Tomovo TZ 4K 14
Re: Tomovo TZ 4K 14
Ahoj to je dvouřádkový sazeč?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Vega je ať to roste.
Dvacetišestithovt píše:Ahoj to je dvouřádkový sazeč?
Díky snad poroste...
Ano, sazeč je dvouřádek... více fotek na stranách 53 a 58. Zbytečně složité, chtěl jsem si "pomoct" a použil jsem dvě sekce ze starého babosedu. A jak jsem pak viděl ten LakaTomův sazeč, tak jsem se mlátil do hlavy, co jsem to vytvořil za sviňu No co, už je... po sundání přihrnovacích radliček jsem ho používal jako řádkovač, do řádků se pak sela zelenina. Jakmile zjistím, jaký secí strojek je na zeleninu nejvhodnější, tak seženu dva strojky (dvě sekce) a celé se to přišroubuje na ten nosný rám místo toho sazeče. Drží to na dvou šroubech.
Ano, sazeč je dvouřádek... více fotek na stranách 53 a 58. Zbytečně složité, chtěl jsem si "pomoct" a použil jsem dvě sekce ze starého babosedu. A jak jsem pak viděl ten LakaTomův sazeč, tak jsem se mlátil do hlavy, co jsem to vytvořil za sviňu No co, už je... po sundání přihrnovacích radliček jsem ho používal jako řádkovač, do řádků se pak sela zelenina. Jakmile zjistím, jaký secí strojek je na zeleninu nejvhodnější, tak seženu dva strojky (dvě sekce) a celé se to přišroubuje na ten nosný rám místo toho sazeče. Drží to na dvou šroubech.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tome pěkný to máš...
Měl bych dotaz, na té poslední fotce je jenom práce plečky (ty 3 sekce 2x hokejka + středová radlička), nebo ještě něčeho jiného - ty vyčesávací pera, ruční motyka? Jakou máš nastavenou mezeru pro řádek, jak blízko se dá projet bez poškození plodiny?
Dával jsi při setí pomalu klíčící zeleniny nějakou značkovací plodinu - ředkvičku, abys potom trefil plečkou řádky, nebo myslíš že to poznáš?
Měl bych dotaz, na té poslední fotce je jenom práce plečky (ty 3 sekce 2x hokejka + středová radlička), nebo ještě něčeho jiného - ty vyčesávací pera, ruční motyka? Jakou máš nastavenou mezeru pro řádek, jak blízko se dá projet bez poškození plodiny?
Dával jsi při setí pomalu klíčící zeleniny nějakou značkovací plodinu - ředkvičku, abys potom trefil plečkou řádky, nebo myslíš že to poznáš?
Je to práce pouze těch "hokejek" a šípových radliček. S tím půdním kartáčem jsem udělal jeden řádek a nebylo to ono... Ono to bylo takové hrudovité už předtím (viz. druhá fotka), no uvidíme, jak to bude dělat. Ty hokejky jsou na každé straně od řádku asi 4 cm... Chce to ale vychytat provozem. Určitě ty mezery budu rozšiřovat, jak zelenina poroste... Nebo nechám jen šípové kypřící. Značkovací plodinu jsem nedával, snad to najdu... uvidíme... pořád zkouším a učím se, proto je toho tak málo, aby nebyly velké škody
Edit... na té poslední fotce je ještě vidět práce konve
Edit... na té poslední fotce je ještě vidět práce konve
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom to suale krasne foty a ta orba to musela byt radost potom rozrabat a ako si spokojny s traktorikom s kabinou oproti cabliu??
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomova VEGA
Nechcu být rejpal, ale seš admin a furt za tím "Tomovo" svítí nějakej špatnej název
To s tím následným "rozrábáním" byla doufám provokace Čeká mě to zítra... Chodil jsem dneska kolem toho pole a brečel Uvidíme, co s tím udělám.... Jsou tam šílené hrudy co nejdou ani rozkopnout... no uvidíme. No oproti Cabriu... nepráší se do toho, neprší do toho, nainstaluju si tam rádio... nemám strach že mi něco vypadne ven při jízdě... No, a nevýhody... všude zavazí dveře, když jsou zavřené tak se musí otevírat a když jsou otevřené, tak se musí zavírat Je v tom větší hluk... Já jsem se tehdy nabažil na Vegu když se loni prodávala jedna z prvních Veg, ještě s plechovou kapotáží ve vedlejší obci. Tam jsem byl přeplacen, ale nějak jsem si říkal, že by to stálo za to.. A když už tolik peněz, tak co nejnovější, a cenový rozdíl mezi ojetým Cabriem a Vegou není tak velký. Takže rozhodování bylo jasné.Mário píše:Tom to suale krasne foty a ta orba to musela byt radost potom rozrabat a ako si spokojny s traktorikom s kabinou oproti cabliu??
Tondo, no někdy to asi přejmenuju... i fotku si změním. Ale nějak mě to netlačí... Všichni ví, o co jde
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
to nemala byt provokacia s tym rozrabanim ja som myslel že sa to bude dobre rozrábat ale ovšem hnad to treba rozrobyt ked sa to zore aby hrudy nezaschly tuto jar som to tak robildvakrát
Ne, myslel jsem to jako legraci To, že se to má rozbít hned, to jsem nevěděl... vždycky jsem měl poorané na podzim No zkušenosti
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
jak to pooreš hned prepnut kombinator alebo čim rozrabaš a hned rozrobit aby hrudy nezatvrdli lebo potom to ničim nerozrobyš jedine kebi vela napršalo a jak to vyfuka trochu ak potom
- Martin_TDi
Tome, oře Ti to nádherně ! 8) Traktor jako lusk , ať dobře slouží !
Vše nej tome
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Díkydeniels píše:Vše nej tome
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Pozdě ale přece,Tome vše nejlepší a hodně zdraví