řemen je řemen, když umře, prostě se dá nový a je to. Když umře zubatý kolečko je to složitější. Mě by zajímalo, jaký je tam ten šestihran, protože ty kola a jejich přenos na ně se mě fakt nelíbí a je to to nejhorší co kdo vyráběl. Taky bych vybíral z převodovek "standart", ta druhá je sice rychlejší, ale zase motor nemusí všechny rychlosti stíhat i když má prý 7 koní. Standart je rychlá dost.

libec77

#580 Nový příspěvek od libec77 »

Přesně jak píše Dyk, zatím nejsou žádné informace k tomuhle produktu a jestli to za něco stojí tak nevím proč firma Hecht nedá delší záruku na konstrukční díly pro snadnější proražení na trh ..
Výrobky co firma Hecht nabízí , jsou stejné jako značky s číny Einhel,Gude,Alko, atd ,jen mají svou nálepku.

kirovets

#581 Nový příspěvek od kirovets »

Dobrý den

prosím potreboval by som poradit aky jednoosi malotraktor kupit

aktualne mam rotavator robi 55 mam ktomu aj kolesa a taku malicku vlecku kupoval to este otec ale je to slabucke skoro nic sa na tom neda odniest

uvazoval som kuopit agzat s diferencialom sa mi pacil najviac ale je to mimo moj rozpocet bez diferencialu to asi nebude ono stale prehadzovat tie zapadky na kolesach to lacnejsie vide asi vari

potom ma napadlo kupit daky stary stroj na internete ma zaujaly stroje PF 62 a TJ 6,5 len tu ma odradzuju motory vykon 5,5 a 6,5 kona sa mi zda malo a najme su to dvojtakty racej by som chcel 4takt koli lachkym startom videl som ze na PF uz niekto aj tu daval 4 taktny motor len neviem aky je zlozita prerabka

ale viacej sa mi paci to TJ je vetcie a podla mojho nazoru premakanejsie a hlavne vetcie a vykonejsie dal by sa aj tam dat ten 4 taktny motor ?
nasiem som na bazos.sk BS s vyhonom 11 hp to by mohlo byt uz zaujimave alebo kusok odomna predavaju napodobeniny motorou honda 13hp vide 400€

poradite mi co mam spravit ? planujem to vyuzivat doma na zahrade a u otca a odvoz dreva domou z lesa co mam v okoli dediny jazda tak max 8km

dakujem

Gerhard

#582 Nový příspěvek od Gerhard »

Ahoj,doporučuji, PF 62, vykopat originál motor, dát tam 13hp čtyřtakt. Spotřeba minimální.

kirovets

#583 Nový příspěvek od kirovets »

a aku taznu silu by mal potom tento stroj (cca kolko m3 by sa dalo stym potiahnut )

123

#584 Nový příspěvek od 123 »

kirovets píše:a aku taznu silu by mal potom tento stroj (cca kolko m3 by sa dalo stym potiahnut )
Vždycky tolik, kolik dokážeš bezpečně ubrzdit ...

Gerhard

#585 Nový příspěvek od Gerhard »

Za tou PFkou se v originále tahá vlečka, která má nosnost 2tuny. Kolik m3 nevím, do lesa nejezdím, vím, že po poli 2tuny hnoje

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“